jessi 07.12.2009 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Hej jessi Super,że tak szybciutko działacie, załatwiacie i dogrywacie! Tak trzymać My mamy blachodachówkę i zapłaciliśmy za nią wraz z okuciami, folią i całą resztą 10 000 zł.Więźba kosztowała nas 9 000 zł. Mówię tu oczywiście o materiałach a nie robociźnie Za nasze okienka PCV zapłaciliśmy 25 000 zł. w tym są juz oczywiście okna dachowe i one jako jedyne są 2 kolorowe z zewnątrz ciemno grafitowe, w środku białe A jakie okna wy planujecie? Ile wam wycenili ? Fajnie ,że już zaczeliście Szkoda,że nie ruszyliście jak byliście wcześniej w Polsce... No ale sporo zaoszczędzicie czasu na wiosnę kiedy już będziecie mieli stan zero A to tak cieszy prawda ? TRzeba wszystko dogrywać bo czasu coraz mniej i trzeba sie sprężać przed chłodami i opadami ,mam pytanie to ile was wyniesie juz cały dach wraz z materiałem ,obróbkami i robocizną ,calutki dach ??? a i jeszcze jedno pytanie dlaczego nie chcieliście kłaść dachówek ?? My za nasze okna zapłacimy 21 000 tu juz cena z vat wraz z montażem ,wasze wiadomo są troszkę tańsze bo są białe u nas nasze będą obustronnie brązowe wiec też i koszt większy ,a co do dachowych okien to jeszcze nie zdecydowalismy sie ,wiem ze chcę je obrotowe (łatwe w utrzymaniu czystości) ale jakiej firmy nie wiem ,a Wy jakie macie??? Nie ruszyliśmy jak bylismy ostatnio bo nie dało rady pozwolenie dostalismy 14 sierpnia do tego trzeba doliczyc tydzien na uprawomocnienie ,a pózniej to przez najblizsze dni szykowalismy działke (mostek robilismy oraz wjazd ) a 8 wrzesnia wracalismy do Irl. i była tez inna sprawa ale o niej nie chce wspominac bo to juz sprawa prywatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur 07.12.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Hej jessi Super,że tak szybciutko działacie, załatwiacie i dogrywacie! Tak trzymać My mamy blachodachówkę i zapłaciliśmy za nią wraz z okuciami, folią i całą resztą 10 000 zł.Więźba kosztowała nas 9 000 zł. Mówię tu oczywiście o materiałach a nie robociźnie Za nasze okienka PCV zapłaciliśmy 25 000 zł. w tym są juz oczywiście okna dachowe i one jako jedyne są 2 kolorowe z zewnątrz ciemno grafitowe, w środku białe A jakie okna wy planujecie? Ile wam wycenili ? Fajnie ,że już zaczeliście Szkoda,że nie ruszyliście jak byliście wcześniej w Polsce... No ale sporo zaoszczędzicie czasu na wiosnę kiedy już będziecie mieli stan zero A to tak cieszy prawda ? TRzeba wszystko dogrywać bo czasu coraz mniej i trzeba sie sprężać przed chłodami i opadami ,mam pytanie to ile was wyniesie juz cały dach wraz z materiałem ,obróbkami i robocizną ,calutki dach ??? a i jeszcze jedno pytanie dlaczego nie chcieliście kłaść dachówek ?? My za nasze okna zapłacimy 21 000 tu juz cena z vat wraz z montażem ,wasze wiadomo są troszkę tańsze bo są białe u nas nasze będą obustronnie brązowe wiec też i koszt większy ,a co do dachowych okien to jeszcze nie zdecydowalismy sie ,wiem ze chcę je obrotowe (łatwe w utrzymaniu czystości) ale jakiej firmy nie wiem ,a Wy jakie macie??? Nie ruszyliśmy jak bylismy ostatnio bo nie dało rady pozwolenie dostalismy 14 sierpnia do tego trzeba doliczyc tydzien na uprawomocnienie ,a pózniej to przez najblizsze dni szykowalismy działke (mostek robilismy oraz wjazd ) a 8 wrzesnia wracalismy do Irl. i była tez inna sprawa ale o niej nie chce wspominac bo to juz sprawa prywatna Jeżeli chodzi o okienka to u nas 25 000 to też cena z Vat i montażem Jeżeli chodzi o okna dachowe to mamy firmy FAKRO jednym z plusów tych okien względem welux- ów jest to że klamka jest na dole a to o wiele wygodniejsze jest Jeżeli chodzi o koszt dachu to do tych cen które Ci podałam należy doliczyć koszt robocizny czyli 25zł za metr położenia więźby + 35 zł za metr położenia blachodachówki cena ta obejmuje oczywiście zrobienie wszystkich obróbek itp. Czyli pełna robocizna dachu od A do Z to jakieś 19 000 - 20 000 zł. A co do terminu rozpoczęcia przez was prac, to super ,że zaczeliście jeszcze w tym roku i już !!!! Ja już waszych zdjęć sie doczekać nie moge!!! U nas rewolucja grudniowa na budowie Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 07.12.2009 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 no to nie wiele daliscie za okienka ,ja tez zastanawiam sie własnie nad tymi fakro , ale zobaczymy jak to wyjdzie w praniu czyli jak zaczniemy kupować ja też nie mogę sie doczekać naszych zdjec !!!! jutro juz mężulek przylatuje wiec po jutrze powinnam wstawic zdjecia świeżuteńkie z placu juz BUDOWY!! oby do jutra tylko martwie sie pogodą ,kurcze żeby nie padało ,niech jest zachmurzone ale niech nie pada!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 07.12.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 hejka no pogoda pod psem niestety, no ale w sumie mamy jesień ja siedzę w pracy i ziewam okrutnie pozdrawiam i życzę miłego poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 07.12.2009 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 hejka no pogoda pod psem niestety, no ale w sumie mamy jesień ja siedzę w pracy i ziewam okrutnie pozdrawiam i życzę miłego poniedziałku witam pogoda brzydka ,a ja chce zeby tylko nie padało!!!! bo musimy zdążyć zrobić fundamenty ,kurcze niech sie nasi budowlańcy sprężają!! Ja Tobie też zycze udanego i miłego poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 07.12.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Jessi chwilę mnie nie było.....fakt.....zachodzę do ciebie do dziennika i..................KOPARA mi opada prace budowlane idą pełną parą......szybko ta wiosna zawitała Jessi iGRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!......ale się cieszę, że tak dobrze się wam poskładało i można było wcześniej zacząć budowę domku.......pewnie nie wymarzyłabyś sobie lepszego prezentu na Mikołaja Super!!!!To teraz prosim o regularne foty rosnącego Benedykta.......i niech pogoda wam sprzyja...... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 07.12.2009 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale ci zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.12.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam jesssi mam nadzieję, że ten snieg co od środy zapowiadają to tylko taka pomyłka Trzymam kciuki abyście zdązyli przed zimą i aby przestało padać No i GRATULUJĘ rozpoczęcia budowy To niedługo będą fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.12.2009 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Jessi chwilę mnie nie było.....fakt.....zachodzę do ciebie do dziennika i..................KOPARA mi opada prace budowlane idą pełną parą......szybko ta wiosna zawitała Jessi iGRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!......ale się cieszę, że tak dobrze się wam poskładało i można było wcześniej zacząć budowę domku.......pewnie nie wymarzyłabyś sobie lepszego prezentu na Mikołaja Super!!!!To teraz prosim o regularne foty rosnącego Benedykta.......i niech pogoda wam sprzyja...... pozdrawiam dziekuje MARGAY !! alez ja sie cieszę ,a zdjęcia będa na pewno jutro powinnam wstawic juz pierwsze fotki z placu budowy !!! bo dzisiaj na wieczór przylatuje mężus dobrze że ma samolot po południu to jeszcze ma możliwośc pojechac na działkę i być przy fundamentach hiihhi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.12.2009 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ale ci zazdroszczę Zuza zobaczysz sama do wiosny juz blizej niż dalej bedą swieta ,nowy rok a pózniej zleci jak nie wiem co i sama zaczniesz budowę domku ,my prawdopodobnie tylko zrobimy w tym roku fundamenty a reszta bedzie dopiero na wiosne ale co zrobic zima w koncu idzie ,a z drugiej strony dobrze jest jak fundamenty sobie troszke poleżą ,ale i tak się ciesze ,bo wiosna to juz szybciej nam pójdzie ihhihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 08.12.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 to czekamy niecierpliwie na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.12.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam jesssi mam nadzieję, że ten snieg co od środy zapowiadają to tylko taka pomyłka Trzymam kciuki abyście zdązyli przed zimą i aby przestało padać No i GRATULUJĘ rozpoczęcia budowy To niedługo będą fotki ty mnie kobito nawet nie strasz ,ma byc pogoda jeszcze dwa tygodnie bo ja chce fundamenty zrobic do konca mam nadzieje ze zdążymy ,jutro zalewamy ławy ,wiec moze wyrobimy sie ,później juz bloczki i reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.12.2009 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 to czekamy niecierpliwie na fotki Będą będa,jutro pierwsza partia zdjęc proszę sie naszykować do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 08.12.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 to czekamy niecierpliwie na fotki Będą będa,jutro pierwsza partia zdjęc proszę sie naszykować do oglądania będę czekać zwarta i gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.12.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 to czekamy niecierpliwie na fotki Będą będa,jutro pierwsza partia zdjęc proszę sie naszykować do oglądania będę czekać zwarta i gotowa hihiih i taka postawa mi sie podoba hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 08.12.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana już poleciałam do dziennika zdjęcia oglądać ......Napisałaś że będą jutro.......i myślałam że wczoraj to napisałaś więc zdjęcia dziś ..........tak to jest jak jest ktoś popyrtany To czekam cierpliwie do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.12.2009 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 ale ja jestem w gorącej wodzie kąpana już poleciałam do dziennika zdjęcia oglądać ......Napisałaś że będą jutro.......i myślałam że wczoraj to napisałaś więc zdjęcia dziś ..........tak to jest jak jest ktoś popyrtany To czekam cierpliwie do jutra napisałam w dzienniku ze zdjecia będą jak mężus wróci i że wstawię hiihhi dzis nawet nie miałabym jak bo późno przylatuje ,a jak przyleci to musimy sie też soba nacieszyć wiec zdjecia nie będą takie ważne ,bynajmniej dla mnie hihihihi na początku oczywiście ale jutro na bank wstawię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 08.12.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam jesssi mam nadzieję, że ten snieg co od środy zapowiadają to tylko taka pomyłka Trzymam kciuki abyście zdązyli przed zimą i aby przestało padać No i GRATULUJĘ rozpoczęcia budowy To niedługo będą fotki ty mnie kobito nawet nie strasz ,ma byc pogoda jeszcze dwa tygodnie bo ja chce fundamenty zrobic do konca mam nadzieje ze zdążymy ,jutro zalewamy ławy ,wiec moze wyrobimy sie ,później juz bloczki i reszta Jessi... dzisiaj jest ładna u nas pogoda -bo jednak My to prawie sąsiadki! Świeci słonko - właśnie zaraz lecę myć okna To dzisiaj chłopaki napewno tam u ciebie działają Ale pogoda na potem jednak nie wygląda u nas zbyt optymistycznie... Czas chyba zmienić jednak opony -bo znowu jak w tamtym roku będę miała cyrk... Nic się nie martw - zawsze mogę Ci napisać jaka jest pogoda - toż tą samą mamy! Trzymam kciuki za dzisiaj i za te 2 tygodnie... aby na święta był snieg! Bo co to za święta bez śniegu To chyba wyrobią się chłopaki? To dzisiaj mąz wraca! Oj będzie się działo -ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 08.12.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 jessi - zaglądam do Ciebie zaglądam, no proszę jaka szczęśliwa, nie wiem czemu ale jakośc jak sobioe ciebie wyobrażam to taką cały czas z uśmiechem od ucha do ucha, masz tak?? miśka - ty jeszcze opon nie zmeiniłaś??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 08.12.2009 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam jesssi mam nadzieję, że ten snieg co od środy zapowiadają to tylko taka pomyłka Trzymam kciuki abyście zdązyli przed zimą i aby przestało padać No i GRATULUJĘ rozpoczęcia budowy To niedługo będą fotki ty mnie kobito nawet nie strasz ,ma byc pogoda jeszcze dwa tygodnie bo ja chce fundamenty zrobic do konca mam nadzieje ze zdążymy ,jutro zalewamy ławy ,wiec moze wyrobimy sie ,później juz bloczki i reszta Jessi... dzisiaj jest ładna u nas pogoda -bo jednak My to prawie sąsiadki! Świeci słonko - właśnie zaraz lecę myć okna To dzisiaj chłopaki napewno tam u ciebie działają Ale pogoda na potem jednak nie wygląda u nas zbyt optymistycznie... Czas chyba zmienić jednak opony -bo znowu jak w tamtym roku będę miała cyrk... Nic się nie martw - zawsze mogę Ci napisać jaka jest pogoda - toż tą samą mamy! Trzymam kciuki za dzisiaj i za te 2 tygodnie... aby na święta był snieg! Bo co to za święta bez śniegu To chyba wyrobią się chłopaki? To dzisiaj mąz wraca! Oj będzie się działo -ojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj oj chłopaki działali ,i praca im sie w recach paliła ,a o pogodzie ze ładna była to wiem bo dzwoniłam do małża i mi mówił hihihihihi jutro zalewanie ław więc moze pózniej sobie troszke popadać ihihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts