Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do dziennika jessi:)

jessi

Recommended Posts

Hejka dziewczyny

Wprawdzie nie jestem jeszcze na etapie zakupu okien dachowych ( dachu brak ) i dom sie nawet jeszcze nie buduje ..... niemniej jednak teoretyczna wiedza dysponuje i zdecydowanie nasi szanowni koledzy ktorzy juz postawili swoje domki polecaja okna FAKRO te okna jako jedyne posiadaja klamke na dole !!!!! co w przypadku okien polaciowych jest sprawa istotna chyba , ze nie przeszkadza Wam dostawianie krzeselka lub drabinki zeby otworzyc badz uchylic okienko na poddaszu :wink:

http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/okna-dachowe-fakro/okna-dachowe-fakro,7043_4374.htm

hiiih Edytko ja też jeszcze nie zakupiłam materiałów do dachu ale juz porobiłam sobie wyceny naszego dachu także z okienkami dachowymi :wink: :D i w większości robiac wycene to mielismy wyceniane okna dachowe fakro ,wiem że są one doś dobre i obrotowe ,nie wiem jak jest w innych okienkach ale co niektóre są tylko uchylne a takich ja na pewno od samego początku nie chciałam miec ,c,ja tez nie wyobrazam sobie stawac na krzesełku żeby okno otworzyc :o :-? :lol: ,nie chce urazic nikogo ale o innych okienkach dachowych nie moge sie wypowiedzieć bo nie jestem fachowcem ,nie mniej jednak tez moga być bardzo dobre jakości ,tylko trzeba sie dopytać, sprawdzić , dowiedzieć na ich temat :wink: :D :D

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie ma za co...

Cena z tego co się dowiadywałam, raczej dobra... dziewczyny (Ty chyba tez :-? :wink: ) nie pozoliły mi kupić kolumn ryflowanych... to od nich miały być :(

Póki co nie mam żadnych, ale jak się kierbud uprze to pewnię odnowię kontakty :D

Cieszę się, że mogłam pomóc... spytaj jeszcze Dardurdki... Ona ma takie jak pokazywałaś, i kiedyś pytałam ale zapomniałam :oops: , a też w dobrej cenie kupowała, to pamiętam :D

hejka ceny rzeczywiscie maja całkiem przyzwoite ,a te co ty chciałas ryflowane to one tez mi za bardzo nie pasuja :oops: :wink: bardziej podobaja mnie sie takie gładkie bez zadnych zdobien :roll: :wink: :p

Ale ja chciałam ryflowane do środka... dwie oddzielające salon od korytarza...

na zewnątrz... wszystkie 8 szt. robimy na razie normalne, zalewane tuby, a później sobie obuduję... jak Jankama i Monia :D ... tzn. pogrubię u dołu...

Nie ma za co...

Cena z tego co się dowiadywałam, raczej dobra... dziewczyny (Ty chyba tez :-? :wink: ) nie pozoliły mi kupić kolumn ryflowanych... to od nich miały być :(

Póki co nie mam żadnych, ale jak się kierbud uprze to pewnię odnowię kontakty :D

Cieszę się, że mogłam pomóc... spytaj jeszcze Dardurdki... Ona ma takie jak pokazywałaś, i kiedyś pytałam ale zapomniałam :oops: , a też w dobrej cenie kupowała, to pamiętam :D

hejka ceny rzeczywiscie maja całkiem przyzwoite ,a te co ty chciałas ryflowane to one tez mi za bardzo nie pasuja :oops: :wink: bardziej podobaja mnie sie takie gładkie bez zadnych zdobien :roll: :wink: :p

Ale ja chciałam ryflowane do środka... dwie oddzielające salon od korytarza...

na zewnątrz... wszystkie 8 szt. robimy na razie normalne, zalewane tuby, a później sobie obuduję... jak Jankama i Monia :D ... tzn. pogrubię u dołu...

u mnie wstawie w srodu zwykłe prostrste kolumny tzn te tuby które zalejemy betonem :wink: :D ,na zewnątrz tak jak pisałam wczesniej marze o tych takich "pogrubiających" na dole 8)

a te ryflowane do srodka ,bardziej mi się kojarzą z pałacami :oops: bo takie bardzo ozdobne są :roll:

Jessi... pięknie tam u Ciebie....

aż chce się patrzeć na takie "ciepłe" zdjęcia :D

oj żebyś wiedziała kochana ze sie chce patrzeć na takie zdjęcia a jeszcze bardziej to bym tam chciała byc :D :D , i juz sie doczekac nie umie kiedy tam zamieszkamy :D ,a to jeszcze troszke moze potrwać :(

No właśnie tez mi tak napisali.... i przekonali :roll:

ale podobały mi się :wink:

może nie będzie ich w ogóle, zobaczymy :roll:

nie no bardzo ładne sa ale chyba lepiej wygladaja takie kolumny w wiekszych budowach typu pałace :p :p , a do srodka wystarczy jak dasz takie zwykłe proste i dadzą naprawdę duzo uroku :wink: :D

Witaj Jessi :D

Bardzo dlugo sie nie odzywalam,bo wiecznie w pracy,ale dzisiaj zabralam ze soba komputer wiec troszke nadrobie :D :D :D :D :D .Bylam dzisiaj u siebie na dzialce ..........ach jakie widoki piekne ,wszystko zasypane :roll: :roll: :roll:

Widze ,ze Wam zima niestraszna i w grudniu rozpoczeliscie krecikowanie w ziemi :wink: :wink: :wink: :wink: .My bedziemy Was gonic od wiosny 8)

Witaj Jessi :D

Bardzo dlugo sie nie odzywalam,bo wiecznie w pracy,ale dzisiaj zabralam ze soba komputer wiec troszke nadrobie :D :D :D :D :D .Bylam dzisiaj u siebie na dzialce ..........ach jakie widoki piekne ,wszystko zasypane :roll: :roll: :roll:

Widze ,ze Wam zima niestraszna i w grudniu rozpoczeliscie krecikowanie w ziemi :wink: :wink: :wink: :wink: .My bedziemy Was gonic od wiosny 8)

hello

w koncu sie odezwałaś a bałam się że moze zrezygnowałaś z pisania dziennika :roll: :-?

u nas narazie przestój w budowaniu bo zima na całego i nie da sie w takich warunkach budowac :( ale nie ma tego złego fundamenty juz stoja troszke osiądą a jak pogoda tylko dopisze i bedzie cieplej to ruszamy dalej ,teraz bedziemy zamawaic następna partie materiałów i bedzie dobrze

Ja juz nie moge sie doczekac jak wstawisz jakies zdjęcia u siebie w dziennku ,mam nadzieje że będziesz opisywać po kolei co i kiedy się działo :wink: :D :D :D pozdrowionka przesyłam :D :D :D

Jessi kochana, jestem baaardzo ciekawa jak wykończysz domek, mebelki itp. bo wiem ,że podobają nam się podobne rzeczy no i Ty też chcesz raczej nowoczesne wnętrza a większość osób na FM przyszłe domki chce urządzić stylowo. Także wrzuć jakieś inspiracje, łazieneczki może... coś do salonu no i pomyśl o jakiejś wstępnej samodzielnej wizualizacji kuchni bo ciekawość mnie zżera! :o Ale liste życzeń Ci wypisałąm :oops: Przepraszam ale to z ciekawości :oops: :oops: :oops:

( Oczywiście jak znajdziesz chwilkę :wink: )

Buziaki :****

Jessi kochana, jestem baaardzo ciekawa jak wykończysz domek, mebelki itp. bo wiem ,że podobają nam się podobne rzeczy no i Ty też chcesz raczej nowoczesne wnętrza a większość osób na FM przyszłe domki chce urządzić stylowo. Także wrzuć jakieś inspiracje, łazieneczki może... coś do salonu no i pomyśl o jakiejś wstępnej samodzielnej wizualizacji kuchni bo ciekawość mnie zżera! :o Ale liste życzeń Ci wypisałąm :oops: Przepraszam ale to z ciekawości :oops: :oops: :oops:

( Oczywiście jak znajdziesz chwilkę :wink: )

Buziaki :****

Dokładnie tez to zauważyłam że mamy podobne gusty odnośnie urządzenia naszych domków :wink: :D :D ,

no pewnie ze wrzucę jakieś inspiracje ,już nawet ostatnio bo pogoda brzydka to obmyślam jak urządzic salon ,mniej więcej wiem co chce w nim miec ale ,na pewno bedzie wypoczynek skórzany albo w kolorze kremowym albo białym , nie martw sie na pewno cos wrzucę , :wink: :D :D