jessi 10.02.2010 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2010 Hejka Buziaczki dla coreczek zeby szybko wracaly do zdrowia. U mnie dzisiaj sypnelo ZDROWO ..... za oknem bielutko , ze az nie chce sie z domu wychodzic . Mam nadzieje , ze w Polsce ta zima wreszcie odpusci ... kurcze nigdy tak nie interesowalam sie prognoza pogody jak w tym 2010 roku P.S. Jessi odebralas wiadomosc na priva Pozdrawiam hej nie tylko ciebie tak interesuje pogoda hiihihhi bo mnie tez jak zadna inna do tej pory ,codziennie patrze z nadzieją ze w koncu powiedza cos optymistycznego w tej sprawie a co do priva to dostałam , jak chodzi Ci o te co ostatnio czyli z 6 lutego i dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 11.02.2010 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 skaradzione od Wiolasz !! tu masz przepis od magpie Paczki Skladniki: -1 kg maki -8 dkg drozdzy -1 szklanka cukru pudru -2 szklanki cieplego mleka -14 zoltek -20 dkg masla stopionego bez serwatki -6 lyzek spirytusu Wykonanie: z drozdzy, szklanki letniego mleka i lyzki maki zarabiamy rozczyn i odstawiamy do wyrosniecia. Do duzej miski wkladam wszystkie wyzej wymienione skladniki i do tego dodaje wyrosniety rozczyn i wyrabiam. Potem znowu zostawiam do wyrosniecia. Wyrosniete ciasto wyrzucam na posypany maka blat i rozwalkowuje na placek o grubosci 2 cm, wycinam szklanka krazki. Smaze na 2 kostki smalcu+2 kostki planty, po usmazeniu jeszcze cieple szprycuje marmolada lub budyniem smietankowym. Na koniec obtaczam paczki w lukrze z dodatkiem olejku pomaranczowego. Smacznego. i fotka http://images26.fotosik.pl/151/f01f1158730f62f0med.jpg a tu Pączki według przepisu Pani Bożeny Dykiel składniki 1 kg mąki 10 dag drożdży 10-15 dag cukru ok. 1/2 litra mleka 6 żółtek 1 całe jajo 5-6 łyżek oliwy lub 10dag rozpuszczonego masła 1/2 laski wanilii lub 1 op. cukru waniliowego 1 kieliszek spirytusu sok i skórka z 1 cytryny konfitury lub powidła do nadziewania 1kg tłuszczu do smażenia sposób przygotowania Mąkę przesiewamy. Z drożdży, łyzki cukru, łyzki mąki i odrobiny ciepłego mleka robimy rozczyn i zostawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ucieramy jajo i żółtka z cukrem, dodajemy mąkę, wyrośnięty rozczyn, wanilię, sok i skórkę z cytryny, resztę mleka, szczyptę soli i spirytus. Wyrabiamy tak długo, aż ciasto stanie się gładkie i lśniące, a na powierzchni będą się tworzyć pęcherzyki i będzie odstawać od ręki (lub drewnianej pałki). Wlewamy tłuszcz i jeszcze chwilę wyrabiamy. Ciasto nie może być zbyt gęste. Formujemy kulę i ostawiamy w ciepłym miejscu na 10-15 min. Gdy tylko zacznie rosnąć, natychmiast wyrabiamy. nabieramy łyżką porcje ciasta, formujemy w rękach małe krążki, na środku układamy nadzienie, dokładnie zlepiamy, nadajemy kształt kuli i układamy na stolnicy oprószonej mąką. Pączki nakrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia. Gdy podwoją swą objętość - smażymy w gorącym tłuszczu. Pączki powinny w nim pływać. Gdy się zrumienią, odwracamy i smażymy z drugiej strony. garnek lepiej jest zakryć - pączki będą miały złotą obwódkę. Usmażone, wykładamy na papierowy ręcznik i układamy na dużym talerzu. Jeszcze ciepłe obficie posypujemy cukrem pudrem. ojoj muszę wyprubować te pączuski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 14.02.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 http://www.empikfoto.pl/albumy37/394383/805107/previews/32365720_walentynkowe-misie.jpg dużo, dużo MIŁOŚCI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
87anam87 14.02.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 hej jessi właśnie słyszałam że od czwartku ma być odwilż ..................................................wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.02.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Glamurko dziękuję !!!!!! 87anam87 mam nadzieje że w koncu cos sie zmieni w tej pogodzie bo mnie juz dobija brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 16.02.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 cześć jessi jak dziewczynki się mają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.02.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Hej Jessi! Mamy wyrwe w chronologii... Pamietam, ze latem sie pakowalas by juz na stale wyjechac z Irlandii.....a Ty tutaj spowrotem jestes? Co sie stalo? Piesiu sliczny...taki do wytarmoszenia.... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 16.02.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Doberek tym razem to ja chora jestem ale przychodzę się przywitać na odległośc nie zarażam, chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 16.02.2010 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Witaj Jessi Aż wstyd się przyznac jakie miałam zaległości Przykro mi że przegapiłam Twój stan zero ale przez ostatnie tygodnie byłam lekko mówiąc niedysponowana na szczęście powróciłam do stanu użyteczności.... Gratuluję etapu budowy! Jak już fundament stoi to na wiosnę wystartujecie jak torpedy ani się obejrzysz jak będziecie kryc A do wiosny już bliżej jak dalej, także wnet ruszycie z dalszymi pracami, choc jak patrzę za okno to mnie już mdli na ta pogodę - ileż można przewalac ten śnieg Piesiu słodki aż ma się ochotę do niego przytulic Gorąco pozdrawiam i ostrzegam, że będę systematycznie cię teraz śledzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.02.2010 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 cześć jessi jak dziewczynki się mają ? hej!!! dziewczynki maja się dobrze w sumie mojej Nikoli już poschodziły "bąbelki" prawie wszystkie zostało jeszcze tylko kilka ale ogólnie juz jest dobrze ,od poniedziałku poszła z powrotem do przeczkola ,a starsza na razie nie wykazuje żadnych oznak ospy i ciekawa jestem czy wogóle dostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.02.2010 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Hej Jessi! Mamy wyrwe w chronologii... Pamietam, ze latem sie pakowalas by juz na stale wyjechac z Irlandii.....a Ty tutaj spowrotem jestes? Co sie stalo? Piesiu sliczny...taki do wytarmoszenia.... Maja hej Maju no pakowałam sie ale sie pozniej rozpakowałam ihhiih ,owszem pojechałam do Polski jak pisałam w czerwcu i byłam tam az do 8 wrzesnia ,ale pózniej musiałam wracac ,tak wyszło że zostalismy siła wyższa ,kiedys juz nawet pisałam o tym w moich komentarzach bo kilka osób też sie mnie o to pytało pozdrawaim cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.02.2010 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Doberek tym razem to ja chora jestem ale przychodzę się przywitać na odległośc nie zarażam, chyba hej i doberek spóznione ale zawsze nie tylko ty jestes chora ja to samo cały ten tydzien męczy mnie katar ,kaszel i do tego mam okropna chrypkę życzę zdrówka obys doszła do siebie jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 17.02.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 cześć, W przedszkolu do którego chodzi moja Julcia już dwa razy był wysyp ospy, ale moja córa nie zaraziła się. Czy to normalne ? Słyszałam,że im młodsze dziecko tym łagodniej to przechodzi. Na własnej skórze przekonałam się, bo w wieku 14 lat miałam różyczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.02.2010 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witaj Jessi Aż wstyd się przyznac jakie miałam zaległości Przykro mi że przegapiłam Twój stan zero ale przez ostatnie tygodnie byłam lekko mówiąc niedysponowana na szczęście powróciłam do stanu użyteczności.... Gratuluję etapu budowy! Jak już fundament stoi to na wiosnę wystartujecie jak torpedy ani się obejrzysz jak będziecie kryc A do wiosny już bliżej jak dalej, także wnet ruszycie z dalszymi pracami, choc jak patrzę za okno to mnie już mdli na ta pogodę - ileż można przewalac ten śnieg Piesiu słodki aż ma się ochotę do niego przytulic Gorąco pozdrawiam i ostrzegam, że będę systematycznie cię teraz śledzic hej Margay !!!! ciesze się że znowu do mnie zajrzałas i sobie przypomniałas o koleżance a ja już sie zastanawiałam co się dzieje z Tobą ,mam nadzieję że teraz bedziesz częsciej na forum i bedizesz zaglądac Rzeczywiscie do wiosny juz coraz bliżej co mnie ogromnie cieszy i juz nie umie sie doczekać zeby leciec dalej z budową ,fundamenty juz sie ostały więc czas najwyższy leciec dalej z tym koksem hihiih buziaczki przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 17.02.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 witam materiały są ,tylko pogody brakuje i patrzeć jak zaczniecie stawiać mury ,byle do wiosny !! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 17.02.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Hej Jessi! Mamy wyrwe w chronologii... Pamietam, ze latem sie pakowalas by juz na stale wyjechac z Irlandii.....a Ty tutaj spowrotem jestes? Co sie stalo? Piesiu sliczny...taki do wytarmoszenia.... Maja hej Maju no pakowałam sie ale sie pozniej rozpakowałam ihhiih ,owszem pojechałam do Polski jak pisałam w czerwcu i byłam tam az do 8 wrzesnia ,ale pózniej musiałam wracac ,tak wyszło że zostalismy siła wyższa ,kiedys juz nawet pisałam o tym w moich komentarzach bo kilka osób też sie mnie o to pytało pozdrawaim cieplutko Nie doczytalam... Przypuszczam, ze ta sila wyzsza zwiazana z finansowymi mocami... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 17.02.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 zaglądam po długiej nieobecności pięknego pieska dostałyście ja ze zwierzakiem niestety muszę się wstrzymać do przeprowadzki . gratuluję też wszelkich zakupów budowlanych teraz musimy zaklinać wiosnę, aby w końcu przepędziła zimę do stu diabłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.02.2010 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 cześć, W przedszkolu do którego chodzi moja Julcia już dwa razy był wysyp ospy, ale moja córa nie zaraziła się. Czy to normalne ? Słyszałam,że im młodsze dziecko tym łagodniej to przechodzi. Na własnej skórze przekonałam się, bo w wieku 14 lat miałam różyczkę. wiesz co chyba coś w tym jest bo narazie ta starsza nie jest chora i niezapowiada sie żeby w najblizszych dniach miała cos dostac ,powiem wolałabym żeby teraz miała ta ospę bo pózniej rzeczywiście gorzej sie przechodzi ją ,ja tez pamietam jak ja by łam chora i nie zaciekawie to pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.02.2010 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 witam materiały są ,tylko pogody brakuje i patrzeć jak zaczniecie stawiać mury ,byle do wiosny !! pozdrawiam tak tak i bardzo sie cieszę że mamy już zgromadzony materiał udało nam sie troche potargować i ceny dostaliśmy naprawde dobre teraz czekay na ta naszą wiosnę i lecimy dalej ihhihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 17.02.2010 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Hej Jessi! Mamy wyrwe w chronologii... Pamietam, ze latem sie pakowalas by juz na stale wyjechac z Irlandii.....a Ty tutaj spowrotem jestes? Co sie stalo? Piesiu sliczny...taki do wytarmoszenia.... Maja hej Maju no pakowałam sie ale sie pozniej rozpakowałam ihhiih ,owszem pojechałam do Polski jak pisałam w czerwcu i byłam tam az do 8 wrzesnia ,ale pózniej musiałam wracac ,tak wyszło że zostalismy siła wyższa ,kiedys juz nawet pisałam o tym w moich komentarzach bo kilka osób też sie mnie o to pytało pozdrawaim cieplutko Nie doczytalam... Przypuszczam, ze ta sila wyzsza zwiazana z finansowymi mocami... Maja to też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts