bielszczanin 23.01.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Witam Wszystkich, może ktoś z Was orientuje się jaki jest koszt wybudowania (wyłącznie robocizna) domu o pow. 222 m2 bez piwnicy z dachem czterospadowym krytym dachówką i garażem na dwa stanowiska w rejonie bielskim? Pytam ponieważ wczoraj otrzymałem kosztorys na 114 tys. - dużo czy do przyjęcia? Jak myślicie? Dzięki i pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tujama 23.01.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Zainteresował mnie temat będe miała wycenę w przyszłym tygodniu domu o podobnych parametrach w okolicach Bielska. Myslę że możemy się wymieniać informacjami zaczynam na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielszczanin 23.01.2009 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Witam, cieszę się na otrzymaną wiadomość. W przyszłym tygodniu mam spotkanie z kolejną ekipą budowlaną, która ma sporządzić wycenę jestem bardzo ciekawy jaka będzie. Również zamierzam zacząć budowę na wiosnę w zależności od akceptacjii kosztów i wyboru ekipy. Jak najbardziej musimy się wymienić informacjami Jak tylko będę miał informacje w tym zakresie dam znać. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pracusele 28.01.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Ja tez zamierzam ruszyc z budową 6 km od bielska, ale potrzebuje tylko ekipe do zrobienia dachu 270m2, cena to ok 40-70zł za m2 w zależności od skomplikowania dachu. A ta wycena myslę ze napewno znalazłbys troche taniej ale jest chyba do przyjecia jak na taki dom. Jeśli jeszcze nie macie np pustaków, to moze lepiej połączyć siły i kupic w jednej hurtowni, może bedzie taniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 28.01.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam Wszystkich, może ktoś z Was orientuje się jaki jest koszt wybudowania (wyłącznie robocizna) domu o pow. 222 m2 bez piwnicy z dachem czterospadowym krytym dachówką i garażem na dwa stanowiska w rejonie bielskim? Pytam ponieważ wczoraj otrzymałem kosztorys na 114 tys. - dużo czy do przyjęcia? Jak myślicie? Dzięki i pozdrawiam, za taką robotę śpiewam 40 tysmax + nocleg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
napik 30.01.2009 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Witam Wszystkich.To mój pierwszy z wielu przyszłych postów na tym forum. Tak się składa że też planuję budowę w Bielsku - chętnie wymienię się doświadczeniem np. co gdzie warto kupić, a które składy lepiej omijać.Co do wykonawców - uważam że w całym kraju są spore różnice i też zastanawiałem się nad tym czy lepiej nie sprowadzić ekipy np. z wschodniej części Polski, gdzie ceny są niższe. Co do wyceny to tutaj masz ciekawe zestawienie:http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,all_stawki/Itemid,451/ to są ceny firm z fakturą.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaCIESZYN 31.01.2009 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 ja budowałam niedaleko cieszyna, dom opow. 150m2 dwustanowiskowy garaż, dwuspadowy garaz. do tego momentu, czyli stan zamkniety, tynki wylewki zapłaciłam ok.220 tyś wszystko robły firmy bez faktur. teraz wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bielszczanin 10.02.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Zainteresował mnie temat będe miała wycenę w przyszłym tygodniu domu o podobnych parametrach w okolicach Bielska. Myslę że możemy się wymieniać informacjami zaczynam na wiosnę. Witam, otrzymałem od drugiej ekipy wycenę robocizny - 80.700 zł. Jestem ciekawy jak wygląda wycena u Szanownego forumowicza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitka220 12.09.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 Te koszty które tu podajecie są kolosalne na Podkarpaciu za dom około 150m2 ekipy cenią max 20tyś zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 11.04.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) A ja zbuduję sam z pomocą rodzinki. Ciekawe czy się uda. Aha 20 tysi to drogo, znajdę Ci 100 w mojej okolicy co zrobią to za 10 i będą spać w namiocie. 200 tysi, he he he.. to co ty blok 5 piętrowy budujesz? Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez herakles Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beasza 12.04.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Czekam na uruchomienie kredytu i zaczynam budowę - mam nadzieję, że jeszcze w kwietniu. Podpisałam umowę na budowę domu w/g projektu APS 161 na 40 tys. - robocizna od fundamentu po dach. Miałam oferty 60 tys.netto i 80 tys. netto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkii 23.04.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2010 Ja za 150m2 zaplacilem 45tys w 2007 roku. Ekipa z Bielska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
honzik 24.04.2010 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam Wszystkich, może ktoś z Was orientuje się jaki jest koszt wybudowania (wyłącznie robocizna) domu o pow. 222 m2 bez piwnicy z dachem czterospadowym krytym dachówką i garażem na dwa stanowiska w rejonie bielskim? Pytam ponieważ wczoraj otrzymałem kosztorys na 114 tys. - dużo czy do przyjęcia? Jak myślicie? Dzięki i pozdrawiam, A za co dokładnie te koszta? Robocizna za stan surowy zamknięty? Ile szacujesz całość domku do stanu mieszkalnego (bez mebli) - materiały + robocizna? Ja też z Bielska i cały czas się waham - kupić coś gotowego, czy budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts