Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zalana łazienka

Recommended Posts

Witam

Niestety stało się coś o co najbardziej się obawiałem,zalało mi podłoge w łazience :cry:

Mam pewne obawy iż woda przedostała się w warstwe ocieplenia a mam zrobione to tak

-chudy beton

-papa termozgrzewalna

-folia

-styropian

-wylewka

-kafle

Nie jestem w stanie stwierdzić rozmiaru szkód ( woda działała długotrwale,kapała sobie za kafelke z zaworu odcinającego zasilanie :evil: )

Powiedzcie mi jakie mogą być konsekwencje takiego stanu rzeczy, i jak to teraz osuszyć, czy to wogóle da się zrobić.

Kurcze ależ mam nerwa :evil:.Tak to wszystko dopatrzyłem a tu taki zong.

... Powiedzcie mi jakie mogą być konsekwencje takiego stanu rzeczy, i jak to teraz osuszyć, czy to wogóle da się zrobić ...

konsekwencje - zapach pleśni w mieszkaniu

jak osuszyc ? zerwac warstwy posadzki i poczekac

... Powiedzcie mi jakie mogą być konsekwencje takiego stanu rzeczy, i jak to teraz osuszyć, czy to wogóle da się zrobić ...

konsekwencje - zapach pleśni w mieszkaniu

jak osuszyc ? zerwac warstwy posadzki i poczekac

To mnie brzoza pocieszyłeś, wprowadziłem się do domu 5 miesięcy temu,łazienka zrobiona na git kafle, ogrzewanie podłogowe itd.

Normalnie załamka :( .Teraz to wszystko kuć :cry:

Zrobiłem sobie idealną izolacje poziomą, to teraz będe cierpieć.

Tak sobie myśle, jak dam pełną moc na podłogówke to może to pomału wyschnie :-? ,tylko gdzie to ujdzie?

Nie Ty pierwszy i nie ostatni - to miało być na pocieszenie :lol:

Wprowadziliśmy się w grudniu zeszłego roku - po 2 miesiącach mieszkania i korzystania z łazienki na parterze na wszystkich ścianach łazienki / od strony pokoi i korytarza / pokazała się wilgoć do ca 1m wzwyż od poziomu podłogi - okazało się że pacan hydraulik źle dokręcił odpływ od brodzika kabiny a następnie go obudował - dopiero jak rozwaliłem obudowę brodzika zobaczyłem obraz tragedii - pełno wody i wszystko namoknięte - razem z jastrychem - pod brodzikiem nie dałem kafli ...

Skuwałem wszystkie tynki i suszyłem prawie rok namoknięte ściany - nie było innego wyjścia - trzeba było dobrze wszystko osuszyć - dopiero teraz - po roku od zalania i po roku suszenia / sezon grzewczy więc grzeję ostro podłogi / - wszystko ładnie wyschło - teraz mam zamiar remontować zrujnowane ściany ...

Nie Ty pierwszy i nie ostatni - to miało być na pocieszenie :lol:

Wprowadziliśmy się w grudniu zeszłego roku - po 2 miesiącach mieszkania i korzystania z łazienki na parterze na wszystkich ścianach łazienki / od strony pokoi i korytarza / pokazała się wilgoć do ca 1m wzwyż od poziomu podłogi - okazało się że pacan hydraulik źle dokręcił odpływ od brodzika kabiny a następnie go obudował - dopiero jak rozwaliłem obudowę brodzika zobaczyłem obraz tragedii - pełno wody i wszystko namoknięte - razem z jastrychem - pod brodzikiem nie dałem kafli ...

Skuwałem wszystkie tynki i suszyłem prawie rok namoknięte ściany - nie było innego wyjścia - trzeba było dobrze wszystko osuszyć - dopiero teraz - po roku od zalania i po roku suszenia / sezon grzewczy więc grzeję ostro podłogi / - wszystko ładnie wyschło - teraz mam zamiar remontować zrujnowane ściany ...

Podłoge też skuwałeś :-? , przecież jak ja to zaczne kuć, to rurki od podłogówki szlag trafi,wody itd, nie mówiąc już o płytkach leżących na ziemi, czasie na wyschnięcie,kosztach itd

Jestem załamany :(

Żeby tak określić wielkość szkód, bo tego na razie nie widać, praktycznie co widać to lekki ślad na stopie pod umywalką( to ,mnie zaniepokoiło)

Nie powinno być tak źle. Dlaczego wnioskujesz, że woda dostała się do ocieplenia? Gdyby tak było tomuszę zmartwić optymistów. Styropian też jest nasiąkliwy, choć w małym stopniu. To plus i minus bo jeśli się już woda do niego dostanie to łatwo nie odparuje. Z twojego opisu nie sądzę, że masz zamokniętą izolację.