kubek2002 24.01.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam Niestety stało się coś o co najbardziej się obawiałem,zalało mi podłoge w łazience Mam pewne obawy iż woda przedostała się w warstwe ocieplenia a mam zrobione to tak -chudy beton -papa termozgrzewalna -folia -styropian -wylewka -kafle Nie jestem w stanie stwierdzić rozmiaru szkód ( woda działała długotrwale,kapała sobie za kafelke z zaworu odcinającego zasilanie ) Powiedzcie mi jakie mogą być konsekwencje takiego stanu rzeczy, i jak to teraz osuszyć, czy to wogóle da się zrobić. Kurcze ależ mam nerwa .Tak to wszystko dopatrzyłem a tu taki zong. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.01.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 ... Powiedzcie mi jakie mogą być konsekwencje takiego stanu rzeczy, i jak to teraz osuszyć, czy to wogóle da się zrobić ... konsekwencje - zapach pleśni w mieszkaniu jak osuszyc ? zerwac warstwy posadzki i poczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek2002 24.01.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 ... Powiedzcie mi jakie mogą być konsekwencje takiego stanu rzeczy, i jak to teraz osuszyć, czy to wogóle da się zrobić ... konsekwencje - zapach pleśni w mieszkaniu jak osuszyc ? zerwac warstwy posadzki i poczekac To mnie brzoza pocieszyłeś, wprowadziłem się do domu 5 miesięcy temu,łazienka zrobiona na git kafle, ogrzewanie podłogowe itd. Normalnie załamka .Teraz to wszystko kuć Zrobiłem sobie idealną izolacje poziomą, to teraz będe cierpieć. Tak sobie myśle, jak dam pełną moc na podłogówke to może to pomału wyschnie ,tylko gdzie to ujdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.01.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Nie Ty pierwszy i nie ostatni - to miało być na pocieszenie Wprowadziliśmy się w grudniu zeszłego roku - po 2 miesiącach mieszkania i korzystania z łazienki na parterze na wszystkich ścianach łazienki / od strony pokoi i korytarza / pokazała się wilgoć do ca 1m wzwyż od poziomu podłogi - okazało się że pacan hydraulik źle dokręcił odpływ od brodzika kabiny a następnie go obudował - dopiero jak rozwaliłem obudowę brodzika zobaczyłem obraz tragedii - pełno wody i wszystko namoknięte - razem z jastrychem - pod brodzikiem nie dałem kafli ... Skuwałem wszystkie tynki i suszyłem prawie rok namoknięte ściany - nie było innego wyjścia - trzeba było dobrze wszystko osuszyć - dopiero teraz - po roku od zalania i po roku suszenia / sezon grzewczy więc grzeję ostro podłogi / - wszystko ładnie wyschło - teraz mam zamiar remontować zrujnowane ściany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek2002 24.01.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Nie Ty pierwszy i nie ostatni - to miało być na pocieszenie Wprowadziliśmy się w grudniu zeszłego roku - po 2 miesiącach mieszkania i korzystania z łazienki na parterze na wszystkich ścianach łazienki / od strony pokoi i korytarza / pokazała się wilgoć do ca 1m wzwyż od poziomu podłogi - okazało się że pacan hydraulik źle dokręcił odpływ od brodzika kabiny a następnie go obudował - dopiero jak rozwaliłem obudowę brodzika zobaczyłem obraz tragedii - pełno wody i wszystko namoknięte - razem z jastrychem - pod brodzikiem nie dałem kafli ... Skuwałem wszystkie tynki i suszyłem prawie rok namoknięte ściany - nie było innego wyjścia - trzeba było dobrze wszystko osuszyć - dopiero teraz - po roku od zalania i po roku suszenia / sezon grzewczy więc grzeję ostro podłogi / - wszystko ładnie wyschło - teraz mam zamiar remontować zrujnowane ściany ... Podłoge też skuwałeś , przecież jak ja to zaczne kuć, to rurki od podłogówki szlag trafi,wody itd, nie mówiąc już o płytkach leżących na ziemi, czasie na wyschnięcie,kosztach itd Jestem załamany Żeby tak określić wielkość szkód, bo tego na razie nie widać, praktycznie co widać to lekki ślad na stopie pod umywalką( to ,mnie zaniepokoiło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek2002 24.01.2009 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Tak sobie myśle może nie jest tak żle, przecież kiedy robimy posadzki to też ten beton który wylewamy nie jest suchą masą a ma w sobie wode i ta woda też musi odparować. Grzejąc i wietrząc w tej łazience pozbęde się tak samo tej wilgoci. Chyba dobrze kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.01.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Podłoge też skuwałeś ,(...) Nie - podłogi nie ruszałem - nie namokła tak bardzo - pierwsze co wysuszyłem to właśnie podłoga - no i poza tym teraz przez cały sezon grzeje podłogę konkretniej niż w zeszłym roku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 24.01.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Nie powinno być tak źle. Dlaczego wnioskujesz, że woda dostała się do ocieplenia? Gdyby tak było tomuszę zmartwić optymistów. Styropian też jest nasiąkliwy, choć w małym stopniu. To plus i minus bo jeśli się już woda do niego dostanie to łatwo nie odparuje. Z twojego opisu nie sądzę, że masz zamokniętą izolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts