Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak załatać dziury po parapetach przykręconch do okien PCV

Recommended Posts

Mam problem z dziurami po parapetach. Jak można je załatać? Silikonem? Chyba nie da rady. Może macie pomysł.

Parapety byly przykręcone do ramy okiennej okna PCV. Teraz firma ocieplająca budynek stwierdziła że lepiej będzie jak parapety będą pod oknem. Może będzie i leipiej ale dziury zostaną. Jak je zakryć? Okna są w kolorze białym.

Czekam na radę.

Mam problem z dziurami po parapetach. Jak można je załatać? Silikonem? Chyba nie da rady. Może macie pomysł.

Parapety byly przykręcone do ramy okiennej okna PCV. Teraz firma ocieplająca budynek stwierdziła że lepiej będzie jak parapety będą pod oknem. Może będzie i leipiej ale dziury zostaną. Jak je zakryć? Okna są w kolorze białym.

Czekam na radę.

Ad czerwone. Są jeszcze uczciwi wykonawcy :-?

• 4 months później...

A ja wrócę do silikonu - jak będzie właściwie położony to nie wypadnie.

Czyli - podłoże dobrze odtłuszczone i zachowana proporcja szerokości do głębokości spoiny (zdaje się że grubość powinna mieć min 1/3 szerokości ).

W tym wypadku trzeba by było więcej silikonu wprowadzić w istniejącą dziurkę niż go zostawić na zewnątrz. Ten z zewnątrz oczywiście ładnie wygładzić.

Chociaz tak myślę że idea silikonu będzie tu zależna od układu dziur;)

My zrobiliśmy inaczej. Zakupiliśmy pistolet do kleju - koszt ok. 50 zł. Pod wpływem ciepła klej się rozpuszcza i ładnie wtapia w dziurki. Kolejny etap to lekko zetrzeć wystający klej i nanieść farbę secjalną do okien PCV. Śladu praktycznie nie ma :lol:

Brawo za pomysł ale poprosimy o odległe wyniki za 3 i 5 lat

Nie jest to jakaś złośliwość ciekawy jestem tylko jak to się sprawdzi.