Anna Stępniak 24.01.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Mam problem z dziurami po parapetach. Jak można je załatać? Silikonem? Chyba nie da rady. Może macie pomysł. Parapety byly przykręcone do ramy okiennej okna PCV. Teraz firma ocieplająca budynek stwierdziła że lepiej będzie jak parapety będą pod oknem. Może będzie i leipiej ale dziury zostaną. Jak je zakryć? Okna są w kolorze białym.Czekam na radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 24.01.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 również przyłaczam się do pytania, interesują mnie materiały umożliwiające takę renowację bez wymiany całego okna/drzwi z PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 24.01.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 a dlaczego np silikon ma być niedobry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Stępniak 24.01.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 A pod wpływem deszcze czy śniegu on nie wypadnie? Będzie trwały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Stępniak 24.01.2009 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 A może są jakieś zgrzewy do okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.01.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 silikon się odklei - nawet roku nie wytrzymaa nie wystarczy w miejsce dziur wkręcić jakiś śrubek z ładnym łebkiem?Wszak to od zewnątrz i aż tak nie powinno przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Stępniak 24.01.2009 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Wiesz jak są to okna białe to będzie widać. Estetycznie nie będzie to wygladało. Może jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 24.01.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Jan bym to zrobił plastikowymi zaślepkami meblowymi w kolorze ramy okna takie jakimi zaślepia się wkręty po montażu mebli.Są płaskie i są wypukłe.I najlepiej w otwór wpuścić trochę kleju montażowego i wtedy wcisnąć w dziurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Stępniak 24.01.2009 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Też o tym myślałam. Gdzie mogę kupic takie zaślepki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 24.01.2009 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Też o tym myślałam. Gdzie mogę kupic takie zaślepki? W sklepach meblowych lub Leroyu, Castoramie i innych takich co sprzedają składane meble.Ja tak robię u każdego klienta u którego zdarzają się takie przypadki jak u ciebie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 24.01.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Mam problem z dziurami po parapetach. Jak można je załatać? Silikonem? Chyba nie da rady. Może macie pomysł. Parapety byly przykręcone do ramy okiennej okna PCV. Teraz firma ocieplająca budynek stwierdziła że lepiej będzie jak parapety będą pod oknem. Może będzie i leipiej ale dziury zostaną. Jak je zakryć? Okna są w kolorze białym. Czekam na radę. Ad czerwone. Są jeszcze uczciwi wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.06.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 A ja wrócę do silikonu - jak będzie właściwie położony to nie wypadnie. Czyli - podłoże dobrze odtłuszczone i zachowana proporcja szerokości do głębokości spoiny (zdaje się że grubość powinna mieć min 1/3 szerokości ). W tym wypadku trzeba by było więcej silikonu wprowadzić w istniejącą dziurkę niż go zostawić na zewnątrz. Ten z zewnątrz oczywiście ładnie wygładzić. Chociaz tak myślę że idea silikonu będzie tu zależna od układu dziur;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Stępniak 03.06.2009 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 My zrobiliśmy inaczej. Zakupiliśmy pistolet do kleju - koszt ok. 50 zł. Pod wpływem ciepła klej się rozpuszcza i ładnie wtapia w dziurki. Kolejny etap to lekko zetrzeć wystający klej i nanieść farbę secjalną do okien PCV. Śladu praktycznie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 03.06.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 My zrobiliśmy inaczej. Zakupiliśmy pistolet do kleju - koszt ok. 50 zł. Pod wpływem ciepła klej się rozpuszcza i ładnie wtapia w dziurki. Kolejny etap to lekko zetrzeć wystający klej i nanieść farbę secjalną do okien PCV. Śladu praktycznie nie ma Brawo za pomysł ale poprosimy o odległe wyniki za 3 i 5 lat Nie jest to jakaś złośliwość ciekawy jestem tylko jak to się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Stępniak 03.06.2009 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Jak się nie sprawdzi to się zaklej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 03.06.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2009 Jak się nie sprawdzi to się zaklej Odnowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts