Sylwia73 24.01.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Szukam dzialki idealnej. Pieknej, sielskiej, spokojnej, ale tez nie na odludziu i pustkowiu (mam male dzieci). Nie chce samotnie kopac kilometrow w sniegu, ale tez nie chce mieszkac wsrod miliona takich samych domkow na wiecznym placu budowy bez klimatu. Wasze idealne dzialki i kryteria ich wyboru? Prosze o wsparcie. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 najważnijsze dla nas było--Blisko do szkoły (podstawowej dla córki )-Blisko do pracy-blisko do sklepu-blisko do przystanku Dla mnie ważne było otoczenie działki .Chciałam by były to domki jednorodzinne a nie gospodarstwa rolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.01.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Szukam dzialki idealnej. Pieknej, sielskiej, spokojnej, ale tez nie na odludziu i pustkowiu (mam male dzieci). Nie chce samotnie kopac kilometrow w sniegu, ale tez nie chce mieszkac wsrod miliona takich samych domkow na wiecznym placu budowy bez klimatu. Kochasna - tak, to tylko w erze.... Jak jest śliczna , zielona, sielska, spokojna, ptaszki śpiewają , nieopodal lasek , daleko w tle majaczą jakieś domy .... to znaczy że jest na zadupiu. Jak jest blisko szkoła, przedszkole, przystanek autobusowy i droga która pługi odsnieżają to znaczy , że jest głośno i niedaleko centrum lub choćby niedaleko drogi co oznacza duży ruch i hałas . Przerabiałam .... nie da się znaleść działki która spełniałaby WSZYSTKIE lub choćby większośc w/w wymagań. Albo rybki albo akwarium ... zależy co jest dla Ciebie ważniejsze. ja wybrałam działke w sokojnej , cichej okolicy nieopodal lasku , z pięknym widokiem na łakę ( skuli tego extra robiłam prawo jazdy ) ... kupiłam, wybudowałam i się okazało , że gmina wkoło działki poparcelowała i buduje sie nowe osiedle ...mało mnie szlag nie trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 najważnijsze dla nas było- -Blisko do szkoły (podstawowej dla córki ) -Blisko do pracy -blisko do sklepu -blisko do przystanku Dla mnie ważne było otoczenie działki .Chciałam by były to domki jednorodzinne a nie gospodarstwa rolne Zapomniałam dodać ze 40 m od domu jest piękny las :)Zielono ,ptaszki śpiewają :)Zwierzeta zające,sarny które pod dom podchodzą i wpierdzielają mi wiśnie i drzewka owocowe... No cóż ...nie mozna mieć wszytkiego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.01.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 pati25 ...no to pochwal się ile km. masz do szkoły, pracy, przystanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 pati25 ...no to pochwal się ile km. masz do szkoły, pracy, przystanku Do szkoły podstawowej z 300 idąc droga .W lini prostej szkoła jest w okolicach 250 m.Bardzo mi zależało by córka miała blisko do szkoły podstawowej .Do przystanku 300 m .A do pracy troszku dalej bo 15-20 minut samochodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.01.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 A i tak najważniejsze jest co na tej działce można postawić. Więc moze być piękna i śliczna i magiczna, ale WZ lub wypis z planu to podstawa - podobnie jak dostępność mediów. Jaka ja mało romantyczna jestem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 24.01.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 jeśli masz takie odległości do szkoły, przystanku, czyli drogi to na pewno nie masz idealnie cicho i sielsko .... mam do drogi 1000m .... i czasem w nocy słychać warkot silników tirów .... no ale - coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 24.01.2009 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Hej, ja mam 17 km do centrum Krakowa. Szukaliśmy działki ponad rok- żadna nie była dobra. Już myślałam że nie znajde swojego miejsca na ziemi:) Kryteria określiliśmy podstawowe-(do 20 km od centrum , widokowa, dobry dojazd) potem jeżdziliśmy i jeżdzliliśmy. Pewnego lutowego dnia znaleźliśmy zabłoconą, wąską, trochę krzywą działkę z pięknym widokiem na las którego nic nam nie zasłoni:)) Decyzję podjęliśmy błyskawicznie. To troche jak romantyczna miłość- spojrzysz i wiesz że to tu sie chcesz zestarzeć. Pewne wady też przestają być już tak straszne, dom może być dobrany do wąskiej działki, a na krzywej dzialce dzieci mogą na sankach jeździć) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2009 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 jeśli masz takie odległości do szkoły, przystanku, czyli drogi to na pewno nie masz idealnie cicho i sielsko .... mam do drogi 1000m .... i czasem w nocy słychać warkot silników tirów .... no ale - coś za coś Wiadomo idealnie cicho nie jest w koncu nie buduje sie na pustkowiu . Jednak dom nie jest przy drodze głównej .I wogóle nie słysze samochodów .Nistety nie wiem jak w nocy .. Szukając działki najbardzij zależało mi na tej szkole ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 gusiolek_w gdzie kupiliście działeczkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 24.01.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Stałam się tak samo mało romantyczna jak Nefer. Teraz byłabym mądrzejsza. Mniejsza o okolice, las, odległości od szkoły itp. 1. koniecznie uzbrojona (budujemy ponad 200m sieci, dodatkowo utrudnia to drugi poniższy warunek) 2. koniecznie bez udziału w drodze, tj. z dojazdem drogą gminną Wiem, co mówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 24.01.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Ja mam blisko pociungi ale tylko osobowe i szum słychać. Wybrałam taki wariant bo dojazd do pracy 15 min., do Warszawy 40 min. Widoki piękne, Chroniony Mazowiecki naokoło czyli grzyby i inne atrakcje, baza rowerowa na wypady idealna - to najważniejsze dla mnie. Działka wymiarowo rewelacyjna tyle, że wtedy była bez mediów ale już są (prawie) ale tanio kupowałam w 2006r. Idealna działka to taka, jak na większość zadanych sobie pytań odpowiedź jest twierdząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 24.01.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 gusiolek_w gdzie kupiliście działeczkę? Kupiliśmy na północy Krakowa- gm. kocmyrzów-LuborzycaW zasadzie to kierowałam się nie tylko uczuciami:) całkiem romantyczna nie jestem. Oczywiście uzbrojona była, droga gminna, ale widziałam też takie które spełnialy warunki praktyczne ale niemiały tego czegoś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 24.01.2009 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Tak było jak ją zobaczyliśmy pierwszy raz-http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e41032a7b9240ec.html a tak poł roku późniejhttp://images26.fotosik.pl/317/3975b96105598279m.jpg Można się zakochać czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Stałam się tak samo mało romantyczna jak Nefer. Teraz byłabym mądrzejsza. Mniejsza o okolice, las, odległości od szkoły itp. 1. koniecznie uzbrojona (budujemy ponad 200m sieci, dodatkowo utrudnia to drugi poniższy warunek) 2. koniecznie bez udziału w drodze, tj. z dojazdem drogą gminną Wiem, co mówię Wiem o czym mówisz Mam udził w drodzę 1/27 i koszt podciągnięcia wod i kan był ogromny Ale jesteśmy zadowoleni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 24.01.2009 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Tak było jak ją zobaczyliśmy pierwszy raz- http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0e41032a7b9240ec.html a tak poł roku później http://images26.fotosik.pl/317/3975b96105598279m.jpg Można się zakochać czyż nie? gusiolek_w ślicznie Ciesze sie ze jestes zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 24.01.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Miło mi, dziękuję Życzę wszystkim szukającym znalezienia ich działki idealnej-cokolwiek dla Was to znaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gusiolek_w 24.01.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 filip27!!!! Zgadzam się w 100%! kupiliśmy w końcu na PN Krakowa, działkę 20a z domem w SSO- za tą samą kasę moglibyśmy kupić może 10 a bez domu na południu. A za żadne pieniądze nie chciałabym rano stać w korku na zakopiance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 24.01.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Jak jest blisko szkoła, przedszkole, przystanek autobusowy i droga która pługi odsnieżają to znaczy , że jest głośno i niedaleko centrum lub choćby niedaleko drogi co oznacza duży ruch i hałas . Gadanie Istnieją drogi odśnieżane przez pługi i obsługiwane przez komunikację miejską, którymi przejeżdżają 3 auta na dobę (w tym 1 twoje). Jedną taką mam 70 metrów od domu Opowiem więcej. Co to za droga? To droga, przy której znajduje się podstawówka i gimnazjum, kilka sklepów, kościół... to droga, której przedłużenie prowadzi do autostrady.. to droga, która ma 3.5 km i jest drogą ślepą, kończącą się pod lasem pętlą autobusową. ... a więc da się znaleźć takie miejsce! A po zdjęcia okolicy zapraszam do mojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts