jacek--m 24.01.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam wszystkichMamy mały dylamat. Jesteśmy na etapie wyboru okien z szybą P4. Bardziej skłaniamy sie do okien drewnianych od firmy ABA Wiktorczyk z Czarkowa lecz zastanawiamy się czy ciężar szyby P4 może wpłynąć w późniejszym czasie na ich użytkowanie. Jeśli chodzi o okna plastikowe to zastanawiamy się nad oknami VEKA.Jednocześnie mamy pytanie jak konserwujecie swoje okna drewniane tzn. czy wymagają częstszego mycia ramy Prontem itp. (np. co miesiąc) i czy musieliście je malować, jeśli tak to po jakim okresie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 25.01.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 ja mam okna z debu dwa razy impregnowane chemicznym impregnatem i dwie warstwy remmersa co roku na wiosne w prosty sposób pokrywam je woskiem do konserwacji lazur i moje lazury wytrzymaja ok 15 lat puzniejtrzeba odswierzyc ,lazura aby odzyskały swierzosc , dobrze wykonane okna nie potrzebuja renowacji jak to było w komunie biała farba co roku i dlatego okna plastikowe siesza sie taka popularnoscia mimo tego ze 10% ich włascicieli moze je scierpiec za wyglad . jak ludzie po 10 latach zobacza jak trzymaja sie dobre okna i naucza sie je pielegnowac to plasik pujdzie na smietnik bo bedzie gorzej wygladał niz okna drewniane po 10 latach.nie polecam okien z sosny z masowej produkcji ,machon meranti dab to dobre okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts