arjuna 24.01.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Zwracam sie do Was z prosbą o pomoc. W schronisku w Dzierżoniowie(południowy-zachód Polski) powstaje salka operacyjna..Powstała ona z inicjatywy osób, które chcą poprawić koszmarne warunki psów. Niestety prócz szafek i stolika-nie ma tam nic. Dlatego też potrzebna jest zbiórka rzeczy, ktore pomogłyby rozpocząć pracę! 9 GROSZY TO KOSZT 1 IGŁY-DZIĘKI TEJ IGLE MOŻEMY POMÓC URATOWAĆ ŻYCIE. UMOŻLIWI ONA PODANIE ZASTRZYKU PRZECIWTĘŻCOWEGO, PRZECIW WŚCIEKLIŹNIE, PODANIE ANTYBIOTYKU DLA PSA W AGONII.. BIEDNE SCHRONISKO NIE JEST W STANIE ZAPEWNIĆ PSOM TAKIEJ OPIEKI, NA JAKĄ ZASŁUGUJĄ...DZIĘKI NASZEJ DOBREJ WOLI-ŚMIERTELNOSĆ PSÓW MOŻE SIE ZMNIEJSZYĆ...JEDYNE O CO WAS PROSZĘ...TO 9 GROSZY Z WASZEGO PORTFELA... POTRZEBNE SA TAKŻE INNE RZECZY: -białe prześcieradła -butelki jodyny: do odkażania ran -butelki rozworu wodnego i spirytusowego piochtaniny: do odkażania ran skóry i blon śluzowych -gaziki różnej wielkości jałowe -strzykawki -zestawy do infuzji -butelki glukozy do infuzji -butelki płynu ringera do infuzji -igły rożnej grubości(raczej dłuższe-ze względu na gróbą skórę psa) -ręczniki -woda utleniona -wapno -bandaże elastyczne -przylepce do mocowania opatrunków i wszystko, co może uratowac życie psu lub pomóc w jego wyleczeniu. Jesli macie jakiś nieprzeterminowany lek, z którym nie wiecie co zrobić-przekażcie go do schroniska! Wam jest on zbedny-zaś tam może uratować życie lub polepszyć jego marną jakość. poniżej to, co do tej pory udało nam sie zebrać: 30 sztuk igieł 0,6 83 szt igieł 0,8 10 strzykawek 2 ml 27 strzykawek 5 ml 60 sztuk gazików jałowych 5x5cm 30 sztuk gazików 7x7cm 38 sztuk gazików 9x9cm 2 saszetki smecty 8 tabletek wapna do rozpuszczenia 2 butelki glukozy(do kroplówki) 1 przyrząd do infuzji 1 całe opakowanie tribioticu(10 saszetek-rewelacyjny preparat na wszelki rany) 1 obroża przewciwpchelna kilkadziesiąt tabletek węgla 2 przylepce papierowe do mocowania opatrunków 1 przylepiec materiałowy waski 1 zakraplacz 1 prawie pełna tubka maści Flucinar N- z neomecyną, na paprzace sie rany niecałe poł butelki Solgentu-do odkażania ran: butelka jest z rozpylaczem- po skończeniu można uzupełnić piochtaniną lub jodyną. 3 butelki piochtaniny 2 niecałe butelki jodyny pół butelki Biodylonu; stosowanego na świerzb, zewnętrzne zapalenie ucha, czy swędzące wypryski 1 niesamowity bandaż-zrobiony z rozciągającej sie "gumy": świetny w przypadkach ran na łapach: jest skonstruowany tak, że pies nie ma możlwiosci go sobie sam ściagnąć. 1 niecała butelka wody utlenionej niecała butelka oticlaru-do czyszczenia uszu 2 butelki spirytusowego roztworu piochtaniny LIczę na Waszą pomoc, bez naszej pomocy-nic w schronisku sie nie zmieni.... dary można przesylac na adres: Knychas Grazyna Osiedle Teczowe23b m4 58-200 Dzieroniów jest to adres osoby, która należy do schroniska w Dzierżoniowie, za której uczciwość sama ręczę. Gwarantowane sa zdjęcia urzadzonej salki operacyjnej-narazie mogę Wam tylko pokazać zdjęcia... prawie pustej salki.... http://images32.fotosik.pl/443/3dbf5352e48f7b39med.jpg http://images24.fotosik.pl/317/bcfcf6b399c9b617med.jpg http://images50.fotosik.pl/52/2b47f1a3ff72d47dmed.jpg sami popatrzcie jak pięknie to wygląda! Jeden z psów potrzebujący leczenia-możemy umożliwić leczenie takim psom jak ten!! http://images42.fotosik.pl/52/f0e463e885b3deacmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 24.01.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Piekny pomysl . Podziwiam ludzi , ktorzy wciaz walcza Temat mysle jeszcze dlugie miesiace bedzie aktualny .Czy mozna poprosic o zrobienie go jako przyklejony ?Ponury , da rade ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 24.01.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Popieram . Spiesze z pomoca - na ile mnie stac. Prosze dac mi tydzien - do 10 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 24.01.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Czy mozna poprosic o zrobienie go jako przyklejony ? Ponury , da rade ? bez problemu przydałby się numer konta, nie wiem czy te dane są aktualne http://www.schroniskoazyl.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=74&Itemid=48 i czy można wpłacać w ten sposób właśnie na salkę, igły, leki itp. czy tylko na podany wyżej adres prywatny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 24.01.2009 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 matko, jak sie cieszę, że jesteście zainteresowani pomocą! nie wiem czy numer konta aktualny-spytam. podałam domowy adres osoby, która należy do dzierżoniowskiego schroniska: by nic nie zginęło i ze wszystkiego skorzystały psy-tylko tej osobie moge zaufać i wiem, że uczciwie rozdysponuje darami. To bardzo energiczna i prężna osoba:) Nasza pierwsza paczka-zostanie wysłana w poniedziałek, nie jest tego wiele, może starczy Im na kilka dni, jednak głeboko wierzę,że z Waszą pomocą-zaopatrzymy Dzierżoniów na znacznie dlużej! z góry bardzo Wam dziękuję! czy mogę prosić o to, by kazda osoba chcąca zesprzeć tę akcja-wspominała o tym w tym wątku? dzięki temu pozostanie piękny ślad naszej wspólnej działalności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 25.01.2009 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Czy mozna poprosic o zrobienie go jako przyklejony ? Ponury , da rade ? bez problemu przydałby się numer konta, nie wiem czy te dane są aktualne http://www.schroniskoazyl.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=74&Itemid=48 i czy można wpłacać w ten sposób właśnie na salkę, igły, leki itp. czy tylko na podany wyżej adres prywatny ? dopytałam sie dokładnie-jeśli ma ktos ochotę przesłać jakiś gorsz na urzadzenie salki: to może użyć ich konta. koniecznie jednak w tytule-należy dopisać "na urządzenie salki".. za pomoc będę bardzo wdzięczna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.01.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Arjuna Prawde mowiac wierze , ze Ty wierzysz tej dziewczynie i mysle , ze w zwiazku z tym najsensowniej bedzie wyslac kase na adres i juz. Jak zacznie Jej tak na konto wplywac taaaka masa kasy to jeszcze Ja opodatkuja Dzieki wielkie Ponury , kiedys moze jaiegos fajnego psa do adopcji uda sie w podziekowaniu dla Ciebie zorganizowac. A jak nie ccesz psa to moze przy okazji dam Ci sie przespacerowac z moimi burkami po osiedlu , to ludzie respektu nabiora i w ogole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 25.01.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 O temat medyczny, czyli dla mnie . Zobaczę jutro jak z igłami i konkretnym asortymentem, jak coś aptecznego to jestem w stanie to zdobyć. Dokładnie napiszę jutro, coś z listy pewnie się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.01.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Mam na zbyciu ładnych parę metrów materiału pościelowego, niestety nie jest całkiem biały (płótno w jakieś blade paski). Czy się może do czegoś przydać? Jakbym znała potrzebne rozmiary, to mogę pociąć i obszyć. Poza tym znajdę chyba jakieś wenflony i zrobię przegląd leków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 25.01.2009 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Mam na zbyciu ładnych parę metrów materiału pościelowego, niestety nie jest całkiem biały (płótno w jakieś blade paski). Czy się może do czegoś przydać? Jakbym znała potrzebne rozmiary, to mogę pociąć i obszyć. Poza tym znajdę chyba jakieś wenflony i zrobię przegląd leków. jeśli da sie to gotować-to sie nada:) myśle, że wymiary 120cm na 120cm będą akurat bardzo dziękuję za odzew! już sie nie mogę doczekać aż zobaczę tę salkę wypełnioną po brzegi. Pracownica schroniska bardzo Wam dziękuje za serce(mówiłam Jej o tym temacie), ogólnie to się rozkleiła, rozpłakała i nie może uwierzyc, że jest w internecie tylu ludzi chętnych do pomocy "jej' pieskom.. DZIĘKUJĘ BARDZO WSZYSTKIM ZA DEKLARACJE POMOCY :love: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 25.01.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Myślę, że się nadaje do gotowania, bo to taki "staroświecki" materiał pościelowy. Nie wiem, jaką ma szerokość. Potnę paski po 120 cm z całej szerokości (pewnie 150 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 25.01.2009 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Myślę, że się nadaje do gotowania, bo to taki "staroświecki" materiał pościelowy. Nie wiem, jaką ma szerokość. Potnę paski po 120 cm z całej szerokości (pewnie 150 cm). bedzie bosko!!! bardzo dizękuję!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 25.01.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Napisz na jaki adres bedzie lepiej/ wygodniej/bezpieczniej przeslac pieniadze - na adres tej dziewczyny czy na ten drugi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 25.01.2009 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 jeśli chodzi o dary-to na adres z pierwszego postu jeśli zaś chodzi o pieniążki: Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt AZYL 58-200 Dzierżoniów ul. Brzegowa 151 BS o/Dzierżoniów : 59 9527 0007 0033 6457 2000 0001 tylko koecznie e tytule przelewu zaznaczcie "na urzadzenie salki operacyjnej" czy cos w tym stylu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 27.01.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Głos osoby do której to wszystko trafi. Kopiuję z amstaffiego forum: Witam wszystkich pieknie arjuna prosi w moim imieniu i moich psinek. Schronisko nasze sie rozwija ,chcemy aby psiaki miały tam nie,nie drugi dom to jest niemozliwe ale azyl.Azyl tez to nazwa naszego przytuliska i mysle ze zasługe na swoja nazwę. Zawsze zadziwia mnie pomoc ludzi ktorzy nie znaja sie i moze nigdy nie zobacza ale śpiesza na pomoc psom i schroniskom. Robimy piekna salke weterynaryjną dla naszych podopiecznych aby nie trzeba było wieżć zwierzęcia ,zagłodzonego,pogryzionego ,połamanego czy chorego do weta.On nas zaszczyci swoja obecnoscia i pomoze w kazdym przypadku. Kiedy tez bedzie koniecznością eutanazja[nie oklamujmy sie one sa ]niech bedzie to w strerylnie czystej i przyjaznej salce z człowiekiem przy boku.Nie mozemy ich obdzierac z godności i nie mamy sumienia patrzec jak giną bo zabrakło grosza NA LEKI,IGLY STRZYKAWKI CZY TRANSPORTU.Kiedy przejdą trzy lata kadencji[i nie zostanie ten zarzad wybrany]to chcemy cos po sobie zostawiać,aby nastepnym bylo lżej.Dago nas reprezentuje bo on tez potrzebuje pomocy.Jego zycie było ciezkie-liczne blizny i rany ,chore oczko,chudy i bardzo biedny.Takich pieskow mamy bardzo duzo,kazy z nich to nowy dramat i okrucieństwo jakim byl poddany.Uwazam ze łatwosc z jaka dostajemy psy z taka samą lekkościa jego wywalamy,a powinno byc przywilejem miec zwierze.To jedyna i nie interesowna miłosc. Dziekuje wszystkim za wsparcie...fotki salki juz po zadomowieniu beda na Waszym forum. Zdjęcia darów które już dotarły: http://images49.fotosik.pl/53/40249b6a667a2a60med.jpg http://images50.fotosik.pl/53/aca34b866edfc0ddmed.jpg Nasza arjuna oczywiście wysłała już paczkę . oto jej słowa: my Zaś dzis wysłaliśmy do dzierżoniowa pierwszą paczkę: ok.150 igieł, kilkadziesiąt strzykawek, kilkaset gazików różnej wielkości, butelki jodyny i piochtaniny, a takze to, co udało nam sie zebrać z naszych domowych apteczek. dołączyliśmy też 2 butelki glukozy do infuzji-dostaliśmy od Pani z zoologicznego Ja wysyłam podobną paczkę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 28.01.2009 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Mokka-Ty zawsze staniesz na wysokości zadania :love: Do akcji dołączyły się 2 hodowle bullowatych: Crazy Staff zadeklarował sie wpłacić jakąś sumę w najbliższym czasie, Z Wiślanego Portu tez obiecała pomóc. o konto poprosila także Agnieszka Sz., wolontariuszka schroniska Łódzkiego, tak wiec liczę, że w dzierżoniowie nie zbraknie jodyny, igieł i gazików przez długi czas:) dziękuję Wam wszystkim, aż chce sie cos robić, gdy tyle chętnych rąk do pracy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.01.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Prześcieradeł uszyło mi się 8. Wyprane zaraz wyprasuję i wyślę. Gdzieś mam chyba jakieś zbędne koce czy kocyki i pocięty śpiwór (może się przyda choćby do jakiejś budy?), to dołożę bez pytania. No i zrobię przegląd apteczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 28.01.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Prześcieradeł uszyło mi się 8. Wyprane zaraz wyprasuję i wyślę. Gdzieś mam chyba jakieś zbędne koce czy kocyki i pocięty śpiwór (może się przyda choćby do jakiejś budy?), to dołożę bez pytania. No i zrobię przegląd apteczki. dziękujemy:):) z domowej apteczki przyda sie jodyna, piochtanina, nifuroksazyd, węgiel, woda utleniona, maści przeciwgrzybiczne jak clotrimazol itp.(kazda ludzka maść sie nada), bandaże elastyczne, gazy, gaziki, czy leki na receptę jak meloksam(przeciwbólwoy i przeciwzapalny) , amoksiklav(antybiotyk) itp. z uwagi na zapytania tu i nie tylko na pm: PARACETANOL jest dla psów toksyczny, podany w duzej dawce-śmiertelny, takze leków z paracetamolem prosze nie dołączać do paczek, bo bedą wyrzucane:) dziekuję dziękuję dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giselle4 29.01.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 ....Witam wszystkichjak wiadomo jestem nowa i jestem tym małym żebrakiem kwestującym dla moich piesków.Proszę raczej mi pieniążków nie wysyłać,schronisko ma konto ,grosz to łakomy kąsek a nie lubię tłumaczyć ze nie jestem wielbłądem... wole z darów.wiem co dostanę ,poukładam na półkach i zrobię fotki i jest przejrzysty obraz.Jestem tez wielka płaczką, rozczulam się i z powodu dobroci i ze złych rzeczy.Jestem też,,dużą dziewczynką,, i staram się zapracować na zaufanie....Dziękuję ariuna[nie zawiodę].Dziękuje wszystkim darczyńcom-już otrzymaliśmy kwotę -150zł za co jesteśmy bardzo wdzięczni [podziękowania umieścimy na naszym forum schroniskowym,a co niech wszyscy widzą].Kupimy lampę i matę antybakteryjną to priorytet i wiele innych drobniejszych rzeczy dla naszych psiaków.Dlaczego wybrałam Dago do reprezentowania nas?Dlatego ze, jest zagubiony jak większość zwierząt do nas trafiających,jest chory i smutny,poraniony i z wieloma bliznami [nie miał łatwego życia] na ciałku.Jednak wszystko może się zmienić dzięki nam -ludziomDago dzisiaj jest zabierany do hoteliku ogrzewanego,ma juz opłacony miesiąc pobytu i już szukamy jemu domku najlepszego pod słońcem.Akcje rozpoczęła arjuna,Wy pomogliście , zakończą dziewczyny z bordożkówagnieszka i patia [ale to w kwestii Dago].Jak zakończy się akcja 9 groszy jeszcze nie wiemale przerosła rozgłosem i wpłatami moje najśmielsze oczekiwania....i znowu ryczę,bo jak nie płakac kiedy tyle dobroci spotyka nas kazdego dnia.ROZPISALAM SIE SORRYGis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arjuna 29.01.2009 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 moim znajomym łatwiej wpłacać kasę na konto, niż wysyłać dary-wiec sprawdzaj stan konta:P Muratora takze zachęcam do dalszej pomocy. Mokka nawet obiecała sie rozejrzeć za antybiotykami dla piesków i za psychotropami dla arjuny:)bardzo dobra koleżanka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts