Gość Arhant 28.10.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Witam, W najbliższym czasie odbieram mieszkanie od dewelopera.W łazience wykonano podejście kanalizacyjne dla umywalki (tak samo dla zlewu w kuchni) w podłodze zamiast, jak mi się wydaje, ok. 50 cm nad podłogą w ścianie.Czy mogę na podstawie jakichś przepisów (lub innych argumentów) domagać się zmiany ? Z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam. --Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek 28.10.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Ja jestem sprzedawcą w Obi i często sie zdarza że klienci tak maja . Czy sa jakieś przepisy tego nie wiem, ale są sposoby żeby problem pominąć np. noga pod umywalke , szafka ,w kuchni to chyba bez różnicy bo tak czy tak szafka pod zlew bądzie prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.10.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 Dzięki za odpowiedź, Pod zlewem/umywalką pewnie coś będzie, ale czy wykonanie ujęcia w ścianie nie byłoby bardziej uniwersalne ?Poza tym w momecie wstawiania szafki pod zlew/umywalkę trzeba ciąć dno i każdą półkę... Pozdrawiam, Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek 28.10.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 No niestety takie są uroki. Co wysokości to jak najberdziej masz rację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.10.2003 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Zwroc lepiej uwage na to czy zostaly zachowane odpowiednie spadki. Jezeli rura idzie w podlodze w poziomie az do pionu kanalizacyjnego to szczegolnie w kuchni mozesz miec problemy z pozostawaniem odpadkow w rurze. Nie jestem tego pewien, ale chyba powinno byc 4cm spadku na 1m dlugosci rury. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola z sulejowka 30.10.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Spadek w rurze kan. - wystarczy 0.5 cm na 1mb rury. Te podejścia w posadzce są rzeczywiście bez sensu - pewnie nie chciało im się wkuwać w ścianę. Niestety nie wiem, czy jest na to przepis w prawie bud........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts