kaśka maciej 28.01.2009 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Piotruś, powierzchnia Twojego domu to tak jak na stronie jest napisane, 126, 7m??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 28.01.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Hihihi Wygląda na to, że nie ma średniego standardu. Jest standard MIESZANY. Wyspy luksusu w morzu dnia powszedniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.01.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Piotruś, powierzchnia Twojego domu to tak jak na stronie jest napisane, 126, 7m??? cos kolo tego + piwnica (razem podloga weglug projektu ma 208mkw) + niewykonczone poddasze nieuzytkowe (chce je ocieplic i zrobic z desek podloge - miejsce na jakies kartony z bombkami itd) w piwnicy tez mam gladzie, troche kafelek, drozsze antywlamaniowe okna, ogrzewanie, alarmy itd, jest izolacja przeciwwilgociowa, ocieplenie - wiec koszt piwnicy tez jakis tam jest mam lekkie przerobki ale zasadniczo bryla bez zmian dom stoi wolnostojacy i patrzac od przodu to z prawej strony nie ma sciany blizniaka tylko normalnie wystajacy dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.01.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Najbardziej zwariowany był 2007r. Ja wtedy budowałam.... my tez niestety 2007. od kwietnia 2007 do wiosny 2008 trwala budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 29.01.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ja także budowałem w nieszczęsnym 2007 roku, ubiegły to już tylko wykończenie. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 29.01.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 ) bardzo chcialabym mieć dom w średnim standardzie Wszystko kupujęmy ze średniej półki(poza płytkami do kotłowni ).Na robociznę wydaliśmy kupę forsy,nawet nie chce mi sie liczyć.Teraz kiedy zostało wykończenie podłóg,łazienek,malowanie to zrobimy sami.Tylko parkiet w salonie położy parkieciarz.Wcenili parkiet z robocizną na 6500 I jak tu oszczędzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 29.01.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Zamiast parkietu położyć samodzielnie panele lub deskę 3 warstwową. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.01.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Zamiast parkietu położyć samodzielnie panele lub deskę 3 warstwową. Pozdr, do salonu kupilismy takie panele jakie nam sie podobaly za 30 zeta metr. majstry kladli na 6 zeta metr. listwy polozylem sobie sam w jedno popoludnie. wyglda mocno przyzwoicie i dla nas to standard sredni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.01.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Nie wiem co Ty uznajez za stamdard niski, ale jak dla mnie panele po 30 zeta to jest niski standard... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.01.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Nie wiem co Ty uznajez za stamdard niski, ale jak dla mnie panele po 30 zeta to jest niski standard... to ile musza kosztowac panele aby nie byly dla Ciebie niskim standardem? nie powiedzialem rowniez jaka byla ich cena sklepowa wiec moze za chwile sie okaze ze zaplacilem za sredni standard tak jak za niski czy cos co kosztuje jak standard sredni a placi sie za to jak za niski jest standardem niskim czy srednim? tak mozna macic i macic i oczywiscie jak zwykle nic z tego nie wyniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.01.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Nie wiem co Ty uznajez za stamdard niski, ale jak dla mnie panele po 30 zeta to jest niski standard... to ile musza kosztowac panele aby nie byly dla Ciebie niskim standardem? nie powiedzialem rowniez jaka byla ich cena sklepowa wiec moze za chwile sie okaze ze zaplacilem za sredni standard tak jak za niski czy cos co kosztuje jak standard sredni a placi sie za to jak za niski jest standardem niskim czy srednim? tak mozna macic i macic i oczywiscie jak zwykle nic z tego nie wyniknie niby tak, ale dla mnie porządne panele to jest standard średni, a porządne panele trudno kupić za mniej niż 60 zeta tak naprawdę to kryterium finsansowe jest najłatwiejsze i najbardziej miarodajne jesli chodzi o wyznaczanie standardu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.01.2009 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Nie wiem co Ty uznajez za stamdard niski, ale jak dla mnie panele po 30 zeta to jest niski standard... Nasze były po 32 zł/ m2, utargowaliśmy na 27zł/m2 i też uważam, że to średni standard Widocznie mamy inne możliwości finansowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.01.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 moim zdaniem to wynika z innych niż obiektywne przyczyn, że kogo nie zapytasz to ma standard średni... oczywiście nie mam na myśli kwestii estetycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.01.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 niby tak, ale dla mnie porządne panele to jest standard średni, a porządne panele trudno kupić za mniej niż 60 zeta tak naprawdę to kryterium finsansowe jest najłatwiejsze i najbardziej miarodajne jesli chodzi o wyznaczanie standardu wobec tego ciesze sie, ze niby tak tym bardziej sie ciesze ze jednak moje panele sa srednim standardem trzymajac sie oczywiscie Twojej ceny niewydaje mi sie aby kryterium ceny bylo dobrym kryterium oceny standardu. jak chcesz to moje auto pogonie Ci za 1 000 000,00 i bedziesz mogla konkretnie wozic sie po osiedlu w "wysokim standardzie" majac konkretne znajomosci w komforcie kupilem wiec panele w niskim standardzie a jak bym ich nie mial to bym dal wiecej niz 60 i mialbym w wysokim. jednak widac ze czasami niewarto znac wiele osob ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.01.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 wiesz co w zasadzie to jesteś wyjątkiem, wszędzie masz jakieś znajomości. Wszystko kupoujesz w jakichś promocjach i chwała Ci za to, ale to wcale nie przeczy temu, że najbardziej miarodajnym kryterium oceny standardu jest wkład finansowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.01.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 wiesz co w zasadzie to jesteś wyjątkiem, wszędzie masz jakieś znajomości. Wszystko kupoujesz w jakichś promocjach i chwała Ci za to, ale to wcale nie przeczy temu, że najbardziej miarodajnym kryterium oceny standardu jest wkład finansowy Piotruś, no ja mam do ciebie sentyment Ale zgadzam się z Irmą w calej rozciągłości Wiesz, jak to jest, każda pliszka swój ogonek chwali Dla mnie to mój dom jest najpiękniejszy, najładniej urządzony, mało tego, w standardzie wysokim Podobnie moje dzieci, sa najpiekniejsze, najmądrzejsze, najgrzeczniejsze całe NAJ!!! Itp, itd Czasem jednak trzeba uderzyć się w pierś i przyznać (choćby tylko przed sobą), ze jednak te płytki to taka troszkę kiszka, meble to mogły być ładniejsze, mogłam wziąć droższe coś tam... A dzieci to mnie czasem do szału doprowadzają, są niegrzeczne, przynoszą pały ze szkoły czy coś w ten deseń. Tak realnie oceniając, (chyba) obiektywnie, to mojemu domowi do średniego standardu trochę brakuje, niestety. Taki średni minus mam o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 29.01.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 29.01.2009 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Dla mnie panele nawet za 60 zł nie mieszczą się w standarcie wysokim. Od biedy w średnim....bo to sa średnie panele Pozdrawiam i życzę dalej dobrego humoru. Zgadzam się, tak jest!!!Poczucie humoru i wiara w siebie to są bardzo istotne cechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 29.01.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 My już na etapie stawiania murów założyliśmy że podłoga w salonie bedzie "porządna".Dobrze ze nasz salon z jadalnią ma tylko niecałe 30m a parkiet będzie na 25m.Cena trochę kosmiczna,ale pewnie i tak go położymy bo salon bedzie najbardziej uzytkowany.Raszta salonu i kuchnia w płytkach.Pozostałą część domu to panele w przedziale 30-40zł.Niestety nie stac nas na parkiet w cłym domu. My wybieramy gdzie,co i za ile niestety to trudne wybory. dla mojej znajomej parkiet w całym domu to średni standard...wiec każdy ma swoje "standardy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 29.01.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 każdy ma swoje, ale wystarczy sprawdzić jakimi poługują się rzeczoznawcy majątkowi i już wiemy Miałam mieszkanie w Krakowie: bardzo je lubiłam, wydawało mi się niemal, ze ósmym cudem świata jest, ale rzeczoznawca ocenił je na średni i już...skończyło się cudowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts