Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co to znaczy średni standard wykończenia domu?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 150
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I taki właśnie standard mix mamy prawdopodobnie wszyscy. :D

Dokładnie :) I znowu gust i priorytety. Ja musiałam miec wypasiony kominek, bo się w nim zakochałam. Sprzęt AGD mnie nie kręci, więc w zasadzie mi wsio ryba. A dachówka - ma być trwała a nie wypasiona :)

Dla mnie to mój dom jest najpiękniejszy, najładniej urządzony, mało tego, w standardzie wysokim :D :D

Podobnie moje dzieci, sa najpiekniejsze, najmądrzejsze, najgrzeczniejsze całe NAJ!!! :D :D Itp, itd :roll: :roll:

I tu mnie Kasia rozszyfrowałaś :lol: Tylko czas nie ten, bo mój dom dopiero będzie NAJ;-)

Nie mam pojęcia, co to znaczy średni standart. W domu muszę się dobrze czuć, a jak komuś nie będzie standart pasować to paszoł won :wink:

Ale muszę się pochwalić, że będę miała rolety na pilota - zgodnie z jasno określonymi standardami to dżizas ...luksus;-)) Czego nie będę miała? Przemilczę, bo nie chcę Was zasmucać;-))

Ps. Ale to już na poważnie - bardzo mi się Twoje drzwi zewnętrzne podobają.

[quote name="Inegocjacje to moja pasja, zawod, wyksztalcenie, liczne szkolenia i sporo wydanej na to kasy

[/quote]

I teraz wszystko jasne.

A ja nie umiem wytargować żadnego upustu. Nie umiem i już :( :cry:

"Standardy" wyobrażam sobie tak (i niekoniecznie luksus=duuuuuży dom) ....

to tak z glowy?

niezle

mi wychodzi ze jednak sredni z kilkoma elementami wysokiego i nawet niebawem elementy luksusu :D . cos z niskiego tez znajde u siebie :D

wiec po raz kolejny widac ze zarowno wszyscy mamy racje jak i nikt jej nie ma :D

no z głowy - a tak siadłam "se" i napisałam :wink: powinnam dodać jeszcze punkt "zawartość garażu" :D

myslę że większość ma takie mix-y czyli kompromis między tym na co nas stać a tym co się nam podoba + z niektórymi zaszalejemy a niektóre odpuścimy :)

[quote name="Inegocjacje to moja pasja, zawod, wyksztalcenie, liczne szkolenia i sporo wydanej na to kasy

[/quote]

I teraz wszystko jasne.

A ja nie umiem wytargować żadnego upustu. Nie umiem i już :( :cry:

no ba

ja czasami negocjuje dla zasady i treningu - po prostu to lubie. efekty czasami sa tak zaskakujaco ze trudno uwierzyc i lepiej nie wnikac w marze dystrybutora czy producenta :wink:

w zyciu prywatnym totalnie nie potrafie negocjowac z nieca 3 letnia corka - pewnie u swojej mamusi w brzuszku byla na jakims szkoleniu :wink:

...

myslę że większość ma takie mix-y czyli kompromis między tym na co nas stać a tym co się nam podoba + z niektórymi zaszalejemy a niektóre odpuścimy :)

pewnie tak

sauna uwazana jest za luksus. pewnie malo kto wie ze firma mostawi przyzwoita finska saune z piecem itd za 7-8 tysi. samemu mozna sobie zrobic/zlozyc za max 4-5 tysiakow. co to za luksus przepraszam? z zona mamy malo czasu ale raz na 3 miesiace regularnie jedziemy prawie 200 km w jedna strone i spedzamy weekend w milym miejscu na saunach, masazach, peelingach, basenie, itd na calkiem przyzwoitym aquaparku ze spa. kompleks ten jest czynny w nocy i na takie imprzy czas jakos znajdujemy. w piwnicy mamy przygotowane 1 pomieszczenie kilkunasto metrowe gdzie ma byc sauna. jest podlaczanie prysznica, 3-fazowe gnizadko, wentylacja, specjalnie przerobiony uklad pomieszczenia. niebawem ma tam byc sauna - kiedy? to sie zobaczy :D

Ps. Ale to już na poważnie - bardzo mi się Twoje drzwi zewnętrzne podobają.
Bo one są piękne 8)

a no fakt - ladniusie

my szukalismy takich z duuuuuuuza iloscia szkla aby mloda widziala co sie dzieje, zona i ja no i zeby bylo jaaaaaaaaasno we wiatrolapie

udalo sie a drzwi na dodatek z montazem kupilismy za 2000 zeta :wink:

daj prosze zdjecia jak macie wykonczone podstopnie i jakas opisowke do tego. my tez nie chcielismy podstopni z drewna lecz caly czas nie wiemy co chcemy wiec sa jedynie pogladziowane i pomalowane :wink: . szukamy, caly czas szukamy ...

daj prosze zdjecia jak macie wykonczone podstopnie i jakas opisowke do tego. my tez nie chcielismy podstopni z drewna lecz caly czas nie wiemy co chcemy wiec sa jedynie pogladziowane i pomalowane :wink: . szukamy, caly czas szukamy ...
Piotruś, no nie czytasz forum uważnie, nie czytasz!!! :evil: :wink:

Zaraz mi się oberwie, ze nabijam sobie posty, bo przecież już to pisałam 8) :wink: Ale co tam :D

Otóż moje podstopnice są równiez wygładziowane i pomalowane farbą strukturalną, taką samą jak wiatrołap i korytarz. Farba Fox, chyba drobnoziarnista :roll: z barwnikiem skała, a na to wszystko żółty werniks :)

A zdjecia schodów są tu

http://forum.muratordom.pl/schody-betonowe-ze-stopniami-drewnianymi,t107786-240.htm

No i w reaktywowanym dzienniku 8)

Piotruś, no nie czytasz forum uważnie, nie czytasz!!! :evil: :wink:

Zaraz mi się oberwie, ze nabijam sobie posty, bo przecież już to pisałam 8) :wink: Ale co tam :D

Otóż moje podstopnice są równiez wygładziowane i pomalowane farbą strukturalną, taką samą jak wiatrołap i korytarz. Farba Fox, chyba drobnoziarnista :roll: z barwnikiem skała, a na to wszystko żółty werniks :)

A zdjecia schodów są tu

http://forum.muratordom.pl/schody-betonowe-ze-stopniami-drewnianymi,t107786-240.htm

No i w reaktywowanym dzienniku 8)

pewnie ze wszystkiego nie czytam :D

dzieki, dzieki :D