triada1301 03.02.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2011 Czy ktoś ma narożnik bądz sofę Helvetia w materiale?? Jaki materiał POLECACIE, aby był solidny, trwały i jednocześnie elegancki i miły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata21 04.02.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 Nata21 a zamówiłas ten komplet w skórze czy materiale?? Jak w materiale to czy mozesz zdradzic jaki wybrałas? My zamówiliśmy materiał Bella Lux. Jest to również materiał typu teflon w związku z czym (podobno) łatwo sie czyści, wręcz (znów podobno, bo nie miałam możliwości przetestować) samą wodą. Pani w sklepie bardzo nam polecała materiał Carabu, ale tu faktura nam nie odpowiadała. Bardzo fajny i miły w dotyku jest też materiał Plus Kolor, ale tu nie bylo tego odcienia, jaki nam pasował. Ileś materiałów odpadło w przedbiegach ze względu na "szorstkość" W sklepie stała duża narożna sofa w materiale Plus Kolor i faktycznie bardzo miękka, wygodna i milusia w dotyku. Niestety w "naszym" materiale nie było nic na ekspozycji, więc tak do końca nie wiemy, jak sie nasz mebelek będzie prezentował w całości i czy materiał będzie miał wpływ na jego miękkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 08.02.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Zostaliśmy szczęśliwymi posiadaczami kanapy 3-os, foteli i puf Helvetia Kenya w obiciu Alcantara jaśniutki beż. Jest bosko. Jak na razie ( po 3 tygodniach) czyści się fajnie. Zwykle do czyszczenia są ślady takie, jak pieska, który prosto z błota na dworze uwielbia oprzeć łapy na kanapie i przywitać się setny raz z panią czy panem :/Kupione w Agacie, dostawa w terminie 4 tygodni- jak obiecali.Efekt uboczny- goście długo u nas siedzą, bo im tak im wygodnie, że nie chce się wstawać z najwygodniejszej kanapy/ fotela na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 08.02.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Ash5 jeśli możesz pokaż zdjęcia tych kanap, w tkaninie trudno gdzieś zobaczy a te brązowe skóry nie każdego przekonają. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 08.02.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 oj... chyba muszę ruszyć cztery litery i porobić zdjęcia... A ostatnio mi się leń do strategicznego miejsca przyczepił Ok, dzisiaj albo jutro wrzucę foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata21 08.02.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Zostaliśmy szczęśliwymi posiadaczami kanapy 3-os, foteli i puf Helvetia Kenya w obiciu Alcantara jaśniutki beż. Jest bosko. Jak na razie ( po 3 tygodniach) czyści się fajnie. Zwykle do czyszczenia są ślady takie, jak pieska, który prosto z błota na dworze uwielbia oprzeć łapy na kanapie i przywitać się setny raz z panią czy panem :/ Kupione w Agacie, dostawa w terminie 4 tygodni- jak obiecali. Efekt uboczny- goście długo u nas siedzą, bo im tak im wygodnie, że nie chce się wstawać z najwygodniejszej kanapy/ fotela na świecie. To tylko pogratulować i życzyć zadowolenia z użytkowania. Nam i w Agacie i w M3 Meble podali termin 8 tygodni oczekiwania na wypoczynek, chociaż stwierdzili, że zazwyczaj meble są wcześniej. Trochę jeszcze czekania przed nami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 16.02.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 No to porobiłam fotki. Chciałam jeszcze dodać, że kanapy jak na rzie czyści sie łatwiutko. Dziś mój stary kocur zapaskudził fotel ( kto ma kota, ten wie, co robia.... fuujjj) i doczyściłam w minutę wodą i czystą ściereczką. Nie ma śladu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=43522&d=1297537357 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata21 16.02.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 No to porobiłam fotki. Chciałam jeszcze dodać, że kanapy jak na rzie czyści sie łatwiutko. Dziś mój stary kocur zapaskudził fotel ( kto ma kota, ten wie, co robia.... fuujjj) i doczyściłam w minutę wodą i czystą ściereczką. Nie ma śladu http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=43522&d=1297537357 Meble bardzo ładne, z resztą jak cały salon . Piękna podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 16.02.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata21 16.02.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 dziękuję A proszę, proszę... Jak jest co, to chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ash5 20.02.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 (...) :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 24.02.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Tak, cudny jest ten wypoczynek Ash! I właśnie ten kolor, ten materiał, bo świecący brąz już nie ma takiego efektu - jak dla mnie oczywiście;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata21 03.04.2011 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2011 No to doczekaliśmy sie naszego zestawu Lavello. Dotarł 5 tygodni od złożenia zamówienia. Wygląda bardzo ładnie, staranne szycie, sprawia wrażenie mebla dobrej jakości. Co do trwałości materiału i czyszczenia to sie okaże w użytkowaniu. Jesteśmy bardzo zadowoleni z jednym zastrzeżeniem. Zagłówki są beznadziejne. Na szczęście zamówiliśmy tylko dwa z myślą, że w razie czego domówimy dwa kolejne. Jednak nie będziemy domawiać. Po prostu zagłówki nie dają oparcia głowie. Odchylają się do tyłu, jak tylko chce się o nie oprzeć głowę. Do tego są twarde i za małe. Zamiast kształtu walca o bardzo małej średnicy powinny mieć bardziej owalny kształt, tak żeby była większa powierzchnia do oparcia głowy. I może inny system ich mocowania, który powodowałby ich większą stabilność. Ponieważ testowali je członkowie mojej rodziny o wzroście od 156 cm do 180 cm i wszyscy mają takie same spostrzeżenia, to coś w tym jest. Nie wiem, czy dobrze wyjaśniłam, o co mi chodzi. Na szczęście zagłówki nie są konieczne do tego kompletu i ich brak nie wpływa na jakość użytkowania mebli. Natomiast jest to fajny element wizualny. Szkoda, że skoro już zostały zaprojektowane, to nie pomyślano o ich funkcjonalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babaaga 07.07.2011 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Witam serdecznie.Nata, czy mogłabyś pokazać fotki swojego Lavello?Właśnie też chcę zamówić sofę 2,5 i fotel, w takiej brązowoszarej skórze.Jak Ci się sprawuje Twój wypoczynek? U mnie będzie również użytkowany do codziennego spania.Boję się tylko, że sofa 2,5 jest trochę mała tak do polegiwania w dzień, natomiast sofa 3 os. ma system spania na sedaku i to mi nie odpowiada.Napisz swoje spostrzeżenia. Z góry dzięki bardzo.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nata21 11.07.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam serdecznie. Nata, czy mogłabyś pokazać fotki swojego Lavello? Właśnie też chcę zamówić sofę 2,5 i fotel, w takiej brązowoszarej skórze. Jak Ci się sprawuje Twój wypoczynek? U mnie będzie również użytkowany do codziennego spania. Boję się tylko, że sofa 2,5 jest trochę mała tak do polegiwania w dzień, natomiast sofa 3 os. ma system spania na sedaku i to mi nie odpowiada. Napisz swoje spostrzeżenia. Z góry dzięki bardzo. Pozdrawiam. My jesteśmy zadowoleni z tego wypoczynku. Jest wygodny, ja dodatkowo jestem bardzo zadowolona z szerokich oparć, można na nich położyć filiżankę czy talerzyk (to wersja dla leniwych, którym nie chce się pochylać, żeby odłożyć filiżankę na ławę ). Jedyne minusy to zagłówki, o których wspominałam wcześniej i bardzo widoczne dodatkowe nóżki przy sofie służące do jej rozkładania. W naszej poprzedniej sofie, również rozkładanej, jakoś tych nóżek nie było widać. Jeśli chodzi o spanie to nie wiem, czy sofa jest wygodna, bo u nas nie było do tej pory potrzeby korzystania z tej funkcji. W ciągu dnia do „polegiwania” jest wykorzystywana dosyć często i jest OK. Oczywiście długim osobom nogi wystają, ale to nawet dobrze dla krążenia, bo nogi są uniesione do góry . Dodatkowy plus tego kompletu, to wybrany przez nas materiał, bardzo milusi w dotyku. Ponieważ nie mam małych dzieci i zwierząt, to na razie nie musiałam go specjalnie czyścić, więc nie wiem, czy są jakieś problemy z usuwaniem plam. To tyle, co mi się nasunęło. http://i.imgur.com/YVcIm.jpg http://i.imgur.com/9b4wH.jpg http://i.imgur.com/wvI9A.jpg Na zdjęciach komplet przy świetle sztucznym i naturalnym, zdjęcia stare, nie mam aktualnych, ale chyba widać co i jak. Na środkowym zdjęciu z prawej strony sofy widać białą nóżkę do rozkładania. W rzeczywistości jest dużo bardziej widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiani 06.10.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Witam! My również planujemy kupić jakiś wygodny narożnik do naszego salonu.Zastanawiamy się nad trzema: Saphir Bis, Sauris(oba z Helvetii) i Split z firmy Etap Sofa(wszystkie wypróbowane w salonie meblowym-najwygodniejszy chyba Sauris) ale chciałbym poznać opinie kogoś kto ma już meble z firmy Helvetia Furniture.Jak się sprawują w codziennym użytkowaniu? Jak wygląda sprawa z ewentualnym serwisem? Czytałem wiele negatywnych opinii nt. HF i dalo nam to wiele do myślenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
babaaga 08.10.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Witam. Użytkownicy Lavello, czy Wasze sofy z tyłu, tzw. plecy mają gładkie, czy z takimi pionowymi przeszyciami. W sklepie na ekspozycji meble te mają przeszycia a gdzieś czytałam, że po dostarczeniu do domu okazało się, że sofy z tyłu były gładkie i to gorzej wyglądało. Chodzi mi bardziej o meble w skórze. Posiadacze tych sof napiszcie, czy polecacie te mebelki i jak się sprawują w użytkowaniu. Ja muszę mieć sofę do codziennego spania i boje się, czy po spaniu na niej nie będą sie odbijały na siedzisku te listewki od skrzyni (kto ma to wie o co mi chodzi). Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 08.10.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 'Plecy' są gładkie. Myślę, że chodzi ci o takie przeszycia które są na podłokietnikach (brzegach) widać to na zdjęciach u Nata21. Myślę, że to może być opcja do wyboru, mój lavello jest z jakiejś dziwnej alkantary, wygląda jak bardzo mocny nabuk w wężową skórkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusia28 08.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 My zamówiliśmy ten wypoczynek 3+2+1 tylko w materiale gr 7 jest cudny i bardzo wygodny. Rozmawiałam w sklepie na temat innych wypoczynków i powiedzieli że ten z firmy Kenya jest najwygodniejszy. Ja dostałam cenę za całość 5230zł wiem że od października poszło 0 400zł na sztuce i dla tego zamówiłam go wcześniej czas oczekiwania ok8-10 tyg więc mam nadzieję że się wyrobię z podłogami:) Dzis w sklepie zakochalam sie (usiadlam i nie chcialam juz zejsc) w sofie Kenya firmy Helvetia. Uzytkuje moze ktos taka sofe lub inna z tej firmy. Bede wdzieczna za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 11.10.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 sofa Kenya to hit helvetii.Jednak musze się z wami podzielić jedną informacją.Stojąc u nas w sklepie na ekspozycji po roku wygniotły się miejsca na których klienci siadali.Niestety była to skóra i chciał nie chciał sofa została sprzedana po cenie zakupu.Ogólnie w tej chwili są nowoczesniejsze włókna silikonowe,które odkształcają się natychmiast po zdjęciu obciążenia.To taka moja dygresja kierownika salonu meblowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts