Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sofa skórzana - firma Helvetia

ewachem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zamówilam dzis narożnik Saphir bis. Co prawda jeszcze kilka dni temu miala byc messina lub alianis new, a po obejrzeniu w sklepie saphiru zdecydowalismy się na niego. I potwierdzam, w Agacie konkurencyjne ceny. Co prawda my zamowilismy w lokalnym salonie meblowym ale poszlismy tam z cenami z agaty i sprzedali nam za tą kwotę co w agacie.

Jak się sprawują kanapy Helvetia Furniture tym co zakupili je rok temu i wcześniej?

Na Internecie znalazłam kilka negatywnych opini, że miejsca gdzie się siedzi są "usiedziane", że w tkaninie (a na takiej mi zależy) porobiły się zmechacenia, że skrzypi, że się nie domyka, że serwis do dupy i to nie była jedna zła opinia.

Ja nadal jestem zachwycona "lavello" i chcę w ciągu miesiąca złożyć zamówienie, no ale ta dzisiejsza wyprawa po Internecie mnie zaniepokoiła.

• 2 weeks później...

podciągam wątek

też mi się bardzo podoba lavello jest super wygodny. Czy ktoś z użytkowników tej sofy może napisać jak sprawuje sie w użytkowaniu czy faktycznie miejsca gdzie się siedzi są "usiedziane". Czy ma może ktoś obicie z carabu? Jak się sprawuje w użytkowaniu? łatwo się czyści? nie mechaci? nie naciąga się tkanina?

Będę wdzięczna za każde uwagi. Dziękuję :)

niestety miejsca szczególnie oblegane (środek kanapy :) ) są "wysiedziane"., po ponad 2 latach użytkowania.

Na moje zgłoszenie w ramach reklamacji dostałam odp. że to normalne podczas uzytkowania i nie podlega gwarancji. Mam po prostu przeganiac ludzi z środka kanapy, żeby równo wysiedzieli wszystko.

Poza tym ok, nic ine skrzypi, materiał łatwo się zmywa (choc jedno miejsce podczas usuwania uporczywego brudu " się wydrapało", ale to pewnie moja wina.

Dotyczy kompletu Rico....wiem że inne modele mają wypełnione inne wypełnienie poduch i mniej sie ugniatają.

tak, w tkaninie carabu odcień czekoladowy brąz; ładnie się prezentuje i sam w sobie jest ok, tylko wypełnienie nie zdaje egzaminu. Możesz sie dowiedziec czym są wypełnione poduchy w modelu lobello, jesli watą "jakąśtam" :) to pewnie będą się wygniatać jak w Rico.

Serwis (oczywiscie odpłatnie) może do mnie przyjechac, wyjąć wypełnienie, uformować go i włożyć z powrotem. Podziękowałam, póki co formuję sobie je sama waląc łapą w poduchę :) :)

• 1 month później...
  • 1 month później...
http://img833.imageshack.us/img833/3733/39480944mg5779.jpg ZAKOCHALAM SIE W TEJ SOFIE. JEST TO PLATIN HELVEITA CZY KTOS Z WAS JA UZYTKUJE?

Przylaczam sie do pytania. Czy ktos z Was ma ten naroznik? Jak sie sprawuje? Czy model nalezy do tych "twardszych"? Z gory dziekuje za pomoc.

• 2 weeks później...

Luca11, jestem bardzo zadowolona z mojej sofy 2,5 lavello i fotela. Sa naprawde super. Skorka mieciutka. Po rozlozeniu masz duze lozko do spania. Corki kolezanka usiadla pare dni po zakupie w dzinsach i zafarbowala na niebiesko, ale uzylam chusteczek w5 i nic. Czysciutenka.

Z tkanina bym tak nie zrobila:)

W salonie tez mam naroznik ze skory, ale czarnej. Dla mnie skora jest bardzo wygodna, jesli chodzi o zachowanie czystosci. Poza tym ladnie sie prezentuje.

Shimmy, wklej te zdjecia, jak bedziesz miala. Szukam sofy do gabinetu w tkaninie. Nie wiem tylko jaki kolor:(

• 1 month później...

Witam :-)

Planuję zakup wygodnego mebla do pokoju odsłuchowo-imprezowego w moim domu - najpewniej będzie to narożnik.

Wg mnie narożnik to lepszy pomysł, bo po pierwsze "zbliża ludzi" a po drugie można się na nim wygodnie położyć nawet gdy nie jest rozkładany.

Szukam wygodnego narożnika i niestety po "dosiadaniu" większości sof i narożników dostępnych we Wrocławiu znalazłem zaledwie kilka propozycji odpowiednio wygodnych tzn. Marco Dom [ http://www.marcodom.eu/pl_,produkty,,29,2307.php ] , Helvetia Kenia [ http://www.meble.pl/kenya,p27287.html ], Gala Italia [ http://www.meble.pl/italia-naroznik,p6161.html ] - kolejność celowa wg wygody.

Helvetia Kenia ma kiepską prasę np. tu:

http://www.cylex.pl/firmy/hf-helvetia-furniture--sp--z-o-o--10341082.html

Czy znacie jakieś inne równie wygodne meble w rozsądnych cenach - jeśli tak to proszę o namiary bo chciałbym mieć jak największy wybór.

Witam :-)

Czy znacie jakieś inne równie wygodne meble w rozsądnych cenach - jeśli tak to proszę o namiary bo chciałbym mieć jak największy wybór.

Nie ma wygodnych :mad: za rozsądną cenę. Jakiś czas temu odbyłam pielgrzymkę po sklepach meblowych, sadzałam swój odwłok na czym się dało i ..............

na razie będzie stary "wypoczynek".

Jak coś mi się podobało, to nie było mi na tym wygodnie, a jak było wygodne, to mi się nie podobało :bash:

Nie ma wygodnych :mad: za rozsądną cenę.

To zależy co uznamy za rozsądną ;-)

Wg mnie to kilka tys zł bo kilkanaście to już nie rozsądna.

Jak coś mi się podobało, to nie było mi na tym wygodnie, a jak było wygodne, to mi się nie podobało

Znam to z autopsji, ale jest jeszcze trzecia opcja: było ładne, wygodne, ale pioruńsko drogie :-(

Ja też szukam i szukam i dalej siedzę na Beddinge z ikea :) Fotel Kenya jest mega wygodny, tylko wygląd jakoś mi nie pasuje, za bardzo gabinetowy. Inna sprawa, że nigdzie nie widziałem kenyi w tkaninie która może bardziej przytulnie wygląda.

Znalazłem ciekawy zestaw ale jakoś takie mam wrażenie, że nie taka jakość za taką cenę ale podoba się bardzo :)

http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1578328,2,9,sofa-prim-zestaw.html