Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sofa skórzana - firma Helvetia

ewachem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Posiadam sofę i fotel Kenya w skórze czarno-brązowej, od mniej więcej pół roku. Jest to bardzo krótki okres, abym mogła cos więcej napisać jak tylko to, że wciąż wygląda jak nowa i jest mega wygoda, taki prawdziwy wypoczynek. Mam nadzieję, że po dłuzszym czasie nie będzię sie nic drastycznego działo, tak jak to miało miejsce bodajże u Leli. Nic sie nie zagniata, nie skrzypi, nie wyciera i oby tak pozostało.:yes: Kilka fotek jest w mojej galerii na przedostatniej stronie.

Ash5 byłem, siedziałem, widziałem :) Siedzi się super wygodnie :) tylko jak się tak dokładnie przyjrzałem to nie do końca wiadomo za co taka wielka kasa bo za wiele mebla to tam nie ma :( głównie poduszki które są mega tandetne :( pozdr adam

grubość siedziska na tym zdjęciu wydaje się większa niż w rzeczywistości.

Edytowane przez aadamuss24

• 2 weeks później...
(...)

Dzięki, Adam... A kanapa nie wyglada na to, co napisałeś... Właśnie wczoraj bylismy w Agacie, a potem zmierzyliśmy salon i ... tam się nic nie mieści!!! A już przysiedliśmy na Kenyi, juz sie ucieszyliśmy, ze taka mega wygodna, juz padło sakramentalne "no w sumie ok". Grrrrrrr....

• 4 weeks później...
ja na swoją kenye czekałam ok. 4 tygodni, zakup w ekoline. informowali o ok. 6 tygodniach oczekiwania, przyjechała wcześniej:) Mam sposprzeżenia co do wygody, w salonie meblowym siedzielismy na sofie w skórze - była super wygodna i mięciutka. Zamówilśmy w materiale - karabu. Sofa przyjechała, siadamy i co.. oparcia twarde, to nie to!! powoli się przyzwyczajam... siedzisko jest ok, ale oparcia są zdecydowanie twardsze niż w opcji w skórze. Rozmawialiśmy z serwisem, powiedzieli, że ten materiał tak ma, generalnie sofy w skórze są bardziej miękkie.

Dzięki za info.

My właśnie zamówiliśmy Lavello w skórze.

Termin oczekiwania to podobno bite 8 tygodni ponieważ akurat koloru skóry który wybraliśmy nie ma w fabryce i muszą zamówić.

Mam nadzieje jednak że będzie trochę wcześniej.

Zamówiliśmy u dystrybutora w Bełchatowie.

Taniej o około 10% niż np. w Agata Meble

Pozdrawiam

Dzięki za info.

My właśnie zamówiliśmy Lavello w skórze.

Termin oczekiwania to podobno bite 8 tygodni ponieważ akurat koloru skóry który wybraliśmy nie ma w fabryce i muszą zamówić.

Mam nadzieje jednak że będzie trochę wcześniej.

Zamówiliśmy u dystrybutora w Bełchatowie.

Taniej o około 10% niż np. w Agata Meble

Pozdrawiam

Czy możesz zdradzić jaki duży macie ten narożnik i ile Was kosztował?

• 2 weeks później...

2,5 miesiaca szukania i latania po sklepach uwienczone zostaly wczoraj zamowieniem naroznika Rico w eko-skórze w kolorze ecru. Dzis wchodze na necik, a tu prosze jaki fajny watek wychwalajacy te produkty. Mam nadzieje, ze juz za 6 tyg. bede mogl takze wypowiedziec sie o Rico w samych superlatywach.

Na poczatku bralismy pod uwage pierwszy model z tego pdf'a: http://www.aisha-rattan.pl/ma/MarcoDom.pdf

Najwygodniejsza rzecz na jakiej siedzialem, znajomy ma to od 3 lat, wiec kilka razy byla okazja to calowieczornego wylegiwania sie. Boki sa z eko, a siedziska natural. Ceny: sofa ok.3800zl, fotel 1700zl. Made in China, ale jak wspominalem od 3 lat znajomy ma i sprawuje sie super. Niektorzy sprzedawcy mowia, ze to z Wloch, ale nie dodaja, ze ci z Wloch zamawiaja to w Chinach. Anyway sprawdza sie swietnie, ale... nie ma funkcji spania. Szukalismy wiec naroznika rownie wygodnego z funkcja spania, ale koniecznie ze skory i niestety ponizej 7 tys. nic wygodnego nie bylo. Az trafilismy u znajomego na naroznik Rico, tyle ze w materiale, ale byl b.wygodny. Sprawdzilismy w sklepie i suprise ! E eko skorze wyszedl 3800zl (nie ma wersji ze skory natural). Czekamy wiec i jak przyjedzie, podziele sie wrazeniami ;)

Witam,

ja rowniez jestem na etapie poszukiwania jakiegos wygodnego wypoczynku... Czy ktos z Was uzytkuje moze model Zara - Helvetii? jak sie spisuje w skorze? Bardzo prosze o opinie, w ogole czy sofy z tej firmy sa ok? Zastanawiam sie rowniez nad modelem Felix lub Ritmo (Etap Sofa) Sama nie wiem co robic? moze ktos z Was posiada ktorys z nich, co o nich sadzicie?

Witam!

Od dłuższego czasu szukamy nowego, wygodnego wypoczynku. Niestety, mimo dużego wyboru w sklepach, wcale nie wygląda to różowo. Jak fajny fason, to kiepsko z wygodą, albo z ceną. Ostatnio nasz wybór padł na zestaw Acari z Wajnerta, do tej pory mieliśmy zestaw Tomm z tej firmy i byliśmy z niego zadowoleni. Ale dzisiaj trafiliśmy na Lavello z Helvetii i w tej chwili to jest nasz numer 1. Ma mniejsze gabaryty od Acari i niższą cenę. Gabaryty w przypadku naszego salonu odgrywają ważną rolę. Do tego nowoczesny design, przynajmniej w porównaniu z naszym dotychczasowym puchatym Tommem. W tej chwili stanęliśmy przed "problemem" wyboru obicia. Mamy trzy typy kolorystyczne, każdy z innej tkaniny. Generalnie zbliżone do siebie, ale jak wybrać obicie mebli mając do dyspozycji małą próbkę materiału i to w sklepie. Bez możliwości zobaczenia jej w domu, przy meblach, podłodze i przy naturalnym oświetleniu. Może będziemy rzucać monetą :)

Edytowane przez Nata21

Joliska, tak właśnie planujemy. Do tej pory jeździliśmy ze sklepu do sklepu, więc trudno było brać próbniki. Teraz, jak mamy już wybrany typ mebli (na 99%) i sklep, to tak można zrobić. Jak dobrze pójdzie (czyli starczy czasu), to jeszcze dzisiaj podjedziemy do sklepu, żeby się utwierdzić w naszym wyborze, czyli trochę sobie na mebelkach posiedzimy :), upewnimy co do ich wygody. Zaniepokoił mnie post Goskai, że meble zamówione w tkaninie okazały sie twardsze niż w skórze, testowane w sklepie. W sklepach generalnie większość jest w skórze, więc trudno sprawdzić obite tkaniną. Mam nadzieję, że jakby co, to nie jest to różnica znacznie wpływająca na komfort użytkowania mebli. Teraz mam obite materiałem i są bardzo miękkie. Może to zależy od rodzaju materiału. Niestety stanowczo optujemy za obiciem materiałowym, skóra nam "nie leży" :)