madzik 25.01.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witam Was serdecznie i gorąco prosze o pomoc.Mamy wybudowany dom w stanie surowym, zaczynamy wykończeniówkę- dom w koniczynce 2G.http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_koniczynce_2_g/m458277d34b693 W domu tym połączono dwa dachy- niższy nad garażem i wyższy nachodzący na niego nad domem. Nasi dekarze połozyli juz dachówkę ale efakt jest taki, że w pokoju nad garażem między dachem a ścianą domu jest mała szczelina. Z góry nachodzi na nią dach właściwy domu, jednak wydaje nam się, że przy zacinających deszczach będzie się tamtędy dostawać woda.Czy macie pomysł jak taki fragment dachu powinien byc wykończony- obróbka blachą- wygięcie jej pod dachówkę - inne pomysły???Serdeczne dzięki za pomoc.pozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Roman 25.01.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Powinna w tym miejscu być obróbka blacharska, tyle że chyba raczej po ociepleniu - nie napisałaś czy masz już obróbki blacharskie gdzie indziej? Ocieplałaś ścianę szczytową nad garażami? Pozdrawiam PR PS i raczej blacha na dachówkę niż pod w tym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.01.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 najpierw uszczelnienie tasmą dekarską a potem obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzik 25.01.2009 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Ocieplenia ściany sztytowej jeszcze nie ma. Natomiast za 3 tygodnie zaczynamy ocieplanie od wewnątrz (wełna mineralna). To czego się obawiamy, to zamoczenia wełny przy zacinającym deszczu. Jako że mniej więcej równocześnie chciemy ocieplać od zewnątrz, to pewnie zaczniemy od tej ściany szytowej. Jak rozumiem, prace powinny tamwyglądać tak: - uszczelnienie taśmą dekarską - ocieplenie styropianem - obróbka blacharska Czy też taśma powinna wejść już na styropian? dodam, że w górnej części ściany styropian wchodzi pod podbitkę która już jest założona. A przy okazji dziekujemy za szybkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekC73 25.01.2009 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Ja najpierw tą jedną ścianę szczytową domu ociepliłem styropianem (w moim przyp 12cm) takim jaki ma być docelowo na późniejsze ocieplenie, zaciągnąłem to zaprawą do styropianu na siatce 2 razy i zagruntowałem aby deszcztego szybko nie zmył. Później taśma z blachy na obróbkę wcięta w styropian. Czynność ta została wykonana jeszcze przed położeniem dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts