dimateo 25.01.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Hej, od kilku dni na zbiorniku na wodę do kompaktu wc pojawia się mi rosa. Przecieku nie ma, temeratura w toalecie 19-20 stopni, jest wentylacja. Czego to może być przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 25.01.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 albo wzrosła wilgotność w łazience albo zimniejsza woda w rurociągu albo częściej spłukujesz kibelek Czego to może być przyczyna? edit: Aha - ale Ty pytasz o co innego. To nie może być przyczyną niczego złego, chyba, że zacznie kapać na podłogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 25.01.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Hej, od kilku dni na zbiorniku na wodę do kompaktu wc pojawia się mi rosa. Przecieku nie ma, temeratura w toalecie 19-20 stopni, jest wentylacja. Czego to może być przyczyna? za zimno w łazience, za słaba wentylacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 25.01.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Hej, od kilku dni na zbiorniku na wodę do kompaktu wc pojawia się mi rosa. Przecieku nie ma, temeratura w toalecie 19-20 stopni, jest wentylacja. Czego to może być przyczyna? za zimno w łazience, za słaba wentylacja za zimno ??? wg mnie im zimniej byłoby w łazaience tym mniejsze ryzyko rosy na kompakcie, z tego punktu widzenia wskazane byłoby aby temp. w łazience nie była wyższa od temp. wody. A tak poważnie to chyba temp. wody zasilajacej jest niższa niż przed kilkunastoma dniami, po tych dużych mrozach obniżenie temp. nastąpiło prawdopodobnie z pewnym opóźnieniem. Jak wyjmuje zimne piwko z lodówki, to zawsze pojawia się na nim rosa po krótkim czasie, tak już niestety jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r-32 25.01.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 To tak trochę jak z okularami zimą po wejściu do autobusu....W celu uniknięcia tego zjawiska , większość zestawów podtynkowychma zbiornik okryty styropianem.Nawet dolnopłuki z górnej półki mają "ocieplony" zbiornik od wewnątrz.Podejrzewam , jestem pewien , że twój kompakt ma nieocieplony zbiornik , woda zimna jak diabli ... Pozdrawiam p.s.z tym browarem - niezłe !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aqep 25.01.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 winna jest zimna woda i nic wiecej. mam to samo ale co smieszniejsze pod sedesem. w lazience 25st a woda ma pewne z 7-8 i efekt jest taki, ze kapie na podloge. zona sie drze, ze przecieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.01.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Praw fizyki pan nie zmienisz i nie bądź pan ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts