lolo-75 25.01.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 podczas ostatnich kilkunastostopniowych mrozów zauwazyłem że na strychu jest dosc ciepło jak na temperaturę na zewnatrz - 15, na stychu miałem temp około 2 stopni ciepła. dach blacha ocynk niczym nie ocieplona . na stropie leży około 5 cm trocin mieszanych z wapnem ,wniosek że ciepło ucieka przez strop.chciałem teraz to jakoś docieplić i prosze o radę czym i jaka grubość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.01.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 podczas ostatnich kilkunastostopniowych mrozów zauwazyłem że na strychu jest dosc ciepło jak na temperaturę na zewnatrz - 15, na stychu miałem temp około 2 stopni ciepła. dach blacha ocynk niczym nie ocieplona . na stropie leży około 5 cm trocin mieszanych z wapnem ,wniosek że ciepło ucieka przez strop. chciałem teraz to jakoś docieplić i prosze o radę czym i jaka grubość Napisz jeszcze jaki masz strop i co planujesz robić na górze. Jeśli jednak strop betonowy (jak się domyślam) i planujesz tam co najwyżej graciarnię to połóż na podłodze belki drewniane, między nie wsyp materiał izolacyjny (wełna granulowana, styropian w granulkach, perlit, czy co tam chcesz) i przykryj to deskami. To jedna z wielu opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolo-75 26.01.2009 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 co do stropu to prawdopodobnie jest wykonany z cegieł zalewanych betonem. ze strychu nie planuje korzystać. Myslałem położyć 12 cm twardego steropianu i na to dać siatke i klej , myśle ze by było taniej niz deskowac podłoge. nie wiem co zrobić z trocinami , czy można na nie dac styropian czy lepiej je wszystkie usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts