fabians 06.02.2009 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 tak za komuny ale robili to ci sami fachowcy co dzis robia tylko sa troszke starsi i tez mam wkrety przykryte kolkami drewnianymi i wiez mi i tak skzypia tylko ze w moim wypadku wine ponowi facet ktory to suszyl a nie montaz czy wylewka belki zatopione w podlodze tylko z tego wzdledu zeby nie obnizac niepotrzebnie wysokosci pomieszczenia pozdrawiam To znaczy że masz same deski bez wpustu jak byś ściągnął poradnik z 1 postu z castoramy to tam widać pod jakim kontem i jak należy wkręty w deskę wkręcić. A jak już skrzypi to widziałem takie cudo w lura merlin - smar do podłogi! wstrzykujemy w łączenia i nic nie skrzypi podobno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 06.02.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 kiedy ja zakladalem ta podloge to castoramy jeszcze nie bylo a deski sa na pioro i wpost i w to mozesz mi wiezyc a pozatym nie potrzebuje instrukcji jak sie montuje podloge dlamnie wtedy tak bylo dobze i jest do dzis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_Artur 05.03.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Udalo sie nam ulozyc podloge z desek.Zaimpregnowane legary przymocowalismy do stropu. Pomiedzy legary polozylismy welne i przykrylismy folia. http://images41.fotosik.pl/72/bee011f0b7df466cmed.jpg Do dociskania desek zstosowalismy 3 pasy naciagajace z klamrami. Pasy byly zaczepione za pierwsza deske w podlodze oraz za 2 deski robocze. W pierwszej byly zrobione otwory umozliwiajace dokrecenie nowej deski do legarow, a druga deska sluzyla do "przejmowania" uderzen w trakcie dobijania desek młotkiem. http://images38.fotosik.pl/72/56f80e1aa3548ac3med.jpg A i jeszcze jedno, deski robocze w czasie dociskania pasami unosily sie, wiec musialam stac na nich sluzac jako balast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts