pio102201 25.01.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 WitamZamierzam zrobić metalowe drzwi skrzydłowe do domowego warsztatu .Ramkę zamierzam zrobić z profilu i moje pytanie jak pospawać cienki profil żeby go nie przepalać? Spawać będę spawarka transformatorową jakiej urzec elektrody pod jakim kontem ja prowadzić .Słyszałem że trzeba pospawać punktowo bo inaczej profil się wykrzywi to znaczy trzeba całą ramkę najpierw pospawać punktowo a potem dobrze czy łapć punktowo i to wszystko , jakieś sposoby przy ustawianiu kotów .Proszę też o jakieś rady , zdjęcia . schematy , wszystko na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 25.01.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 do gospodarczego rodzice maja tak: futro (poszycie) drzwi to blacha falista lakierowana a konstrukcja to katownik wokol 2,5x2,5 + stezenie,; calosc spawane a blacha mocowana na nitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CitroCerber 12.04.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2009 Witam Zamierzam zrobić metalowe drzwi skrzydłowe do domowego warsztatu .Ramkę zamierzam zrobić z profilu i moje pytanie jak pospawać cienki profil żeby go nie przepalać? Spawać będę spawarka transformatorową jakiej urzec elektrody pod jakim kontem ja prowadzić .Słyszałem że trzeba pospawać punktowo bo inaczej profil się wykrzywi to znaczy trzeba całą ramkę najpierw pospawać punktowo a potem dobrze czy łapć punktowo i to wszystko , jakieś sposoby przy ustawianiu kotów .Proszę też o jakieś rady , zdjęcia . schematy , wszystko na ten temat. Metalowe drzwi "90" (jeśli o taki chodz) razem z zamkiem klamką i ościeżnicą kosztują w Castoramie itp mniej niż 300zł - czy warto się bawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts