miHoo79 25.01.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witam Tak jak w temacie mam do polozenia plytki 75x75 cm..W zwiazku z tym ze nigdy nie kladlem wielkoformatowych mam pytanie jaka gruboscia kleju je posmarowac?? plytki ida na podloge na srodku korytarza beda te duze a po obu ich stronach male 15x15..Bedzie pod nie przygotowana wylewka samopoziomujaca wiec bedzie rowno i wydaje mi sie ze starczy tylko klej na wylewce..ale podpwoiedzi beda cenneMoze jeszcze poprosze mala podpowiedz z szerokoscia fugi jak do nich zastosowac..Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.01.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Zaznaczam : nie jestem glazurnikiem Daj tyle, żeby poziom był zachowany pomiędzy małymi a dużymi płytkami. Przypuszczam, że grubość obu formatów płytek jest różna - a poziom musi być zachowany, prawda ? Jeśli kłądziesz na podłogówce - klej elastyczny. Jeśli gres rektyfikowany - fuga 2 mm powinna być ok, ale musi się fuga zgrać w dużych i małych płytkach. Poukładaj płytki na podłodze i zobacz kiedy się to wszystko kupy trzyma. A może spytaj inwestora jakie chce fugi ? to też dobrze robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 25.01.2009 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Zaznaczam : nie jestem glazurnikiem Daj tyle, żeby poziom był zachowany pomiędzy małymi a dużymi płytkami. Przypuszczam, że grubość obu formatów płytek jest różna - a poziom musi być zachowany, prawda ? Jeśli kłądziesz na podłogówce - klej elastyczny. Jeśli gres rektyfikowany - fuga 2 mm powinna być ok, ale musi się fuga zgrać w dużych i małych płytkach. Poukładaj płytki na podłodze i zobacz kiedy się to wszystko kupy trzyma. A może spytaj inwestora jakie chce fugi ? to też dobrze robi hej wiem, tyle ze latwiej mi bedzie regulowac wysokosc malymi plytkami (wiecej kleju) niz duzymi poniewaz te duze beda zajmowaly 70-80% powierzchni, nie ma podlogowki bedzie zwykla wylewka dla wyrownania..a inwetorem jestem ja wiec moge sam sobie tylko odpowiedziec Zastanawiam sie tylko czy 5mm kleju wystarczy? a zebym nie zostal zle zrozumiany nie chodzi tu o oszczednosc poprosty gdy doswiadczona osoba powie mi kladz na 6-7 to poloze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 25.01.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Napisz na priv do tego pana : Vadiol.Polecam jako fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts