Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt M61 PIERWSZE RÓŻE

Recommended Posts

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
Kupiłam projekt Pierwsze róże i teraz czekam na pozwolenie na budowę,co do zmian to wprowadziliśmy kilka tj. zmiana kąta nachylenia dachu na 30 stopni (zyskuje sie dodatkową powierzchnię np. na dodatkowe miejsca noclegowe lub magazynek na różne "przydasie".W pomieszczeniu gospodarczym zamiast okna wstawiam drzwi co ułatwi korzystanie z kotłowni w zależności od pogody.Wejście na struszek po schodach opuszczanych zamatowanych w garażu.No i w ten sposób uzyskalismy z męzem cacko spełniajace nasze dojrzałe marzenia. :lol:

• 2 weeks później...
Witam. Ja rownież poszukuję inwestorów budujących w/g projektu pierwsze róże. Niestety jak dotychczas nikt się nie odezwał. Ciekawi mnie ile kosztuje adaptacja projektu, do uzyskania poddasza użytkowego. również myślałam o takim rozwiązaniu. Życzę szybkiej realizacji budowy i urzeczywistnienia marzeń.

Onosnie kosztow zmian w projekcie - wydaje mi się, że zależy to od regionu kraju i od szczęścia.Ja za całą adaptacę projektu łącznie z załatwianiem z wodociągami i energetyką wraz z wprowadzeniem zmian o których pisaam wcześniej zapłaciłam 2900 pln. Mało czy dużo ?

Witam serdecznie. Zaszło małe nieporozumienie.Adaptacja projektu to jest załatwienie pełnej dokumentacji do załatwienia pozwolenia na budowę łacznie ze zmianami w projekcie o których pisałam wcześniej dotyczy uzyskania uzgodnień z energetyką i wodociagami. Opłata za wykonanie tych przyłączeń to już oddzielna bajka> Mam już umowę z energetyką i to kosztuje niestety prawie 2500 pln, nie wiem jeszcze ile wyniesie koszt przyłącza wody. Kanalizacja mi odpada bo mam zaprojektowaną przydomową oczyszczalnię (w kosztach adaptacji projektu).Ja zdążyłam się już przekonać, że w naszej biurokracji "bezcenna" jest cierpliwość do załatwienia całej papieromanii. :o

• 4 months później...
  • 2 months później...
  • 3 months później...

Witam

Chcałam się od was dowiedzeć czegoś na temat budowy domu Pierwsze róże

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=1097

Czy go budujecie i jak wam idze?

Ostatnio zastanawiam się właśnie czy nie rozpocząć budowy.

Ale jak zawsze na początku mam pewne obawy czy temu podołam.

Co myślicie o tym projekcie? Czy faktycznie ceny podawane w kosztorysie są prawdziwe, czy jednak da się taki domek wybudować taniej? :roll:

Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

• 7 months później...
  • 3 months później...
Na stronie http://www.goldenside.pl projekt pierwsze różę został troszkę przerobiony. Poddasze zostało wykorzystane na dwie małe sypialnie i zostało jeszcze dużo miejsca do zagospodarowania. Poddasze mogło zostać wykorzystane poprzez użycie dłuższych krokwi. za kilka dni umieszczę zdjęcia poddasza.