Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakie sa Wasze dochody na miesiąc?

Jakie macie dochody netto na miesiąc w w Waszym gospodarstwie domowym (w PLN)?  

219 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jakie macie dochody netto na miesiąc w w Waszym gospodarstwie domowym (w PLN)?

• 1000-2000 z

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ankieta po prostu pokazuje, że dom może budować zarówno pracownik budżetówki jak i zamożny przedsiębiorca. Jeden i drugi wybuduje :D tylko pierwszy skromne 100 m2 a drugi wypasione, ekskluzywne 500 m2.

Mało tego - pierwszy nie raz wybuduje ze środków własnych, a drugi weźmie wielki kredyt :)

Najdziwniejsze jest jednak to, że według wielkości płaconego podatku od dochodów osobistych to wcale nie przedsiębiorcy są najbogatszymi ludźmi w Polsce. Zgodnie z danymi MF tylko 4% podatników płaci podatki w trzeciej skali (40%) i nie są to przedsiębiorcy ale osoby wykonujące pracę najemną w instytucjach, które nie kombinują z zarobkami swoich pracowników.

Pierwek nic nie sugeruję, odpowiedzialam Wowce bo "zahaczył" mój post.To miał być trochę żart, osoby urażone przepraszam.

Ankietę Toszki odebrałam tak, że chce zobaczyć jak wiele osób o dochodach podobnych do niej decyduje się na budowę. Nie sądzę aby na niej opierala swoje plany tak po prostu chciala zapytać :D

Tak na marginesie jestem kobietką tylko sobie taki głupi nick wybralam :)

Kochani, jestem blokersem od zawsze. Jednak najszczęśliwsze chwile z dzieciństwa, które wspominam to te u mojej prababci na wsi (babcie i dziadkowie niestety też byli "blokersami", bo wysiedleni z Kresów, a na wsi nie chcieli lub nie mogli mieszkać z różnych powodów). Budowa domu to spełnienie marzeń. Mieszkanie w domu to inna jakość życia. Dlatego rozumiem doskonale wczasy przy domu (budowie). To po prostu człowieka cieszy (zwłaszcza blokersa). To jakby nie patrzeć kontakt z naturą większy niż na balkonie, czy w drodze do sklepu. Blokers chłonie takie rzeczy, bo człowiekowi jest potrzebne w życiu coś więcej niż kilka ścian i widok za oknem. I wyjazd na wczasy tu nie pomoże. Wczasy trwają 1-2 tygodnie, a później wraca się do swojej klatki. Najfajniej jest wracać z wczasów do domu. Jednak, jeśli już nie starczy na te wczasy, to ja wolę mieć ten dom i działkę cały rok, niż te wczasy w bloku - dwutygodniowe.

Pięknie napisane.

Ja nie wypełniłem ankiety, bo nie wiem ile zarabiam - huśtawka dochodów w biznesie jest taka, że czasem w trzy tygodnie zarabiam tyle co innym razem w pół roku.

Dla podejmujących decyzje o budowaniu: gdy są stałe równe i bezpieczne dochody to łatwo policzyć na co nas stać.

Gdy prowadzi się biznes ... to trzeba zacząć bezwzględnie :D oj jaka jest wtedy motywacja ... oj jak trudniej podejmuje się wtedy ryzyko ... oj jak trudniej sie wtedy zarabia :-?

my mamy udokumentowanego dochodu 3000 zł netto na rodzinę 3 osobową na miesiąc, drugie 3000 mamy z dodatkowej działalności męża której bank nam nie wliczył, naszą zdolność kredytowa biorąc kredyt na 30 lat bank ocenił na 270 tys :o , my chcemy wziąć 120 tys kredytu z dopłatami, tyle się mowi o tym że banki nie dają kredytów a nam z takimi niskimi dochodami zaproponowali taką wysoką kwotę, dodam że mamy działkę i rozpoczętą budowę wartą więcej niż 120tys,