stasiek_ps 25.01.2009 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witam! Oprócz zasadniczego dachu na górze, mam dach na częścią garażu i tarasem. Przymierzam się do położenia dachówki i mam pytanie czy na razie wstarczy jka połże ocieplenie (styropian, siatkę i klej) tylko w miejscu styku z dachem (obróbką blacharską). Czy może lepiej ocieplić całą ścianę? Moje obawy są z tym związane czy po położeniu tylko części ocieplenia i następnie dachówki to można będzie za jakiś czas chodzić po dachówce (nawet chyba będzie trzeba oprzeć jakieś rusztowanie) żeby ocieplić i otynkować ścianę. Tutaj zdjęcie (trochę stare - dolny dach jest tez juz zadeskowany i pokryty papą). http://picasaweb.google.pl/stasiekps/Budowa#5268967429127009282 Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 25.01.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Do każdych ewentualnych prac na elewacji czy też przy podbitce dachowej dachówkę trzeba będzie zdejmować, bo nie postawi się na niej rusztowania. Najlepiej będzie jeśli umówisz się z ekipą od dachu, że po zakończeniu prac na elewacji przyjdą i położą obróbkę blacharską a tymczasem pozostaw te dachówki przy ścianie bez obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stasiek_ps 25.01.2009 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Do każdych ewentualnych prac na elewacji czy też przy podbitce dachowej dachówkę trzeba będzie zdejmować, bo nie postawi się na niej rusztowania. Najlepiej będzie jeśli umówisz się z ekipą od dachu, że po zakończeniu prac na elewacji przyjdą i położą obróbkę blacharską a tymczasem pozostaw te dachówki przy ścianie bez obróbki. Masz na myśli że trzeba będzie zdjąć dachówkę z całego daszku? Czy tylko np. 2-3 rzędy? Bo jak całą to może zostawić ten daszek na później. Tylko papa chyba tak długo nie wytrzyma bo ocieplać to ja chciałem na jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 25.01.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Zdejmuje się tylko tyle ile potrzeba do ustawienia rusztowania, czyli około 1 mb (w praktyce 3 - 4 rzędy). Pozostałe dachówki na czas prac trzeba zabezpieczyć folią przed zabrudzeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.01.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Najlepiej jak zrobisz ocieplenie teraz. Jak planujesz jesienią to pokryj dach papą a docelowe krycie wykonaj po ociepleniu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts