z3d 25.01.2009 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Witam wszystkich ponownie chciałbym poradzić się szanownego grona co do piły spalinowej, a przy okazji też zapytac czym różni się pilarka od piły spalinowej - nigdzie nie mogę się tego doczytać. Sprawa wygląda następująco. Na swojej działce mamy kilka drzew o które trzeba zadbać a tej wiosny co nieco poskracać konary lub całkowicie je usunąć. Mamy do przeznaczenia na ten sprzęt około 700zł, a niechciałbym pchać się w chińską tandetę której na allegro całe mnóstwo. Proszę więc o radę co kupić do w/w ceny. Czy warto kupić sprzęt używany? W cenie do 700zł widziałem Makitę modelu nie pamiętam. Czy taki sprzęt jest cos warty? Na allegro znalzłem używanego Stila oraz Husquarnę za około 500zł. Bardzo proszę o porady, na takim sprzęcie całkowicie się nie znam. Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sys 26.01.2009 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 zawsze używany sprzęt markowy to sprzęt markowy. Z doświadczenia wiem, że lepiej kupić używanego dewalta lub hillti niż nowego "bosca" z marketu. Tak samo będzie z pilarkam... * ale zawsze możesz trafić na sprzęt od " rzeźnika". poza tym 500zł za używanego stihla np.18-stkę to wcale nie jakaś nadzwyczajna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo503 26.01.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 stihla 18-tka ,służy mi kilka lat i trszke towarku już pociął , także polecam ale kupić najlepiej u dilera bo pełno podróbek jest na rynku (dzisiaj nawet trąbią w radiu że przymkneli całe magazyny z podróbami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miHoo79 26.01.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Za 700 zl to kupisz mala pile w stihlu nowa z gwarancja, do domowych potrzeb w zupelnosci Ci wystarczy.. Zapytaj o promocje (teraz nie ma sezonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z3d 27.01.2009 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Witam,napiszcie mi co sądzicie o Husquarnie 235 warto kupic nówke za 680złczytałem że silniki sie sypią bo podobno dosyć słabe są. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 28.01.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Ja dla odmiany kupiłem "chińszczyznę" - piłę NAC z allegro w najmocniejszym wariancie 3,5 KM. Narazie ciołem 2 godziny (spaliłem 0,5l paliwa) więc ciężko się wypowiadać o trwałości, natomiast piła sprawia ogolnie dobre wrażenie. Osobiście mam w miarę pozytywne doświadczenia z nie markowym sprzętem, więc zaryzykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 22.08.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Poprawna nazwa tego sprzętu to Pilarka Spalinowa . Natomiast piła to element tnacy pilarki . W tym przypadku piła jest łańcuchowa .Określenie piła spalinowa jest używane potocznie . Analogicznie na piłę łańcuchową mówi się potocznie łańcuch . Gdybym miał wybierać miedzy pilarką NAC i najmniejszą Husqvarną to wybrał bym Husqvarnę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts