Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena energii elektrycznej w taryfie G od 01.02.09

phans

Recommended Posts

Od 01 lutego br. są nowe ceny energii elektrycznej.

RWE (Warszawa) - ceny Netto!

G11 - 0,2440

G12 dzień - 0,2587

G12 noc - 0,2278

Do tego oczywiście trzeba dodać opłaty za dystrybucje - na razie bez zmian ?

Czy ktoś przeliczył ile % ta energia wzrosła bo mi chyba jakieś za duże wartości wychodzą!

Zobaczcie sobie taryfę G12 i ceny energii w dzień i w nocy. Kiedyś była jakaś różnica do G11 a teraz dzienna G12 jest 6% droższa od G11 a nocna G12 to TYLKO 93% G11.

W związku z powyższym przeliczcie sobie na nowo opłacalność pomp ciepła i wszystkiego co jest na prąd w domach :-(

Niedawno oglądałem wystąpienie rzecznika RWE , który argumentował wzrost energii elektrycznej wzrostem cen węgla. Zaraz po tym puszczono wypowiedź kogoś z kopalni , który powiedział ,że węgiel musi podrożeć bo drożeje energia elektryczna a ta ma znaczny wpływ na cenę węgla. Coś chyba im się ten układ sterowania ceną rozbujał przez zastosowanie dodatniego sprzężenia zwrotnego i powinien pierdyknąć niedługo.

• 7 years później...

Aktualnie mam taryfe budowlaną. Niebawem będę chciał podpisać umowę na GXX. Mieszkam na terenie PGE (Łódź teren)

W opcji G11 - trzeba liczyć się z kwotą 58gr za kw. mam nadzieje ze http://www.cenapradu.strefa.pl/ nie kłamie i rzeczywiście ta cena to już końcowa ze wszystkimi opłatami. Czy tak jest? Jak wygląda cena w opcji G12 i G12W ?

• 2 weeks później...