pete.c 26.01.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 1sza rozterka - http://forum.muratordom.pl/podpis-architekta-na-projekcie-domu-pozwolenie-na-budowe,t149996.htm Nawet komentować się nie chce. 2ga - kupujemy projekt Drozd Eko z pracowni Archeton - w projekcie jest rekuperator. Czy to znaczy że nie ma kominów wentylacyjnych? w przypadku gdybyśmy zrezygnowali z rekuperatora trzeba przeprojektowywać kominy? Czy też jest to dobry patent i warto w to wchodzić? po 3cie - w projekcie są silikaty, które jakoś nie cieszą się w naszym regionie popularnością... (znajomi radzą nam thermopor). Czy taka zmiana wymaga przeliczen i jakichs formalnosci? gdzies trzeba zglaszac? a moze lepiej budowac z silikatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.01.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 1sza rozterka - http://forum.muratordom.pl/podpis-architekta-na-projekcie-domu-pozwolenie-na-budowe,t149996.htm Nawet komentować się nie chce. ale ze co? dostałeś w wątku wyjaśnienie to po co komentować? czy coś nie tak? czegoś nie zrozumiałeś? 2ga - kupujemy projekt Drozd Eko z pracowni Archeton - w projekcie jest rekuperator. Czy to znaczy że nie ma kominów wentylacyjnych? w przypadku gdybyśmy zrezygnowali z rekuperatora trzeba przeprojektowywać kominy? Czy też jest to dobry patent i warto w to wchodzić? czy nie ma kominów to możesz się dowiedzieć w Archetonie, powinno też być to widać na rzutach gdzieś na www, doprojektowanie kominów przez architekta przy adaptacji też nie jest żadnym problemem po 3cie - w projekcie są silikaty, które jakoś nie cieszą się w naszym regionie popularnością... (znajomi radzą nam thermopor). Czy taka zmiana wymaga przeliczen i jakichs formalnosci? gdzies trzeba zglaszac? a moze lepiej budowac z silikatów? zmiana bez problemu i bez formalności 9duzo zresztą o tym na forum, szukajka i te sprawy) poza tym mogłeś temet pociągnąć w tamtym wątku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 26.01.2009 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 ok dzięki za odpowiedź i przepraszam za rozbicie wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 26.01.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Też mamy projekt z Archetonu. Projekt wentylacji mechanicznej jest zrobiony dodatkowo i pewnie tak jak u nas kominy są. Co do zmiany materiałów budowlanych to nie ma z tym żadnych problemów. Mówisz tylko przy adaptacji, że chcesz zmienić materiały i już. Dalej niech architekt się martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pete.c 28.01.2009 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 w projekcie nie ma ganku a chcielibyśmy dobudować, wymagana jest zgoda projektanta na dobudowę ganku i zmianę światła otworów okiennych (jak to zobaczyłem trochę 'gul mi skoczył'. Czy faktycznie jest wymagana zgoda i czy są / mogą być z tym jakieś problemy? przecież to jest kosmetyka a nie istotne zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawid_t 30.01.2009 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 mam projekt z Archetonu. Byłą dołaczona zgoda na zmiany.Mogę szczerze polecić oddział Archetonu w Katowicach gdzie robią mi adaptacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 31.01.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 w projekcie nie ma ganku a chcielibyśmy dobudować, wymagana jest zgoda projektanta na dobudowę ganku i zmianę światła otworów okiennych (jak to zobaczyłem trochę 'gul mi skoczył'. Czy faktycznie jest wymagana zgoda i czy są / mogą być z tym jakieś problemy? przecież to jest kosmetyka a nie istotne zmiany? witaj, raczej na pewno będzie Ci potrzebna zgoda dodatkowa na te zmiany od pracowni, będą tego żądać w starostwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts