adi1964 30.01.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 dzięki - jeszcze mamy trochę czasu, dopiero tynki przed nami, ale może się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 30.01.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Nie ma za co, polecam się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grch 30.01.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Do wyrównania ścian http://www.radar.pl/C-45-40kg-Biala-gladz-szpachlowa-gladki-tynk-gipsowy-51617074/ Jako masa finiszowa na cekol http://www.radar.pl/Gotowa-gladz-szpachlowa-MASter-Mas-18-kg-do-nakladania-recznego-i-maszynowego-51415783/ Jeżeli na ścianie w miejscach widocznych jest bardzo krzywo od 1cm w góre to używam knaufa goldbanda! I popieram tą technikę. Ja zamiast master masy używam nowej nidy gotowej ale masterem też jechałem i jest ok. Co do papierów i rys to się nie wypowiadam bo przeczytałem kilka postów tutaj i nie chcę załamywać co niektórych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kejp3 29.05.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Witam piszę bo już się pogubiłem może mnie ktoś poprawić ? będę wdzięczny 1.zdzieramy starą farbę 2. Przed gipsowaniem gruntujemy ? 3. po gipsowaniu szlifujemy 4. gruntujemy 5 malujemy ? tak to idzie ? dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 11.12.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam Może odkopałem starszy już wątek ale próbuje się dowiedziec jak powinna wyglądac własciwa kolejnośc robienia gładzi na nowych scianach z tynkiem CW 1) gruntowanie 2) warstwa gładzi (ja użyłem akrylputz start) 3) szlifowanie 4) gruntowanie ( a może nie trzeba???) 5) warstwa gładzi ( tu użyłem akryl putz finisch) 6) szlifowanie 7) gruntowanie ( biała farba rozcieńczona gruntem) warstwa lub dwie docelowej farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 27.12.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Pierw trzeba rozdzielić od siebie masy finiszowe i gipsy, typowym twardym gipsem jest cekol c-45 a masą finiszową jest akrylputz. Masy finiszowe stosujemy na wygładzone wcześniej ściany bo ona to tego służy jest cienkowarstwowa i łatwa w szlifowaniu. Prawidłowa kolejność jest taka:-najlepiej tynki przelecieć papierem aby luźny piach nie mieszał nam sie z gipsami-następnie gruntowanie zalecam używanie dobrych gruntów-teraz gipsowanie twardymi gipsami np. cekol c-45-następnie jakiś finisz-szlifowanie zależy od miękkości finiszu-gruntowanie roztworem gruntu,farby i wody wałkiem docelowym do malowaniai malowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati2808 19.04.2013 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2013 Bo czasami mam wrazenie ze za bardzo wytarlem,..... i powstanie mi takie wglębienie (mikro) na 1m2 ale widoczne przy np. podwieszanym suficie. Wiec za wczasu to sprawdze i w razie potrzeby uzupelnie niedobory Aa, bo znajdzie ryse i szlifuje w jednym miejscu i dziur narobi. Potem weź i kinkiet powieś. ;D siatką po szybkości najlepiej ;D albo regipsy, tylko straty na metrażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek0 22.04.2013 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 Bogdan Łęcina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 11.04.2017 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Czy na nawiutki tynk gispowy ktory ma swoje wady też należy przed gładzią robić gruntowanie? Czy moge od razu poleciec gładzią. Będą konieczne dwie warstwy czy na nowym rownym tynku wystarczy jedna?Mam tynk knauf diamand wiec twardy. W swojej karierze nigdy nie robiłem gładzi z wyjatkiem jednej ścianki w piwnicy. Myślicie że dam sobie rade? Moge kupić tanią używaną amatorską żyrafę z odkurzaczem. Coś takiego jak to http://allegro.pl/zestaw-szlifierka-zyrafa-odkurzacz-do-gipsu-gladzi-i6716673908.html za polowe tej ceny. Warto ? Czy lepiej wypożyczyć coś profesjalnego? Z tym ze ceny wypożyczenia to ok 400zł za tydzien a ja w tydzien na pewno tej chałupy nie wygladze :/Jakiej gładzi najlepiej uzyć? Raczej gotowe coś a nie do mieszania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 11.04.2017 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 spróbuj najpierw na jednym pomieszczeniu same niedoskonałości zrobić np gotowym śmigiem z zeslifowaniem wszystkiego papierem np240 potem gruntuj i pomaluj i zobacz czy takie efekt Ci nie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 12.04.2017 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Nakładać pacą? widziałem że niektorzy przy równych ścianach nakładają np wałkiem i potem tylko lekki szlif? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 12.04.2017 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 Pacą albo kosą 40 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 12.04.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2017 (edytowane) Zrobie jedną ścianę pacą a drugą walkiem (zbiore nadmiar pacą) i porównam efekty Jakiego papieru uzywacie ? Do ręcznego koncowego gładzenia? i do żyrafy ( jakbym jednak musiał ją zastosować) ? I ostatnie pytanie. Jakiego gruntu użyć przed gładzią. PRzypominam że tynk jest gipsowy nowy. Spotkałem sie z opinią że jak sie kłądzie gips na gips to nie trzeba gruntować. Edytowane 12 Kwietnia 2017 przez Pod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 13.04.2017 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Jesli jest super wyschnięty i jest potrzeba wstepnego zeszlifowania to tak zrób. Potem grunt i gładź. Szlifowanie żyrafa papierem 180-240. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 13.04.2017 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Grunt zalepi wszelkie drobne pyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts