robi77 26.01.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam mam tynki gipsowe...teraz zaczynam gruntować ściany i docierać ewentualne nierówności...Nie podoba mi w rogach okna gdzie drewno schodzi się z tynkiem. Czy dajecie jakieś listwy na tych łączeniach czy porostu trzeba szpachlować i docierać do oczekiwanego efektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.01.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 ja co prawda mam tynki c-w ale przy oknach mam wstawki plastikowe, coby bylo dokladniej dorownane do okna. Potem calosc sie zamalowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 26.01.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 mogles dac listwy ale przed tynkowaniem a terez to tylko silikon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 27.01.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 A nie lepiej szpachla i papierkiem docierać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 27.01.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 mogles dac listwy ale przed tynkowaniem a terez to tylko silikon raczej akryl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miki79 27.01.2009 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 silikon akrylowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 28.01.2009 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 czyli najlepiej jak glazurnikowi to zlecę - bardziej wprawna ręka... Czy amator tez da radę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 29.01.2009 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Podobno i po akrylu będzie przy oknach pękać. Z czasem od zamykania mocnego okien będzie to wszystko pracować i na łączeniu drewno, tynk zacznie puszczać. To prawda? Może lepiej dać małą listewkę (ćwierćwałek) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.01.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Podobno i po akrylu będzie przy oknach pękać. Z czasem od zamykania mocnego okien będzie to wszystko pracować i na łączeniu drewno, tynk zacznie puszczać. To prawda? Może lepiej dać małą listewkę (ćwierćwałek) ?Jak często w obecnym miejscu zamieszkania patrzysz dokładnie na obwolutę okna aby sprawdzić, czy jest tam rysa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robi77 30.01.2009 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Fakt...nie patrze.Ale wiesz taka obsesja jak się buduje i wykańcza to chciałbyś aby wszystko było idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 przejdzie Ci ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.01.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 przejdzie Ci ! mi już przeszło a nawet jeszcze góra nie wygipsowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzy hajkowski 30.01.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 a ja wszystkie glify obrabiam drewnem czeresniwym i wykanczam jak eleganckie futryny drzwiowe architrawami,a wogole cala stolarka to czeresnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 30.01.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 mastermas i naprzód.U mnie też tynkarze się starali i nawet im na to zwróciłem uwagę, żeby sie przyłożyli, ale niestety nie wyszło.Jak malowałem kolorem to wszystkie nierówności wychodziły. Wkurzało mnie to i sam wyszpachlowałem mastermasem, a póżniej papierkiem 150.Nie chwaląc się wyszło równiutko.Trochę pracy, ale jest efekt.Co do różnego rodzaju listew, to nie polecam. Bedzie się tylko kurz zbierał i pająki.Bierz w łapę szachelkę i walcz.W sumie to wszystkie ściany przed gruntowaniem przeszlifowałem siatką pod lampę i wszelkie ubytki uzupełniałem mastermasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts