Szelma29 26.01.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Bardzo prosze - może tos mnie oświeci w zagadnieniu. Czy garaz wolnostojacy mozna postawic na ostro w granicy działki?? Czy jednak musi byc odsunięty od ogrodzenia o te minimum 3 metry??Jak to jest z garazem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.01.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Jest to budynek, a w związku z tym obowiazują przepisy o "posadowieniu" (Rozporządzenie w sprawie WT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 26.01.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Bardzo prosze - może tos mnie oświeci w zagadnieniu. Czy garaz wolnostojacy mozna postawic na ostro w granicy działki?? Czy jednak musi byc odsunięty od ogrodzenia o te minimum 3 metry?? Jak to jest z garazem?? Można, jeśli w tej granicy stoi już jakiś budynek sąsiada. Ja mam tak u siebie - sąsiad ma budynek gospodarczy. Ale wtedy równo w granicy, ni 10cm odstępu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markes 26.01.2009 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Dodam jeszcze że możliwe jest usytuowanie garażu w granicy działki jeśli tak przewiduje Plan Zagospodarowania Przestrzennego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 26.01.2009 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Chyba, że to garaż niepowiązany z gruntem Czyli blaszak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.01.2009 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 no i co..? juz kilka postów i nikt nie wspomniał o mitycznej zgodzie sąsiada? Najlepiej u notariusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 26.01.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 no i co..? juz kilka postów i nikt nie wspomniał o mitycznej zgodzie sąsiada? Najlepiej u notariusza W świetle obecnych przepisów sama zgoda sąsiada nie wystarcza. Jeśli chcesz odstąpić od zasad prawa budowlanego, musisz pisać o odstępstwo do ministerstwa i to ono decyduje pierwsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 26.01.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 no i co..? juz kilka postów i nikt nie wspomniał o mitycznej zgodzie sąsiada? Najlepiej u notariusza W świetle obecnych przepisów sama zgoda sąsiada nie wystarcza. . I wykrakałeś - było krakać Zawsze się znajdzie ktoś bardziej "obeznany" z przepisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 26.01.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts