zbigmor 26.01.2009 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Witam. Mam pewien pomysł i nie wiem czy to wypali. Mam junkers z otwartą komorą spalania, ale niestety strasznie nawiewa mi spaliny do łązienki zamiast odprowadzać je na dwór. Mam rurę wystawioną ponad dach i mieszkam na parterze i nie mogę już wytrzymać. Aby pozbyć się ciągu spalin do łazienki muszę otwierać okienko ale w zimie jest przez to w łazience zimno jak w chłodni. W związku z czym chcę szczelnie obudować junkers (umieścić go w szafce) i zrobić odpowietrzenie tego obudowania na dwór za pomocą wystawienia w scianie dodatkowej rury. Czy ta metoda będzie funkcjonowała i czy będzie bezpieczna?? Z instalacją gazową nie ma żartów. Święty Piotr już paru osobą tłumaczył dlaczego. Ty masz problem z kominem, a nie z junkersem. Jak zrobisz z tego kocioł turbo jak planujesz to masz 2 możliwości: albo będzie co chwila gasł, albo w końcu wybuchnie. Tak, czy owak jest to nielegalne i lepiej o tym zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 26.01.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Polak potrafi, chyba Cię pogięło Twoje życie, twoja sprawa, ale, nie żal Ci rodziny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.01.2009 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 panowie, tak się rzuciliście do OPR, że został utworzony nowy watek proszę się dopisać do właściwego - kliknąć "ZMIEŃ" we własnym poście, skopiować wszystko i wkleić tu: http://forum.muratordom.pl/czy-mozna-samemu-zrobic-junkers-z-zamknieta-komora-spalania,t150156.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 26.01.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 panowie, tak się rzuciliście do OPR, że został utworzony nowy watek (...) Rzuciły się drapieżniki na świeże mięsko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 26.01.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 panowie, tak się rzuciliście do OPR, że został utworzony nowy watek (...) Rzuciły się drapieżniki na świeże mięsko ... bo się należało, pomysł durny ale widzę, że autorem tego wątku nie jest autor pierwszego wpisu zatem - tuż przed odpowiedzią Zbigmora - Marcin26 usunął swój zdublowany post i zrobił problem przepraszam za zamieszanie ten wątek zamykam, przenoszę wypowiedzi na temat do wątka właściwego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts