Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Mam pewien pomysł i nie wiem czy to wypali. Mam junkers z otwartą komorą spalania, ale niestety strasznie nawiewa mi spaliny do łązienki zamiast odprowadzać je na dwór. Mam rurę wystawioną ponad dach i mieszkam na parterze i nie mogę już wytrzymać. Aby pozbyć się ciągu spalin do łazienki muszę otwierać okienko ale w zimie jest przez to w łazience zimno jak w chłodni. W związku z czym chcę szczelnie obudować junkers (umieścić go w szafce) i zrobić odpowietrzenie tego obudowania na dwór za pomocą wystawienia w scianie dodatkowej rury. Czy ta metoda będzie funkcjonowała i czy będzie bezpieczna??

Z instalacją gazową nie ma żartów. Święty Piotr już paru osobą tłumaczył dlaczego.

Ty masz problem z kominem, a nie z junkersem. Jak zrobisz z tego kocioł turbo jak planujesz to masz 2 możliwości: albo będzie co chwila gasł, albo w końcu wybuchnie.

Tak, czy owak jest to nielegalne i lepiej o tym zapomnij.

panowie, tak się rzuciliście do OPR, że został utworzony nowy watek :lol:

proszę się dopisać do właściwego - kliknąć "ZMIEŃ" we własnym poście, skopiować wszystko i wkleić tu:

http://forum.muratordom.pl/czy-mozna-samemu-zrobic-junkers-z-zamknieta-komora-spalania,t150156.htm

panowie, tak się rzuciliście do OPR, że został utworzony nowy watek :lol:

(...)

Rzuciły się drapieżniki na świeże mięsko ... :lol:

bo się należało, pomysł durny

ale widzę, że autorem tego wątku nie jest autor pierwszego wpisu

zatem - tuż przed odpowiedzią Zbigmora - Marcin26 usunął swój zdublowany post i zrobił problem

przepraszam za zamieszanie

ten wątek zamykam, przenoszę wypowiedzi na temat do wątka właściwego

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...