Gosiek33 04.10.2010 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 (edytowane) Tak sobie roślinki jesiennie wkleję, nieliczne, które mogą oczy cieszyć trzeba suchą nogą przebrnąć z A do B, a samemu płytki robić to pewne oszczędności Edytowane 4 Października 2010 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.10.2010 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 jeszcze mi nie przeszło http://forum.muratordom.pl/../images/smilies/happyno.gif mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.10.2010 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 (edytowane) Słońce świeci od rana, w dzień jesień łaskawa, ale nocne i poranne przymrozki nieodwracalnie zakańczają żywot ogrodowych roślin dziś padły hortensje, jeśli mróz złapał nowe zawiązki, to kwiatów mało będzie bergenii też nie posłużyło jedynie winorośl pachnąca przy ścianie jakoś się żółto trzyma Edytowane 10 Października 2010 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.10.2010 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 ,,możesz tylko 5 zdjęć wkleić" o żesz ty tak złapało ostatnie kwiaty hortensji, że do wazonu się nie nadadzą za to tawułki pięknie się prezentują... przez cały rok, co i raz zmieniają barwy i pierwsze tegoroczne kwiatki marcinka, ale czy zdążą zakwitnąć wszystkie pąki przed mrozem, który już tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.10.2010 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Przymrozki... już -5 nad ranem Maleńka fotergilla, która powinna już przebarwić się na czerwono... widocznie ciepło jej jeszcze http://www.kurowski.pl/pl/katalog.php?action=lisciaste&roslina=447&zdjecieID=3&nazwy=2 perukowiec tawułka powojnik Pamela Jackman w jesienne odsłonie i młodziutki czupurek powojnika Golden Tiara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.10.2010 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Zima chyba już tuż, tuż.... ptaków coraz więcej zagląda do okien, siadają na gałęziach podskakują, podfruwają, coś po swojemu gadają, szczebioczą. Kosy biorą się za winogrona i resztki jabłek W tym roku natknęłam się na domek dla ptaków i nie oparłam się jego urokowi - teraz stoi przed świerkiem i czeka na stołowników. Na razie tylko sójka włazi do środka i wyżera słonecznik. Sikorki podlatują, oglądają, któraś wpadnie, skubnie i już jej nie ma albo poczekać troszkę trzeba... albo to się nie nada dla sikorek boć one to wisieć wolą i muszą mieć łatwą drogę do ucieczki tak więc wieszanie siatek mnie raczej nie ominie i ostatnim rzutem na taśmę wpadłam do ogrodniczego i skusiłam się na kiścień wawrzynowy, złotą tojeść i dąbrówkę... jakąś taką nietypową - różowawą, zostały zadołowane obok clematisów, wraz z doniczkami w miejscu, które wydaje się być bezpieczne przed zaspami i podtopieniami jak doczekają wiosny dostaną się na miejsca docelowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.10.2010 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 W tym roku igły sosen sypią się na potęgę, w ubiegłym siedziały prawie wszystkie na gałęziach ... one tak mają... co drugi rok zmieniają szatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.11.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Przepiękna pogoda 1 listopada zachęcała do spaceru ciepło było..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 03.11.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Kąpiel w zalewie 1 listopada? Fiu,fiu.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.11.2010 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Witaj lady in red miło nową twarz widzieć ... ale zapraszam do komentarzy a tego morsa widziałam wracając, wcześniej inny golas w pobliżu opalał się w samych slipkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 03.11.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Gosiek:) Pozwól,że w wolnej chwili (którą mam teraz) więcej skomentuję (nie tylko golasa . Bardzo ładnie u Ciebie-ładna elewacja i ciekawe barierki.Widać również Twoje zamiłowanie do prac ogrodowych i robienia zdjęc.Bardzo ładne ujęcia. Podoba mi się u Ciebie i z pewnością będę często wpadać Pozdrawiam serdecznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.11.2010 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Muszę odnotować, bo pamięć zawodna jest - 14 listopada - piękny dzień, słońce od rana przed południem +14C, potem +18C na słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.11.2010 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Po ostatnich deszczach okazało się, że podjazd nasz, niczym nie utwardzony zaczął się rozjeżdżać Rozważaliśmy różne opcje, co na szybko i bez kasy można by zrobić. Stanęło na wykorzystaniu naszych kamyków gromadzonych przez lata. Teraz przydały się jak znalazł. Nie wiadomoczy to utwardzenie wytrzyma do wiosny Sąsiedzi, którzy nie mają utwardzonych podjazdów wsypują co roku w rozmoczoną ziemię masę gruzu i kamienia, a to i tak nic nie daje... studnia bez dna. Wiosną gdy ziemia podeschnie trzeba będzie na serio zabrać się za podjazd tyle zostało z naszych zbiorów a było tego do końca drzewa Korzystając z pięknej pogody roboty kamieniarskie można było kontynuować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.11.2010 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Od wczoraj constans temp. 8C W ogrodzie niestety większość liści z drzew i krzewów dawno opadła po przymrozkach i deszczach październikowych, ale trawka wschodzi i dziurawiec dzielnie trzyma liski na pędach tu trawa w listopadzie i dziurawiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 18.11.2010 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 zapomniałam wkleić fotki kwiatowych gadżetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.11.2010 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Zapisek dla pamięci ulotnej .... Ponad tydzień temu zaczęły się dechy na nową bramę malować. Kolor najpierw miał być jak podbitkowy, potem zielony, którego fanami jesteśmy, na koniec decyzja zapadła i wyszedł moosgrun czy coś koło tego, nie za zielony, nie za brązowy... ot taki co nie krzykliwie bije po oczach z ogrodzenia dopasowywanie belki tu widać różnice w czasie prób koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.11.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 24 listopada wieczorem pierwszy tegoroczny śnieg nieśmiało zawitał do nas i nadal się utrzymuje (+2C) i zupełnie z innej beczki - porady mayland dotyczące przeprowadzki http://forum.muratordom.pl/showthread.php?79551-Dom-Przestronny-%29&p=2388443&viewfull=1#post2388443 za sipatką do AgaJeżyk przeciągnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.12.2010 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Rano, nisko nad domem przeleciał z furkotem klucz chyba 7 łabędzi .. tyle, że ja tego nie widziałam.... tylko moja połówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.12.2010 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Rano, nisko nad domem przeleciał z furkotem klucz chyba 7 łabędzi .. tyle, że ja tego nie widziałam.... tylko moja połówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 01.12.2010 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 zimowo, pięknie, biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts