Gosiek33 20.06.2013 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.06.2013 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2013 w końcu, w trzecim roku owocki są koralowo czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.06.2013 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2013 Grom z jasnego nieba nas nawiedził... no tak całkiem jasne nie było już, zdążyliśmy właśnie odłączyć telewizor i wykręcić antenę jak pierdyknęło Burza szła, krążyła w koło Nawet jeszcze nie padało, pierwszy jaśnisty trafi gdzieś obok (choć wydawało się, że walnął w dom), tylko huk i taki suchy trzask. Jestem ciągle pod wrażeniem, jak to miesiąc temu niedaleczko piorun walnął w transformator na słupie i poszły w domu wszystkie urządzenia, które były pod prądem. U nas wywaliło wszystkie korki i w domu i na zewnątrz. Mąż poszedł sprawdzać korki w skrzynce stojącej między drzewami pod płotem - robił to oczywiście jak prawdziwy men - w czasie gdy pioruny waliły. Dopiero w domu była karczemna awantura... jak już wrócił Summa summarum brama się nie otwiera a raczej rusza ale ślimaczym tempem, i tylko kogut mruga. Padł domofon i pękła jedna żarówka energooszczędna w lampce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2013 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Kupuję dużo roślin u Bilskich http://www.bilscy.info/kategorie/wszystkie,1,12,name,asc,brak-filtrowania.html (teraz w okresie letnim nie mają roślin w sprzedaży, dopiero jesienią i na wiosnę) , u Adriana Cieszyńskiego http://www.fuchsiahybrida.pl/rozwin/bodziszek_geranium, u Mariusza z Forum Ogrodniczego (świetna jakość sadzonek!) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=50567 , u Marka Podstolca (sprzedaje też na allegro jesienią i wiosną, ale rośliny znikają z Jego ofert błyskawicznie http://roslinygardenia.pl/oferta-roslin-2 - b.dobre sadzonki, pakuje po 2-3szt. za każdą zakupioną szt, rośliny. Kupiłam u Niego piękne odmiany roślin. http://roslinygardenia.pl/wp-content/uploads/2012/09/gardenkatalog.pdf Przytok też prowadził wysyłkę. Nie wiem dlaczego zrezygnowali. Jeszcze jesienią sprzedawali. kopiuje poradę Moni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2013 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Schody gotowe... prawie gotowe. Wymagają jeszcze drugiej warstwy drewnochronu. Teraz trzeba przygotować miejsce gdzie schody docelowo będą służyć widział ktoś ciężarna jaszczurkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.06.2013 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 26.06.2013 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 kolejna odsłona tojeści i dąbrówki tułacz pstry - na razie bardzo mi się podoba, zobaczymy co będzie jak zacznie się w końcu tułać chyba takie zestawienie kolorystyczne będzie bogate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.06.2013 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 wczoraj zakwitła commelina tuberosa - kolor jak u brunery, oszałamiający, szkoda tylko, że kwiaty otwiera tylko w słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.06.2013 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 piękną mam... koniczynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.06.2013 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 Jeszcze niedawno było tak potem stopniowo dziś rano jest tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.07.2013 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Na zdjęcia ogrodu zapraszam do albumu peruczki perukowca w porannej rosie (rano tylko 13C) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.07.2013 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Proszę bardzo Kupiłam zimą w Lidlu taki sraczkowaty rzep - jak znalazł do drewnianych ram okiennych tu widok jak go kleiłam (ten jest cięty na pół przez długość bo był szeroki) tu okno łazienkowe i rzep biały jaki kupuje się w komplecie z siatką - te rude robaczki, to nasionka brzozy (teraz przestały zaśmiecać dom wewnątrz) tu widać przyklejony rzep widok ogólny nie jest oszałamiający ale za cenę 9 zł za okno zamykam oczy na urodę. Najważniejszy jest stan posiadania komarów i innych latających = 0,03% - to jak coś wpadnie przez drzwi balkonowe i doleci na górę kiedyś może jak mnie stać będzie kupię sobie siatki ramkowe - na razie do moich roto to koszt ok 500 PLN od okna, a że mam takich okien 5 więc musi mi to wystarczyć. Siatkę przycięłam po zamocowaniu i wymierzeniu. Ramy trzeba oczywiście najpierw oczyścić z kurzu i tłuszczu, choć i tak potrafi mi się taśma miejscami odklejać. Te rzepy z kompletu mają taki profil, że w zasadzie oczko siaki wchodzi w wypustkę rzepu, jednak skoro montaż stosuję niezgodnie z założeniami i kąt przylegania jest inny to nie raz muszę poprawiać odczepiającą się siatkę. Ale w ogólnym rozrachunku to niebo i ziemia w stosunku do okien bez tej zasłony przeciw owadziej Jakby co to pytaj dalej, a jak chcesz to usunę potem cały ten wykład z Twoich komentarzy zabieram od Amelii, żeby jej nie zaśmiecać wątku, ale wklejam sobie ku pamięci, jak już będę miała prawdziwe, ramkowe siatki w oknach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.07.2013 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 ostatni lipcowy zachód słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 31.07.2013 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 jeżówka tiarella matrona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.08.2013 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 było mniej więcej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 02.08.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2013 na koniec dnia taki mam widok i w końcu rozwinął pąki zawilec japoński, tak długo wyczekiwany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.08.2013 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.08.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.08.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2013 trawniczek teraz na zielone czekam - to było w poniedziałek, 5 sierpnia dziś już nasionka stają dęba jak tak dalej będzie ciepło to nasze podlewanie spowoduje, że już jutro zielony włos zacznie się sypać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.08.2013 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 nowe nabytki wszystkie podpisane rozchodnik okazały a takie niebo było w ,,noc perseidów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts