Gosiek33 13.08.2013 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 hydrangea macrophylla - w tym roku blue, dwa lata temu była różowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.08.2013 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 (edytowane) kolejna odsłona ogrodzenia jest tak i efekt ,,prawie" ostateczny Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.08.2013 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2013 (edytowane) nowe trawki w ogrodzie Miskant chiński Morning Light Miskant chiński Variegatus Miskant chiński Rotsilber dzisiejszy zakup to TURZYCA MORROWA „ICE DANCE” - 3 doniczki, cudna jest Edytowane 23 Sierpnia 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 25.08.2013 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 brr... jakie zimne poranki. Po fali nadupałów chłodne noce - poprzednia +7C dzisiejsza +6C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.08.2013 07:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.09.2013 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Muszę sobie gdzieś te książki ,,zapisać" inaczej nie odnajdę tego nigdy #10411 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.09.2013 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 najpierw ogrodowo Unique - ona naprawdę jest baaaaaardzo wysoka, ma chyba ze 2,5m, późno weszła w tym suchym roku w kwitnienie, za to daje znakomite kwiaty na suche bukiety - uwielbiam ją w prawym górnym roku widać o ile Unique jest wyższa od i tak wysokiej Limelight zaczynają dojrzewać, choć na targu już dawno widziałam całe ,,czarne" cudowności dla pszczół ta już przekwita sadziec gorąco polecam, tym którzy mają miejsce w słońcu i troszkę wilgoci - pszczoły szaleją - ja zresztą też bardo lubieę ich zapach na rozchodnikach - Morning Frost - zresztą też masa pszczół, na szczęście os stosunkowo mało dostojna Matrona - w tle początki nowego podestu.... się robi wyjście na taras nasz trawiasty drugi podest drugiego wyjścia i ściśnięty rozchodnik coraz piękniejszy rozchodnik okazały, niestety trzeba jednego z nich wykopać i to już. Inaczej nie można zainstalować tego podestu, bo dolny stopień wypada akurat w połowie najbliżej kępki rozchodnika Cóż będę miała cudny rustykalny bukiet w domu. Mam też nadzieję, że kępa da się przenieść na inne miejsce bez większych szkód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.09.2013 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Za to dąb szypułkowy chyba choruje Po raz pierwszy sypią się z niego.... czarne żołędzie, ba na gałązkach już czarne są szukałam w google i nie znalazłam takiej przypadłości za to znalazłam taką informację, która jednak zupełnie nie przystaje do naszego dębu - nasz ma ok 35 lat i już co najmniej od 10 lak gubi żołędzie na dodatek zawsze jest ich dużo, dużo za dużo, co okazuje się przy robieniu porządków █ Samotnie rosnący dąb szypułkowy zaczyna owocować dopiero w wieku 40-50 lat; u dębów rosnących w zwarciu okres ten jest jeszcze późniejszy i zawiera się pomiędzy 60.-80. rokiem życia. █ Lata obfitego owocowania dębu szypułkowego, jako gatunku ciężkoowocowego, przypadają dość rzadko, przeciętnie co 5-8 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.09.2013 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Hej ależ cudne masz te hortensje:jawdrop::jawdrop: widzę,że praca przy domu wre:) Dziękuję, a jak Twoje nowe hortensje, rozrastają się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.09.2013 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Hortensje cudowne. Sadźcom się przyglądałam. Są u mnie zaplanowane jako najwyższe pięterko rabaty bylinowo-trawiastej. Gratuluję pięknego podestu wejściowego. sadziec to prezent od Ameli, przedtem nie miałam pojęcia o takiej roślince - bezobsługowa (co bardzo cenię) Podobno preferuje półcieniste miejsce, choć u mnie słońca ma bardzo dużo, tyle że ,,mieszka" w zagłębieniu ziemi, więc ma stosunkowo wilgotno Podest to dopiero z tego będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.09.2013 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) Ha dopiero teraz zobaczyłam, że z rozpędu wpisałyście się do dziennika zamiast do komentarzy... a ja za Wami Edytowane 14 Września 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.09.2013 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2013 nowy wrzos do kolekcji i pierwsze zbiory do suchych bukietów - anabelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.09.2013 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 (edytowane) żeby nie zapomnieć co kupiłam forelock bułgarski sztyletowatym zwany a takiego - czosnku Szuberta - nie kupiłam, ale chyba za tydzień nadrobię poza kwitnącym szczypiorkiem - czosnki w moim ogrodzie jeszcze nie kwitły Czosnki ozdobne najlepiej rosną w miejscach słonecznych, na glebie przepuszczalnej, głęboko uprawionej. W okresach suszy należy je obficie podlewać. a tu dla pamięci o czosnkach Edytowane 13 Września 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.09.2013 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2013 (edytowane) W poszukiwaniu narożnika do salonu wpadła mi taka inspiracje, której oprzeć się nie mogę.... by choć do dziennika wkleić dla pamięci http://1.bp.blogspot.com/-hpMl7NfVs8k/Ucx-LN3WMeI/AAAAAAAAZ0s/7kHdwIkNXO4/s640/sectional+sofa+blue-velvet-tufted-sofa-library+cococozy+house+beautiful.jpg to ze strony http://www.cococozy.com/2013/06/blue-velvet-sofa-cheap-to-chic.html Edytowane 19 Września 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.09.2013 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 (edytowane) a tu link do inspiracji, znalezionej u Korozji która i mnie się bardzo podoba inspiracja z tej strony Edytowane 19 Września 2013 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2013 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Schody - tarasowe się robią a w ogrodzie koniec lata sadziec jeżówka rozchodnik kolejne zbiory - pierwsze kwiaty ogrodowych hortensji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.10.2013 04:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 czasu brak, za to przymrozki nie czekały - nad ranem minus 5C hortensje tego z pewnością nie przeżyły, już do suszenia nie będą się nadawać, a cebulki niewsadzone :bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.10.2013 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2013 tak przymrozek potraktował hortensje na szczęśnie nie wszystkie rośliny są aż tak wrażliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.10.2013 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2013 Kupiłam kolejne trawy - tym razem - Rozplenica japońska - Pennisetum al. Hameln kiedyś ma tak wyglądać http://www.oaza-palmy.pl/135-275-large/rozplenica-japoska-pennisetum-alopecuroides-hameln-.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 07.11.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2013 dla pamięci zapisuję sobie cudne odmiany ostróżek, które u TARci kwitną jeszcze teraz i to po przymrozkach biala to green twist rozowa to dusky maidens i jeszcze ja je sobie zamowie na wiosenne targi w tej szkolce bylin, w ktorej je kupowalam na wiosne plus wezme jeszcze ice blue i crystal delight plu jeszcze pare upatrzonych .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts