Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

na swoją wyniesioną rabatę warzywną dawałam: siatka p/kretom, drobne patyki, najświeższe z kompostu + świeżo skoszona trawa i to co uzyskane z pielenia, coraz wyżej coraz bardziej przerobiony kompost do niego tekturę, wytłacznki po jajkach a na wierzchu kompost wymieszany z ziemią. Słomy i obornika nie dałam bo nie miałam ale dzięki temu dużo nie osiadło. Warzywa rosły jak szalone:rolleyes:

Teraz muszę przenieść warzywnik w inne miejsce i stopnowo wybieram rabatę, po 2 latach tylko najgrubsze patyki zostały nie rozłożone.

Pięknie u Ciebie :)

Pytałaś o moje cebulice. Niebieskie posadziłam pod sosną i one najwolniej się pokazują, bo tam więcej cienia. Zresztą to jesienne nasadzenie. Mam nadzieję, że za rok będą szalały. Mam także białe, ale one też trochę z niebieskim i różowe, które na razie tylko listki mają.

Chciałam się też pochwalić tylipankami botanicznymi. Urocze maleństwa i... dopiero na zdjęciu zayważyłam, że coś jednemu kwiatek obżarło :( Mam iryski botaniczne fioletowe i żółte. Kwitną też żonkile i hiacynty. Reszta śpi jeszcze, albo tylko w liściach. Będę pomiędzy cebulowymi sadzić niskie trawki ozdobne głównie turzyce, to wypełni przestrzenie.

2016_04-01kwiecien-P1010019w.jpg

2016_04-5kwiecien-P1010025w.jpg

2016_04-5kwiecien-P1010024w.jpg

2016_04-5kwiecien-P1010023w.jpg

2016_04-01kwiecien-P1010032w.jpg

Totalne szaleństwo :jawdrop:

Też na takie cudne cebulice czekam. Coś z ziemi i u mnie wyłazi, na pewno szafirki, ale takie piękne cebulice też bym chciała. A żonkile niesamowite. Czekam na moje.

Oczy napasę choć Twoimi botanicznymi tulipanami. Moje jakoś chyba marne tym razem :(

Raczej duże, masz rację.

Te tulipanki botaniczne mają po kilka kwiatków na jednej łodydze, ale maleńkie są. Otwarty pąk ma może ze 2 cm średnicy. Zakoczyło mnie to. Jednak ładnie wyglądają w masie.

Kupowałam wszystkie cebulki w cebule.pl. Niektóre były tak tanie, że poszalałam :)