Gosiek33 03.04.2016 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 Ubiegłoroczna jeszcze się trzyma, ale kto wie co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 04.04.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 na swoją wyniesioną rabatę warzywną dawałam: siatka p/kretom, drobne patyki, najświeższe z kompostu + świeżo skoszona trawa i to co uzyskane z pielenia, coraz wyżej coraz bardziej przerobiony kompost do niego tekturę, wytłacznki po jajkach a na wierzchu kompost wymieszany z ziemią. Słomy i obornika nie dałam bo nie miałam ale dzięki temu dużo nie osiadło. Warzywa rosły jak szalone:rolleyes:Teraz muszę przenieść warzywnik w inne miejsce i stopnowo wybieram rabatę, po 2 latach tylko najgrubsze patyki zostały nie rozłożone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.04.2016 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2016 O właśnie zapomniałam o siatce przeciw kretom, tyle, że nie warzywna rabata to ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.04.2016 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Wybieram się po kurzak, dobry będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.04.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Wybieram się po kurzak, dobry będzie? musi być przefermentowany, świeży wypali wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.04.2016 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 ale chcę go dać na spód rabaty wyniesionej, czy najpierw muszę go przekompostować choć z rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.04.2016 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 tam jest do wybory, jeden przerobiony ze słomą i druga wersja słoma ze świeżym kurzakiem, ten to na pewno wypali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 05.04.2016 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 jak na spód to może i lepiej, nie będziesz musiała czyścić i przkopywać bo kurzak wypali trawę pod rabatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.04.2016 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 wypali trawę mówisz... a może go potraktować jak roundap, tyle, że potem odrośnie i dopiero szaleć będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.04.2016 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Deszcze zapowiadają więc się zmobilizowałam i pierwsze koszenie trawy za mną. Potem rozsypałam nawozy i czekam na podlewanie. Jak z nieba nie poleci będę musiała sikawkę wyciągać nowy kiścień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.04.2016 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 ech ale pieknosci a trawniczek jaki zielony cudownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.04.2016 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 nie ma to jak zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 05.04.2016 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 jak u nas wszystko sie ulozy to moze za 2 tygodnie zaczniemy ogrodzenie robic. przynajmniej boczki i tyl, potem znowu ziemia i zabierzemy sie za przód. jeszcze musi przyjechac wczesniej dachowka, więźba i dechy na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.04.2016 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Pięknie u Ciebie Pytałaś o moje cebulice. Niebieskie posadziłam pod sosną i one najwolniej się pokazują, bo tam więcej cienia. Zresztą to jesienne nasadzenie. Mam nadzieję, że za rok będą szalały. Mam także białe, ale one też trochę z niebieskim i różowe, które na razie tylko listki mają. Chciałam się też pochwalić tylipankami botanicznymi. Urocze maleństwa i... dopiero na zdjęciu zayważyłam, że coś jednemu kwiatek obżarło Mam iryski botaniczne fioletowe i żółte. Kwitną też żonkile i hiacynty. Reszta śpi jeszcze, albo tylko w liściach. Będę pomiędzy cebulowymi sadzić niskie trawki ozdobne głównie turzyce, to wypełni przestrzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.04.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Na pierwszej fotce na pierwszym planie są żonkile botaniczne. Mają dużo mniejsze kwiatki i są niziutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.04.2016 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Totalne szaleństwo Też na takie cudne cebulice czekam. Coś z ziemi i u mnie wyłazi, na pewno szafirki, ale takie piękne cebulice też bym chciała. A żonkile niesamowite. Czekam na moje. Oczy napasę choć Twoimi botanicznymi tulipanami. Moje jakoś chyba marne tym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.04.2016 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 moje żonkile dopiero pąki pokazują zupełnie nie pamiętam jaką odmianę kupiłam jesienią ale na duże wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.04.2016 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2016 Raczej duże, masz rację. Te tulipanki botaniczne mają po kilka kwiatków na jednej łodydze, ale maleńkie są. Otwarty pąk ma może ze 2 cm średnicy. Zakoczyło mnie to. Jednak ładnie wyglądają w masie. Kupowałam wszystkie cebulki w cebule.pl. Niektóre były tak tanie, że poszalałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 06.04.2016 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Jaka piękna wiosna u Was! Aż sam się uśmiech na twarzy pojawia patrząc na tyle kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 06.04.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2016 Trawniczek jak spod igły;) miejscami i u mnie by się już przydało koszenie ale jeszcze jestem w temacie kurek, od jutra- mam nadzieję- że wezmę się wreszcie za ogród:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts