Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co się stało Nitu :roll: zeznawaj 8)

mój pierwszy glazurnik jest rewelacja ... jak skończy i będzie oki - to mogę śmiało polecić... ale ... przybył też i drugi... któremu najpierw pokazałam, ze krzywo położył płytkę (róg się zapadał) a potem by dociąć skos - zmarnował mi 3 duże płytki (1.uciął nie do wzorka, 2 uszczerbał, 3 źle policzył skos, ucięta za krótko).

... więc dałam do zrozumienia, by dał już spokój... :x

Co się stało Nitu :roll: zeznawaj 8)

mój pierwszy glazurnik jest rewelacja ... jak skończy i będzie oki - to mogę śmiało polecić... ale ... przybył też i drugi... któremu najpierw pokazałam, ze krzywo położył płytkę (róg się zapadał) a potem by dociąć skos - zmarnował mi 3 duże płytki (1.uciął nie do wzorka, 2 uszczerbał, 3 źle policzył skos, ucięta za krótko).

... więc dałam do zrozumienia, by dał już spokój... :x

:evil: :evil: szkoda materiału i czasu :cry: współczuję

ale w odwiedziny do mnie i tak możesz przyjechać :wink: :lol:

Witam zimowo. Z tym ciągiem w kominie to masz rację, ja codziennie jeżdżę po pracy palić w kozie, bo wciąż nie mam uruchomionego c.o. :evil: i zanim komin i rura kozowa się rozgrzeją to strasznie się dymi spod fajerki. Górę mam wyziębioną, schody zasłonięte plandeką żeby ciepło z parteru nie uciekało i pewnie to jest przyczyną dymienia, ale dzieje się tak dopiero od ok. 2 tygodni, wcześniej się nie zdarzało :o

Witaj Amelio byłam u Ciebie wieczorkiem i czytałam o zmaganiach z ogrzewaniem - podziwiam Cię za wszechstronną wiedzę i prężność w działaniu :lol: czy syn podobny jest w tym do Ciebie :roll: 8)

Mam nadzieję, że skoro odpalone ogrzewanie to domek powoli zaczyna temperatury nabierać :lol:

mam tak wolny net, że czytać jeszcze mi się udaje, ale zdjęcia najczęściej w cale się nie pokazują, albo po kawałku, albo nie wyświetla mi się cała strona tematu i nawet odświeżanie nie pomaga - radzę sobie klikając na ,,odpowiedz" i dopiero z takiej opcji udaje mi się na podglądzie poczytać ostatnie wpisy :-? 8)

A tak w ogóle budowlanego na razie niewiele - tylko M. walczy z balustradą na klatce schodowej i złości się, że szlifować maszynowo nie może bo kurz straszliwy, a na dworze ciutkę za zimno i śniegu za dużo :wink:

Sobie siedzę, pracuję i rozkoszuję się mieszkaniem pod miastem, we własnym domu z własnym ogródkiem :lol:

Witaj Amelio czytałam czy syn podobny jest w tym do Ciebie :roll: 8)

quote]

Mój synuś to dusza artystyczna, zresztą jest w liceum plastycznym - zanim weźmie łopatę do ręki to długo ją ogląda czy zaderka jakaś w raczkę nie wejdzie, a mnie trafia :wink: gdy nie ma mnie obok to bierze kawałek gliny i coś lepi albo kawałek pustaka z którego coś rzeźbi... dlatego szybciej i mniej stresowo wolę wiele rzeczy zrobić sama :lol: na pewno będzie jego obowiązkiem wsypywanie opału do kosza piecowego bo mnie wzrostu poskąpiono a i siły już nie te :(

To już tak na stałe mieszkacie? A ciepła woda jest?

Artystyczna dusza :lol: to lubie, dobrze, że mimo to nie miga się od pomocy

Będziesz miała za to dom nietuzinkowo urządzony :wink: :lol:

Na stałe to nie zupełnie i wody ciepłej nie mam :-?

Ciężka zima i sąsiedzi mający od niedawna piec gazowy zaczęli kupować węgiel i palą w starym piecu - na pewno taniej ich to kosztuje :roll:

Oj, miga się, miga o wiele przyjemniej jest przecież siedziec przy komputerze :lol: a rzeczywiście ma obwiesić dom swoimi pracami a swój pokój sam malować ale nie zdradza jak, na razie zażyczył sobie gniazdka grafitowe.

Mam od jednej forumowiczki mini termę podłączaną pod jeden kran, może chcesz?

a no ciężka ta zima, i mrozy nadal mają trzymać

Cześć

Niestety czy stety - właśnie gdzie to ocieplenie klimatu :roll: piana bita przez polityków, by uwagę od kryzysu gospodarczego odwrócić 8) :wink:

za to psy mam syberyjskie, czy co :o

http://img218.imageshack.us/img218/6886/wsniegu1.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/6792/wsniegu2.jpg

i ciągle im mało :o :lol:

Mam od jednej forumowiczki mini termę podłączaną pod jeden kran, może chcesz?

Muszę męża podpytać, ale wiesz jak woda sobie leci to się jej używa :wink: 8) a tak trzeba zagrzać w czajniku i jakoś trochę taniej wychodzi :roll:

już i tak co tydzień dwie butle gazu musimy wymieniać :evil: