Bogdan_905 27.01.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Dzieki za powitanie, a oto zdjecia oczywiscie jezeli uda mi sie je wkleic. Zajelo mi troche czasu jak to zrobic. http://img33.imageshack.us/img33/7179/dzialka3112009butle008.jpg http://img338.imageshack.us/img338/1333/dzialka17092009lazienkar.jpg Pozdrawiam z prawie wiosennej Kanady. Nie udaje sie tylko linki do zdjec.Musze leciec mam wymiane oleju w aucie, zajrze tu pozniej z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.01.2010 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 wklejam, żeby było widać http://img338.imageshack.us/img338/1333/dzialka17092009lazienkar.jpg Plytka przy drzwiach (progu) powinna miec bardzo podobna szerokosc z plytka na krawedzi balkonu (w najszerszym miejscu balkonu w waszym przypadku) a nie jest? Tam jest próg i fugi są idealnie w linii - tu przekłamanie na zdjęciu jest może. Chyba, że coś nie rozumiem? http://img33.imageshack.us/img33/7179/dzialka3112009butle008.jpg to drugie chyba nieistotne, tylko chciałeś pokazać, który to balkon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan_905 27.01.2010 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Tak, nie rozumiemy się, zobacz na pierwszy rząd płytek przy progu(rząd leci wzdłuż ściany) i teraz porównaj z tym na brzegu balkonu.Przy scianie jest pełna płytka a na brzegu balkonu kawałek może 3 cm.Oba te rzedy powinny być podobnej szerokości, w idealnym świecie jednakowe. Zdjęcie drugie pokazałeś że drzwi otwierają sie tylko tyle z tąd mój tekstw pierwszym wpisie. Podpowiedż jak wkleja się zdjęcia, please. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.01.2010 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 z przodu linka potem wklejasz jak wyżej i potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan_905 28.01.2010 02:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Kurs wklejania zdjeć http://img338.imageshack.us/img338/1333/dzialka17092009lazienkar.jpg uda się czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.01.2010 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Kurs wklejania zdjeć http://img338.imageshack.us/img338/1333/dzialka17092009lazienkar.jpg uda się czy nie http://img338.imageshack.us/img338/1333/dzialka17092009lazienkar.jpg to samo co zrobiłeś tylko bez spacji (odstępu) za i przed nawiasami w temacie płytek - próg jest węższy niż balkon, więc tak wyszło w tym miejscu - a środek idzie przez środek balkonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.01.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Te z Hameryki takie czepliwe Mój brat z Kanady który też mieszkał w Mississauga a teraz uciekł do Vancouver ma moim "pięknym" nowym podjeździe dopatrzył się jakiś szalunków i skrytykował że tak od frontu... http://foto3.m.onet.pl/_m/5ed2585bb0470a86969eefef71df742b,12,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.01.2010 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Te z Hameryki takie czepliwe Mój brat z Kanady który też mieszkał w Mississauga a teraz uciekł do Vancouver ma moim "pięknym" nowym podjeździe dopatrzył się jakiś szalunków i skrytykował że tak od frontu... http://foto3.m.onet.pl/_m/5ed2585bb0470a86969eefef71df742b,12,19,0.jpg a gdzie masz szalunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 28.01.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Może te 2 rzędy palisady wyznaczające podwyższony wjazd do garażu wygladają jak szalunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 28.01.2010 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 hejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan_905 28.01.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 "Amelia 2" Te z Hameryki takie czepliwe : Mój brat z Kanady który też mieszkał w Mississauga a teraz uciekł do Vancouver ma moim "pięknym" nowym podjeździe dopatrzył się jakiś szalunków i skrytykował że tak od frontu... "Amelia 2" ...czemu twoj brat uciekl z Mississaugi, jeszcze dalej od Ciebie?Przeniosl sie do Vancouver bo jest piekne bylem tam cztery lata temu przez 10 dni, problem ze jeszcze dalej do Polski. "Amelia 2" ...moim "pięknym" nowym podjeździe dopatrzył się jakiś szalunków i skrytykował że tak od frontu... Jak dla mnie to nie widze zadnego problemu z jakimis szalunkami dom jest ladny,kolor brazowy przy wejsciu to za duzo, to miesce wyglada ciemno, ponuro, smutno mozesz to jeszcze zmienic. Na moj gust pomalowal bym dookola wejscia pas jakies 15 cm. To moje szczere uwagi, to twoj dom ...wolnosc Tomku w swoim domku... "Amelia 2" Te z Hameryki takie czepliwe..Wiekszosc z nas zna sie na tym, przeszlismy przez budowy w Kanadzie.Wiem np. jak wybudowac poprawnie dom kanadyjski. Nigdy nie robilem elektrycznosci, ogrzewania i kanalizacji nie mialem ciagu w ta strone. Podziwiam wasze domy sa ladne ale musza byc bardzo drogie w wykonaniu.Oczywiscie mam wiele pytan dlaczego w Polsce buduje sie domy w ten sposob itp. ale to temat na nowy "temat". W ciagu nastepnych paru dni wpisze sie do forum Forumowiczu-przedstaw-sie i wkleje pare linkow (w google maps) do miejsc w Kanadzie, zobaczycie domy regularne i bardzo drogie, wszystkie w srodku sa szkieletowe (kanadyjskie).Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 29.01.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Gosiu, czy znajdziesz chwilkę aby wpaść do Magi 4 lutego moze po drodze wpadniesz do mnie, zostawisz autko i pojedziesz ze mna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.01.2010 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Zuzku jestem niezmotoryzowana. M. jeździ do Warszawy i dopiero w czwartek wraca - a ostatnio samochód odmówił posłuszeństwa (czytaj akumulator 8 letni) padł i to w te zerowe ,,upały". W mrozy jeszcze zipał Jeszcze muszę się zastanowić czy dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 29.01.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Zuzku jestem niezmotoryzowana. M. jeździ do Warszawy i dopiero w czwartek wraca - a ostatnio samochód odmówił posłuszeństwa (czytaj akumulator 8 letni) padł i to w te zerowe ,,upały". W mrozy jeszcze zipał Jeszcze muszę się zastanowić czy dam radę a może dojedziesz komunikacją gdzieś w moją stronę (czytaj: Iwiczna, Magdalenka, Dawidy...) a ja wyjadę po ciebie no weż pokombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.01.2010 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Zuzku jestem niezmotoryzowana. M. jeździ do Warszawy i dopiero w czwartek wraca - a ostatnio samochód odmówił posłuszeństwa (czytaj akumulator 8 letni) padł i to w te zerowe ,,upały". W mrozy jeszcze zipał Jeszcze muszę się zastanowić czy dam radę a może dojedziesz komunikacją gdzieś w moją stronę (czytaj: Iwiczna, Magdalenka, Dawidy...) a ja wyjadę po ciebie no weż pokombinuj Myśleć będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 29.01.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Zuzku jestem niezmotoryzowana. M. jeździ do Warszawy i dopiero w czwartek wraca - a ostatnio samochód odmówił posłuszeństwa (czytaj akumulator 8 letni) padł i to w te zerowe ,,upały". W mrozy jeszcze zipał Jeszcze muszę się zastanowić czy dam radę a może dojedziesz komunikacją gdzieś w moją stronę (czytaj: Iwiczna, Magdalenka, Dawidy...) a ja wyjadę po ciebie no weż pokombinuj Myśleć będę byle to przyniosło spodziewany efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 29.01.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 "Amelia 2" Te z Hameryki takie czepliwe : Mój brat z Kanady który też mieszkał w Mississauga a teraz uciekł do Vancouver ma moim "pięknym" nowym podjeździe dopatrzył się jakiś szalunków i skrytykował że tak od frontu... "Amelia 2" ...czemu twoj brat uciekl z Mississaugi, jeszcze dalej od Ciebie? Przeniosl sie do Vancouver bo jest piekne bylem tam cztery lata temu przez 10 dni, problem ze jeszcze dalej do Polski. "Amelia 2" ...moim "pięknym" nowym podjeździe dopatrzył się jakiś szalunków i skrytykował że tak od frontu... Jak dla mnie to nie widze zadnego problemu z jakimis szalunkami dom jest ladny, kolor brazowy przy wejsciu to za duzo, to miesce wyglada ciemno, ponuro, smutno mozesz to jeszcze zmienic. Na moj gust pomalowal bym dookola wejscia pas jakies 15 cm. To moje szczere uwagi, to twoj dom ...wolnosc Tomku w swoim domku... "Amelia 2" Te z Hameryki takie czepliwe.. Wiekszosc z nas zna sie na tym, przeszlismy przez budowy w Kanadzie. Wiem np. jak wybudowac poprawnie dom kanadyjski. Nigdy nie robilem elektrycznosci, ogrzewania i kanalizacji nie mialem ciagu w ta strone. Podziwiam wasze domy sa ladne ale musza byc bardzo drogie w wykonaniu. Oczywiscie mam wiele pytan dlaczego w Polsce buduje sie domy w ten sposob itp. ale to temat na nowy "temat". W ciagu nastepnych paru dni wpisze sie do forum Forumowiczu-przedstaw-sie i wkleje pare linkow (w google maps) do miejsc w Kanadzie, zobaczycie domy regularne i bardzo drogie, wszystkie w srodku sa szkieletowe (kanadyjskie). Pozdrowienia dla wszystkich trafnie sobie odpowiedziałeś, mój brat przeniósł się do Vancouwer, bo tam jest pięknie, klimat umiarkowany a wiec zimy łagodne, na nartach można jeździc cały rok.... to ciemne przy drzwiach to chwilowo żeby nie brudziła się ściana a szeroko bo są gniazdka i pstryczki a obsługując je podczas prac w ogrodzie mozna łatwo pobrudzić. W przyszłości będzie to wyłożone piaskowcem. Braciszek prowadzi pośrednictwo nieruchomości i mówi że takie jak nasze, solidne z naturalnymi materiałami wykończeniowymi typu drewno, kamień u was były by bardzo drogie. Pozdrawiam. Gosiek, mam nadzieję że nie gniewasz się za te rozmowy w Twoich progach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.01.2010 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Amelio miło zawsze mi gdy zaglądasz a gdy dyskutujesz jeszcze milej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan_905 29.01.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Amelia 2 sluszna uwaga sorry Gosiek, dzieki za goscine wynioslem sie tu:http://forum.muratordom.pl/post3987361.htm#3987361 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 29.01.2010 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Bogdan_905 Ależ nie masz za co przepraszać. Miło mi nawet że tu zacząłeś Swoją wędrówkę po Forum Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts