Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Ha, ja tez pełnię podziwiałam dziś na wieczornym spacerze z psicami. I gdy tak podziwiałam, nagle usłyszałam cichutki pisk, dziwny jakiś, jakby skrzypienie...

A to myszka byla. Maleńka. Pomykała po sniegu takimi zygzakami szalonymi, zeby zmylic pościg :lol:

Moja suka stanęła jak wryta. Nie goniła. Patrzyła to na mnie, to na to maleństwo.

Ale ja to nie w tej sprawie. Tylko mnie ta Twoja pełnia rozmarzyła.

Ja tu w sprawie kombiwaru - tak to się nazywa? Gdzieś tam wczesniej w dzienniku pisałas, ze zamierzasz kupić. Kupiłaś? Jesli tak, to proszę, napisz coś o tym ustrojstwie.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ha, ja tez pełnię podziwiałam dziś na wieczornym spacerze z psicami. I gdy tak podziwiałam, nagle usłyszałam cichutki pisk, dziwny jakiś, jakby skrzypienie...

A to myszka byla. Maleńka. Pomykała po sniegu takimi zygzakami szalonymi, zeby zmylic pościg :lol:

Moja suka stanęła jak wryta. Nie goniła. Patrzyła to na mnie, to na to maleństwo.

Ale ja to nie w tej sprawie. Tylko mnie ta Twoja pełnia rozmarzyła.

Ja tu w sprawie kombiwaru - tak to się nazywa? Gdzieś tam wczesniej w dzienniku pisałas, ze zamierzasz kupić. Kupiłaś? Jesli tak, to proszę, napisz coś o tym ustrojstwie.

Taaaaaaaak ten księżyc niesamowity w nocy był :lol: 8)

Jeśli chodzi o ten turbo Oven, którego kupiłam (a mówiły dziewczyny nie kupuj) ni jak ma się do tego z reklamy

kupiłam taki najtańszy bo to tylko chwilowy piekarnik do czasu gdy gaz nam podłączą i kupimy w końcu kuchnię gazową. Mięso piec daje się, trzeba je odwracać tylko :roll: W tym modelu za +- 300 PLN obieg powietrza niewiele daje - choć gdy zdążył się już zepsuć :o po kilkunastokrotnym użyciu sprzętu :evil: przestał piec a prąd oczywiście żarł. (Naprawa trwała ok 2 tygodni :-? )

Ciasto piecze się tylko z góry - dół surowy :-?

Zdecydowanie nie polecam, chyba, że tylko do smażenia bez tłuszczu i podgrzewania pieczywa (w tym jest dobry :lol: )

Zakładam, że ten z reklamy za blisko 600 PLN jest ok, ale już sprawdzać nie będę.

Natomiast kombiwar kupiony w markowym sklepie podobno jest w porządku :lol:

I tu po raz kolejny sprawdziło się, nie oszczędzaj na jakości :oops: ale naprawdę szkoda mi tych 300 PLN bo mam nadzieję, że niedługo nie będę musiała tego w ogóle używać :roll:

http://img198.imageshack.us/img198/518/dueserce.gif

... Ty wiesz za co ... :p

Nieeeee wiem :roll:

ale korzystając z okazji że przyszłaś do mnie pokażę Ci dzisiejszą poranną niespodziankę :o

stadko jasnobrzuchych, większych od sikorki ptaszków przyleciało i usiadło na dębie, za nim pobiegłam na górę po aparat, już większość dalej pofrunęła i tylko jeden zamarudził

chyba to gil :o

http://img231.imageshack.us/img231/7457/gil.jpg

pierwszy raz na własne oczy zobaczyłam :lol: choć z daleka :lol:

ciekawe czy je też dokarmiać można i czymś ,,zwabić" by się dało :roll:

ale korzystając z okazji że przyszłaś do mnie pokażę Ci dzisiejszą poranną niespodziankę :o

stadko jasnobrzuchych, większych od sikorki ptaszków przyleciało i usiadło na dębie, za nim pobiegłam na górę po aparat, już większość dalej pofrunęła i tylko jeden zamarudził

chyba to gil :o

http://img231.imageshack.us/img231/7457/gil.jpg

pierwszy raz na własne oczy zobaczyłam :lol: choć z daleka :lol:

ciekawe czy je też dokarmiać można i czymś ,,zwabić" by się dało :roll:

No gil ma się rozumieć ! Masz szczęście ... do mnie nie przylatują ... :cry:

Generalnie to płochliwe są bardzo. A jeśli chodzi o papu - to ziarnojady jak szczygieł, dzwoniec, zięba, jer, czyżyk czy grubodziób. Będą jadły nasiona oleiste: konopia, rzepik, słonecznik, len, mak, nasiona prosa, owsa, pestki owoców, nasiona sałaty siewnej, kapusty polnej, rzepy, rozdrobnione nasiona dyni (trzeba pokruszyć ... bo za wielkie )

Zwabić celowo ... i tak będzie trudno. Ale ponoć mrozy jeszcze przed nami ...więc kto wie ... jak im dokuczą ...niestety...

A serce masz ...za serce ... dobre i wielkie :p

Saskja ... nie bierz pliiiiiiis ... postawisz jak ja - na najwyższej półce i dojdzie ci obowiązkowe mycie "dziada" :evil:

My kupiliśmy ładnych parę lat temu ...jeszcze nie były takie znane i dośc drogie :-?

Czego to miał nie robić !? I rozmrażać (parzy po wierzchu, wysusza a ...w środku zmarznięte na kość ) i piec ( raczej suszy ) i sam sie umyć (g...o prawda ).

Na dzień dzisiejszy suszymy w nim grzyby :o - to jedyne co robi doskonale.

No ...jeszcze prąd żre doskonale :-?

A już za punkty ...to wogóle nie wierze, że to porządny wyrób.

Rzadnego sprzętu już za punkty nie wezmę ...

Pisz czego potrzebujesz, to sprawdzę czy mam :lol:

ja moge sie dopisac do listy chetnych.

masz cos moze dla 4-5 latkow? lub takich maluchow rocznych?

każę sobie spisać tytuły bo mieszkam w domu a książki w mieszkaniu stacjonują - muszę córę uprosić by spisała 8)