Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

ziuta62 miło Cię gościć :lol: i dzięki za miłe słowa

Jasne, że w projekcie można się zakochać jak najbardziej choć nie zawsze z wzajemnością 8)

Czasem coś co na papierze i wizualkach wydaje się super w realu pokazuje niedoróbki architektoniczne... lub przeróbki inwestora :wink:

Przed budową niewiele widziałam 8) teraz też nie zawsze :wink:, jakiś czas trwa oswajanie domu (szczególnie jak z małego mieszkanka człek zaczyna pomieszkiwać na trzykrotnie większej powierzchni :wink: )

Moja młoda nie może tu miejsca zagrzać, powiedziała, że się zadomowi jak już woda ciepłą będzie, podłogi i jakieś meble :roll:

Najlepiej mają ci, którzy wybrali projekt i mogli go zobaczyć w realu lub choć realizację na zdjęciach

Jeśli masz już wątpliwości a jeszcze okolica Ci nie pasuje i czas masz na zmiany to nie wahaj się i szukaj jeszcze - im więcej mieszkańców tym więcej kompromisów trzeba :-? Chyba, że dzieci malutkie, to przynajmniej one jeszcze za bardzo się nie wtrącają :lol:

Poszłam Twoim śladem i widzę, że bardzo ładny i prosty projekt wybraliście ale coś nie tak? Nie jest za mały? Mnie brak byłoby w nim większej kuchni i dodatkowego WC.

Daj znać jaki już coś będziesz wiedziała a może i dziennik założysz to choć zmagania swoje będziesz mogła opisać i... okolicę pokażesz :roll: :lol:

powodzenia

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Gosiek! .....

Póki co odpoczywam w Twoich włościach. Tak tu pięknie...

Miałem zamiar przywitać się podobnie ... więc z lenistwa wklejam ziutę (na pewno się nie obrazi :wink: )

Faktycznie przyjemnie się czyta i ogląda ... poza jednym zdjęciem ... kiedy to zasypujecie stawik :cry: ... ale wiem, że tak musiało być ...

Na razie :wink: :lol:

Faktycznie leniwym się wydajesz :roll: ale tym bardzie miło mi, że przypłynąłeś z tęsknoty za karpiami na mój zasypany staw :wink:

Mam trochę filmików z rybami, żabami i takimi tam... ech jak pięknie było :-?

Jeśli kiedyś czas będę mieć to poprzegrywam z VHS na CD i może do internetu wrzucę... tylko ta strata jakości :-?

Jak kiedyś wiosna przyjdzie to zrobimy choć maleńkie oczko wodne, bez ryb już niestety ale na pewno z żabami :lol:

A amury rozganiały rzęsę i łatwiej ją było wyławiać... też macie tyle rzęsy na stawie :roll: u nas była masakra, pół kompostu to rzęsa wyłowiona była...

mój M w butach rybackich takich do pachwin (jeszcze gdzieś się po kątach walają) właził do stawu i go pogłębiał łopatą 8)

a ja rzęsę grabiami na brzeg wyciągałam... ale się rozmarzyłam :oops:

byłam jeszcze piękna i młoda ... i kurka wodna komu to przeszkadzało :-? 8)

Witam ponownie. Mamy jedna działkę przepiękną , z lasem ale marzyły nam sie góry na stare lata i rozglądamy się za działką w okolicach zalewu Czorsztyńskiego. Dzieci juz dorosłe dlatego domek malutki na odwiedziny starczy. No, ale nijak nie pasuje do tyh klimatów. Zmiana elewacji to nie problem. możemy obić go drzewem, dodać kamień-ja to uwielbiam, ale nie stac nas na dom z bala np. Problem z jego bryłą i dachem. Za mało stromy. Co do kuchni to masz rację, ale Forest rozwiazał za nas ten problem. No właśnie-plany już były....No nic, czekam. Gdybym tylko mogła uratować to wnętrze i ścianę z tym przeszkleniem/ planowaliśmy fixy/ w otwrtym salonie. To takie "małe" tylko...Dziennik zaplanowałam zacząć od momentu zakupu działki.

Pozdrawiam serdecznie

Ależ po to też jest tu dziennik, tu na Forum Muratora byś mogła swoje dylematy spisywać aby potem o tym pamiętać - ile wysiłku i radości sprawiało wybudowanie tego swojego DOMU :lol:

Niektórzy budowy nie rozpoczęli a wpisów mają bez liku i to niekoniecznie na tematy budowlane :wink: to też przechodzi :lol:

A tak gadasz w różnych wątkach o swojej budowie a wygodniej jest mieć to w jednym - TWOIM - miejscu :lol:

Projekt był gotowy? Jest dość nowoczesny i bardzo prosty w bryle (bez garażu wyczytałam :roll: ) Będziecie szukać jeszcze innych projektów?

Projekt gotowy, ale może istnieje możliwość na jego bazie wykonania projektu indywidualnego. Oczywiście przez tego samego projektanta.

Czekam na wieści...

Biorę się powolutku za studiowanie zakładania dziennika. Mam już album na Onecie i zacznę od avatarka.

Nie bardzo opłaca się robić zmiany na gotowym projekcie - i tak nie będzie idealny, chyba, że kosmetyczne zmiany będą :roll: Dowiedz się koniecznie o cenę, może lepiej indywidualny 8)

a na dziennik czekam z niecierpliwością... i na avatar też 8)

Projekt gotowy, ale może istnieje możliwość na jego bazie wykonania projektu indywidualnego. Oczywiście przez tego samego projektanta.

Czekam na wieści...

Biorę się powolutku za studiowanie zakładania dziennika. Mam już album na Onecie i zacznę od avatarka.

Nie bardzo opłaca się robić zmiany na gotowym projekcie - i tak nie będzie idealny, chyba, że kosmetyczne zmiany będą :roll: Dowiedz się koniecznie o cenę, może lepiej indywidualny 8)

a na dziennik czekam z niecierpliwością... i na avatar też 8)

Dobrze Gosia napisała.

Koniecznie zakładaj dziennik i komentarze.

Warto mieć wszystko w jednym miejscu. Do niektórych informacji często się wraca.

A przede wszystkim to dzień dobry przyszłam powiedzieć :D

Witam wszystkie panie! Gosia wybacz!!! Czekam na pomoc i przepraszam, że tak nabałaganiłam. Jesten tempakiem nr 1 na tym forum jesli chodzi o komputer. Moje próby skończyły się wizytą "nadwornego" znawcy. Tak zmanipulowałam komputerek, że nic nie działało. Wgrał mi program do obróbki zdjęć i powiedział, że to proste jak budowa cepa. Wróciłam z pracy i ....

Czy jest jakieś prostsze narzędzie niż cep?

A tak w ogóle dziękuję za rady. Mam czas na przemyślenia

Pozdrawiam :(

To nie ja.... To Ponury przerobił zdjątko. Może dam odpocząć troche forumowiczom i z dziennikiem poczekam trochę. Kiedy ja będę miała takie widoki z okna jak Ty....Co tam budowa. To co masz na zewnątrz jest bezcenne. Dlatego idąc za radą szukam dalej projektu. Liczy się coś więcej, a dach nad głową to tylko dodatek do tego.

Moje ptaszysko układa się właśnie do snu, jeszcze trochę pogada i się pożali /bo noce spędza w klatce/, potem się wydrze, co będzie sygnałem do zgaszenia światła i kolejny dzionek zaliczony.

Pozdrawiam! :D

Ziuta to masz czasospacza niezłego :wink:

Zakładaj dziennik, komentarze ci założę, ale muszą być do jakiegoś dziennika, niektórzy prowadzą dziennik razem z komentarzami, ale potem ni mogą doszukać się swoich ważnych wpisów :roll: więc mniej jest to wygodne

A to co widzisz na zdjęciach wklejanych do dziennika to tylko fragment rzeczywistości zamknięty w kadrze 8) a w realu nie wszystko takie piękne jest... i wiesz wszędzie dobrze ale w domu najlepiej... i to swoim :lol:

Rozumiem, że szukasz nowej działki :roll: A co z projektem, będzie przerobiony do Waszych potrzeb?

Nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi z biura projektowego. Jestem laikiem. Nałożyć mu czapeczkę , dodac coś tam w elewacji.... Ten prostokąt i dokładnie rozkład wnętrz nam b.odpowiada. Przecież nawet w górach są domy parterowe-prostokąty, więc....Ja sobie tak myślę o takiej nowoczesno-wiejskiej budowli. Troszkę taki misz masz. Ponieważ widuję to często tu gdzie mieszkam i się udaje, nie klóci się z historią i architekturą terenu, jego ukształtowaniem... i jest absolutnie niezauważalne. No wiesz-udanie wkomponowane. Gdybym miała na tyle gotówki to uwierz-chata z bala. Ale my chcemy się budować systemem częściowo-gospodarczym i bale odpadają.

Mam wolny piątek, jutro wcześniej kończę, powalczę z dziennikiem. Może jednak warto zacząć coś skrobać choć marzenia są dopiero w zalążku...Dzięki za ofertę pomocy,zam swoje możliwości i z pewnością się zgłoszę..

Koniecznie skrob już teraz, to bardzo ulotne i uczucia i zmagania. Potem gdy usiądziesz sobie w domku i popatrzysz za okno bądziesz tylko wzdychać jak tu pięknie, i zupełnie zapomnisz o obecnych wahaniach, a jaka mądra już będziesz :roll: 8)

Czekam zatem do piątku 8)

Gosieńko chciałam się przywitac :) ... a i potwierdzam naocznie, że u Gosi jest pieeeeeeknie :) a i domek bardzo ładny. a teraz pewnie coraz piękniejszy :) ... oby do wiosny :)

PS. co dajesz ptaszyskom do jedzenia. Będziemy produkowali karmnik, aby glodomory dokarmiac. Co masz w siateczkach na drzewach?

Kruelko się znowu cieszę, że Cię widzę :lol:

do garnka wkładam dwie kostki smalcu (najzwyklejszego niesolonego) podgrzewam by się rozpuścił, do tego pirazyoko oleju jakiegoś, gdy przestygnie nieco wsypuję słonecznik, płatki owsiane, można jeszcze różniste nasiona. Jak bardzo chcesz uraczyć to i orzechami nie pogardzą. Potem biorę rękawiczkę jednorazową bo strasznie tłuste toto i wkładam do starych siatek po warzywach i na drucianych hakach wieszam. Ale jest chyba prostszy sposób - plastikowe pudełko, doniczka czy połowa kokosa (łupina oczywiście) napełniona tymi specjałami powieszona smalcykiem na dół - zawsze to mniej się człek upaprze :wink:

Jeśli karmnik postawisz to możesz niełuskany słonecznik dać (tylko bacz gdzie stawiasz tę stołówkę bo śmieci po takim niełuskanym co niemiara) i wszelkie nasionka.

kosom wykładam jabłka (jakąś drobnicę kupuję) dla nich jeszcze rodzynki, daktyle i orzechy, słonecznikiem też nie gardzą. Co prawda AgaJerzyk pisze by rodzynki namaczać.. ale jak zamarzną to nasączone wodą chyba gorsze będą :roll:

Gosienko przepisy ptasie zapisałam :)

Cieszę się, że się cieszysz na mój "widok" ;) ... a teraz lecę szykowac żarcire głodomorom :)

Będę zaglądac, bo uwielbiam Twoje zdjęcia ... pamietasz mój sen o którym Ci mówiłam? ? ... mistrzyni obiektywu? :)

PIĘKNE ZDJĘCIA ROBISZ :) WYKORZYSTAJ TO KONIECZNIE ! ... ale sobie pokrzyczałam :) i słusznie :)

Będę zaglądac, bo uwielbiam Twoje zdjęcia ... pamietasz mój sen o którym Ci mówiłam? ? ... mistrzyni obiektywu? :)

PIĘKNE ZDJĘCIA ROBISZ :) WYKORZYSTAJ TO KONIECZNIE ! ... ale sobie pokrzyczałam :) i słusznie :)

wykorzystuję... właśnie udaje mi się KRUELKĘ zwabić raz na jakiś czas :wink: