Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Witaj Gosiu!

Poproszę o szczegółową fotorelację z okładania schodów deskami podłogowymi bo temat mi bliski, a fachowcy za zrobienie życzą sobie od 9 tys. wzwyż :o

Wydanie podobnej kwoty nie uśmiecha się nam. Na razie (prowizorka oby żyła wiecznie 8) ) będą dechy podłogowe kupiliśmy kilka sztuk (teraz trudno o materiał) i już część została przycięta. Czekamy na dostawę towaru. relację zrobię oczywiście :lol:

Najbardziej doskwiera nam brak dobrej pogody (lub stolarni :wink: ) by można było szlifować balustrady, a potem je malować i obsadzać na gotowo 8)

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fiu fiu kanarki u ciebie na drzewach siedzą. :o Gosiu jak podziwiam tówj talent przyrodniczy. Jestem fanką Twoich zdjęc

Ładne mi kanarki, nie wiem co one są, może one gilowate jakieś bo czerwonawe się wydają :roll: a bardzo dziękuję za dobre słowo :lol:

Myszko co zrobiłaś z koniem, pokazałaś go tylko jak był przyłożony ręcznie a teraz jest już na miejscu?

fiu fiu kanarki u ciebie na drzewach siedzą. :o Gosiu jak podziwiam tówj talent przyrodniczy. Jestem fanką Twoich zdjęc

Ładne mi kanarki, nie wiem co one są, może one gilowate jakieś bo czerwonawe się wydają :roll: a bardzo dziękuję za dobre słowo :lol:

Myszko co zrobiłaś z koniem, pokazałaś go tylko jak był przyłożony ręcznie a teraz jest już na miejscu?

Już Ci odpisałam.

Ja to osobiście żadnego zielonego gila tam nie widze, To muszą być jednak te kanarki ;)

Witajcie :lol:

dopiero odpaliłam komputer :o Po raz pierwszy od niepamiętnych czasów czytałam cały dzień książkę - miałam taki luksus :lol: skończyłam pierwszą część Millennium :lol:

Piękny dzień był od samego rana słoneczko i +10C za oknem

Zobaczyłam też niesamowite dla mnie zachowanie - wiewiórkę ganiającą w koło pnia dzięcioła, tak skutecznie, że sobie odleciał na sąsiednie drzewo :o :lol:

doktorków kilka przylatuje na słoninkę a przy okazji badają nasze drzewa i znaleziono dużo chorych osobników Powydłubywały pełno dziur i wyciągają z nich smakowite tłuste kąski 8) ale nie tym razem - wewóra przegoniła doktorka i sama wsadziła pyszczek do dziury i zaczęła wyjadać jakieś przysmaki :o 8)

oto rzeczony doktorek

http://img685.imageshack.us/img685/5139/dzieciolduzy.jpg

a tu pogromczyni

http://img522.imageshack.us/img522/450/wewora.jpg

http://img59.imageshack.us/img59/7082/werora2.jpg

Cześć w słoneczny poranek :lol: Gosiu, jak zaklinasz te zwierzaki że pozują do zdjęć? Mnie się to nie udaje, zanim się przymierzę to obiektu już nie ma :( :wink:

Czym Twój małż docina deseczki, że są tak równe i mają gładkie brzegi?

Amelio to deski podłogowe, czyli heblowane 8) niestety trochę się wyginają :-?

a zdjęcia robię przez szybę bo inaczej wszystko co żywe zwiewa :wink:

wpadłam na chwile, a zostałam godzinke w dzienniku.

zdjęcia robisz pierwsza klasa :o :D

a galeria z ptakami - po prostu rewelacja.

jestem pod ogromnym wrażeniem i będe częsciej z wiosny tutaj zaglądała.

gratuluje i pozdrawiam,

edyta

Miło mi o Brzozowa Pani :lol: edytko bywam i ja u Ciebie i podziwiam dom... i otoczenie brzozowe :lol: widzę, że już prawie koniec i jakieś drobiazgi Wam zostały :wink: a Twoje stado ptaków to dopiero jest co karmić :wink:

Gosiaku Ty chyba niedługo doktorat z tych zwierzaków napiszesz :D :D

Hej Pasie :lol: człowiek uczy się do śmierci :lol: to i zwierzątkach wiedzę też może pogłębiać :wink: ale ubaw miałam z tą wewórą, której dzięcioł za bardzo się nie bał, ale w końcu dał za wygraną 8)

Gosiek, a daleko masz do tej rzeczki? Nie zaleje Was wielka woda?

Mam nadzieję, że wielka to nie. Zdarzały się tu podtopienia gdy jeszcze domu nie było i woda dochodziła do świerku :roll: teraz teren jest trochę podniesiony, ale woda to woda i jak jedną dziurą nie wejdzie to cisnąć się będzie drugą :-?

Pożyjemy zobaczymy. Sąsiedzi też parę razy dziennie nad rzekę chodzą... jakby to coś pomogło 8) :wink: