Gosiek33 08.03.2010 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witaj Kobitko dzięki za życzenia - goździk, tulipan, rajstopy, pościel - i obowiązkowa lista do podpisania co mam wklejam, jeszcze nie wiem dokładnie jak będzie - na razie tylko na piankę mają być klejone, kołki w ostateczności najpierw poziomowanie i ewentualnie na klinach wyrównywanie - potem pianka problem mamy z lakierem, bo chcemy jak najtaniej ale by choć trochę wytrzymało i nas nie pozabijało ,,aromatem" a jeszcze zdałoby się je najpierw zabejcować i tu chyba padnie na Bondex naprawdę kłopot to będzie z listwą wykończeniową na stopniach łukowych Jak nie da się inaczej będzie z kawałków większość schodów w wachlarzu ma kąty bardziej lub mniej proste, a my łuk mami i zagwozdkę JA CHCE TO SAMO INO Z POLSKIEGO NA NASZE I ZE ZDJĘCIAMI BO WYOBRAŹNIA MOJA MAŁO PLASTYCZNA JEST dzień dobry Witaj Nitu to rzeczony problem - piękny stopień wachlarzowych stopni... tyle, że w łuku i jaką tu zrobić listwę przy ścianie by wykończenie było http://img195.imageshack.us/img195/3787/trep.jpg a klin.. no jakiś takiś, tylko dużo mniejszy http://img707.imageshack.us/img707/3128/klin.jpg schody są zupełnie nieźle wylane i dobrze doczyszczone (tyle ile się dało) więc nawet poziom nie najgorzej trzymają, ale jednak będą potrzebne podkładki i tu pianka niskoprężna i ma się trzymać. Jak nie to do łask wrócą kołki rozporowe. A wykończenie łuku schodka przy ścianie - pewno bez klejonej listwy nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.03.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 ... eeeeeeeee no fajne te łuczki jak się cieszę, ze jak takich nie mam... ale mam za to insze kwiatki... związane np z równością trepów.... oj czeka nas zabawa... oj czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.03.2010 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 A byłam pewna, że schody to masz już.. dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 08.03.2010 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 A byłam pewna, że schody to masz już.. dawno oj kochana.... ale jak będe mieć to przyjde do Ciebie i się pochwalę i mam pytanko... jak równaliście trepy? tylko skuwaliście czy tez coś nadlewaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 08.03.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Witaj Kobitko dzięki za życzenia - goździk, tulipan, rajstopy, pościel - i obowiązkowa lista do podpisania quote] DOSTAŁYŚMY OD SZEFA PO TULIPANIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.03.2010 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 A byłam pewna, że schody to masz już.. dawno oj kochana.... ale jak będe mieć to przyjde do Ciebie i się pochwalę i mam pytanko... jak równaliście trepy? tylko skuwaliście czy tez coś nadlewaliście ? tylko skuwane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.03.2010 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Amelio, ale listy nie musiałaś podpisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 08.03.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 a ja mam pytanie do Was: czy drzwi od kotłowni z dwóch stron muszą się otwierać na zewnątrz czy wystarczy że tylko jedne będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.03.2010 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Malutka, to chyba zależy jeszcze jak dom ogrzewasz My mamy kocioł gazowy z zamkniętą komorą spalania, więc strona na którą drzwi wewnętrzne się otwierają nie ma znaczenia, bo taki kocioł wstawić można w każdym miejscu w domu. Natomiast gdybyś miała piec na paliwo stałe, czy też piec gazowy ale z otwartą komorą spalania to już są jakieś inne wymagania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 08.03.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 Malutka, to chyba zależy jeszcze jak dom ogrzewasz My mamy kocioł gazowy z zamkniętą komorą spalania, więc strona na którą drzwi wewnętrzne się otwierają nie ma znaczenia, bo taki kocioł wstawić można w każdym miejscu w domu. Natomiast gdybyś miała piec na paliwo stałe, czy też piec gazowy ale z otwartą komorą spalania to już są jakieś inne wymagania planujemy piec gazowy z zamkniętą komorą. czy jest jakis paragraf na to? bo wlasnie architekt nam mowil ze w takim przypadku jedne drzwi musza isc na zewnatrz bo nie bedziemy miec odbioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.03.2010 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2010 U nas pomieszczenie gospodarcze w którym jest piec ma drzwi zewnętrze na zewnątrz się otwierające i mamy drugie do dalszej części domu i jeszcze nie wiem na którą stronę będą się otwierać takie zdanie znalazłam Reguluje to paragraf 79 rozporządzenia ministra infrastruktury z 12 kwietnia 2002 roku, według którego łazienki, kuchnie i kotłownie wyposażone w urządzenia kotłowe (kocioł gazowy) ze względu na niebezpieczeństwo ewentualnego wybuchu muszą mieć drzwi otwierane na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 09.03.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 o kurcze Gosiek jesteś nieziemska. dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.03.2010 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 o kurcze Gosiek jesteś nieziemska. dziękuję. No cio Ty jak mogę podpowiedzieć to sama się cieszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 09.03.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Cześć Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.03.2010 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Witaj Monika, pokonałaś zatoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.03.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Okna pomyłam więc chyba wiosna przyszła niechcący uwieczniłam pierwsze tegoroczne bazie jutro pójdę sprawdzić http://img408.imageshack.us/img408/8057/bazie.jpg kaczki do godów się szykują http://img202.imageshack.us/img202/8363/kaczkif.jpg i ostatnie lody topnieją http://img534.imageshack.us/img534/9899/soplerzeka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 10.03.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Cześć Gosiek ! Gadaj mi tu zaraz o co chodzi z tą oczyszczalnią ? Rzuciłaś u mnie temat "na pożarcie" ... i se poszłaś A mnie się taka podoba http://www.ekodren.pl/index.php Zrobiłaś jakąś wycenę i te ...próby i testy o których piszą ... czy na razie - tylko ci się podoba ? Bo mnie też by sie podobała ...gdyby nie te ich testy i wysyłanie próbek ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.03.2010 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2010 Aga U nas niestety przymusowym jest podłączenie się do kanalizacji tak jak i nie można do ogrzewania używać pieców na paliwo stałe - mamy w drodze gaz (choć nadal nam nie podłączają ) Natomiast taka oczyszczalnia jest moją idee fixe - bo od dawna taka ekologiczna i samowystarczalna chciałabym być. Ten typ IN-DRÄN który na pożarcie Ci rzuciłam wydaje się mieć sporo plusów: oczyszcza wszystko (w przeciwieństwie takich oczyszczalni co to już poza wodą to chyba nic nie oczyszczają ) i jest absolutnie niezależna od podłoża na którym ją stawiasz - na dodatek bezobsługowa - i jeszcze raz na rok opróżnianie i inwestycja zwraca się przeciętnie już po około 2 - 3 latach, 20 letni okres eksploatacji to niestety informacje tylko z tej strony a nie z doświadczenia użytkowników Gdzieś znalazłam cenę coś koło 8300? ale za co? za moduł, a instalacja? aż tak dogłębnie nie szukałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.03.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Witaj Gosiu, piekne te parapety, własnej produkcji czy kupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.03.2010 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Amelia parapet sosnowy klejony, bezsęczny - kupiony w LM - nasza obróbka wykończeniowa - szlifowanie i malowanie, będą 3 warstwy lakierobejcy Endura orzech (jakoś nie może się nam znudzić ) taki parapet 30 cm szer. to koszt 69 PLN , a 25 cm za 58 mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts