Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amelia parapet sosnowy klejony, bezsęczny - kupiony w LM - nasza obróbka wykończeniowa - szlifowanie i malowanie, będą 3 warstwy lakierobejcy Endura orzech (jakoś nie może się nam znudzić :wink: ) taki parapet 30 cm szer. to koszt 69 PLN , a 25 cm za 58 mamy :lol:

Pisałaś kilka miesięcy temu gdzie kupujecie tę Endurę ale nie mogę znaleźć a innych namiarów na nią też nie mam, w necie pod nazwą Endura jest SPA, ciuchy ale nie lakierobejca :( przypomnij, proszę bo kolor wydaje się być podobny do naszych złotych dębów :wink:

Znalazłam :lol:

tak wygląda

http://cgi.ebay.de/0-75-L-Histor-Endura-Dickschichtlasur-nuss-Holzlasur_W0QQitemZ190325209773QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_77?hash=item2c50443aad

tu masz namiary na sklep

http://otokontakt.com/Firma/largo_monika_zaczek_38888463623/

na dwukrotne malowanie 6 drzwi poszło ok 1,5 l

0,75 l kupiliśmy za 38,91, a 2,5 l puszka za 113 zł.

Lepiej najpierw zadzwonić i spytać czy mają, jak nie to zaraz sprowadzą przynajmniej tak było u nas

Ale wiesz Amelio może szukaj lakierobejcy orzech laskowy - to chyba też zbliżony kolor. Bo sam orzech na próbkach sosnowych jakiś czerwonawy. Po endurze natomiast otrzymuję kolor prawdziwej skorupki orzecha, brąz lekko w zielenie i żółcie a nie w czerwienie idzie :lol:

Wiesz Amelio, nie jestem pewna czy uda się tym kolorem zamaskować obróbkę okna, bo rozumiem, że przy ramach chcesz ten ćwierć wałek dać :roll:

http://img339.imageshack.us/img339/2948/parapetrama.jpg

wygląda to tak po trzech warstwach

a pokaż to kiepskie wykończenie :roll: może tam jednak coś innego dać :roll:

Wiesz Amelio, nie jestem pewna czy uda się tym kolorem zamaskować obróbkę okna, bo rozumiem, że przy ramach chcesz ten ćwierć wałek dać :roll:

a pokaż to kiepskie wykończenie :roll: może tam jednak coś innego dać :roll:

U Ciebie, jak podglądałam glify obłożyli płytą GK, u mnie jest tynk do samych ram i niekoniecznie ładnie to wykończone - gdzieś szparka, gdzieś za grubo, utytłane ramy zwłaszcza za zawiasami, gdzie nie chciało się dokładnie obkleić :o wiec chciałam oblecieć akrylem a na to cienki ćwierćwałek.

Jaki ma numer ta Endura orzech, bo ja niegramotna w niemieckim :wink:

Dzień dobry, Gosiek. Czytanie Twojego dziennika zajęło mi sporo czasu - od wczoraj wieczorem az do teraz (no, nie będe ściemniać, z przerwą na spanie). Jestem pod wrażeniem! Miejsce jest przepiękne, zarówno sama działka, jak i okolica. No i potrafisz wyczarować w nim cuda. Mam na myśli i zarówno cuda natury (zwłaszcza te sopelki i :kwiatuszki" lodowe nad wodą - ach!), jak i to, co robicie w domu. Marzyło mi sie kiedyś takie własnoręczne wykonywanie, dopieszczanie bez pośpiechu różnych sprzętów i statków domowych. Ale chyba nie w tym życiu... Brak mi czasu, cierpliwości, talentów. No, ale szczerze podziwiam u Ciebie. Będę kibicować parapetom i schodom, a tymczasem serdecznie Cie pozdrawiam :-)

Dzień dobry, Gosiek. Czytanie Twojego dziennika zajęło mi sporo czasu - od wczoraj wieczorem az do teraz (no, nie będe ściemniać, z przerwą na spanie). Jestem pod wrażeniem! Miejsce jest przepiękne, zarówno sama działka, jak i okolica. No i potrafisz wyczarować w nim cuda. Mam na myśli i zarówno cuda natury (zwłaszcza te sopelki i :kwiatuszki" lodowe nad wodą - ach!), jak i to, co robicie w domu. Marzyło mi sie kiedyś takie własnoręczne wykonywanie, dopieszczanie bez pośpiechu różnych sprzętów i statków domowych. Ale chyba nie w tym życiu... Brak mi czasu, cierpliwości, talentów. No, ale szczerze podziwiam u Ciebie. Będę kibicować parapetom i schodom, a tymczasem serdecznie Cie pozdrawiam :-)

Witam Uroczanko w domku naszym :lol: bardzo dziękuje za pochwały :oops:

Niestety nie wszystko co robimy sami robimy z ,,potrzeby serca" czy jakoś tam tylko z braku gotówki 8) ale gdybyśmy mieli jej więcej, to kto wie czy nie zaiwestowalibyśmy w warsztat i oprzyrządowanie by praca mogła się toczyć w choć trochę bardziej w profesjonalnych warunkach :wink:

Hejka Gosiu :)

ale dziś mokro, wszystko się topi :roll: chyba na prawdę ta wiosna idzie :)

Hejka Pasie :lol: wiosna, wiosna - na świerku pasła się dziś nowalijkami świerkowymi wiewióra - łapkami przyciągała do siebie końcówki gałązek i wcinała same pączki :o może znajdę czas to wrzucę kilka zdięć :wink: