MonikaC 19.05.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Gosiu zamówiłaś już drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 19.05.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2010 Zamówiłam i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.05.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 To pokaż te drzwi...ja swoje pokazałam.... a jak z tą wielką woda, bo fotek nie widać to chociaż napisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.05.2010 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 (edytowane) Amtla, witaj, proszę to kolejne zdjęcia (poprzednie w dzienniku) - muszę się nacieszyć nową odsłoną domu http://img37.imageshack.us/img37/8854/nowedrzwi.jpg http://img215.imageshack.us/img215/757/nowedrzwi2.jpg a tak smętnie wygląda kącik rododendronowy po zimie. Nisko ,,zwieszone" pączki, które były głęboko pod śniegiem przetrwały - co powyżej straciło moc kwitnienia http://img408.imageshack.us/img408/1707/rododendrony.jpg za to nowe pąki ma Fujimusume http://img405.imageshack.us/img405/4396/pierwszepaki.jpg i choć jeszcze czeka w doniczce na przesadzenie i schował się pod świerki przed deszczami to dzielnie chce pokazać urodę swoich kwiatów Edytowane 22 Maja 2010 przez Gosiek33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.05.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Gosia jesteśbo jużsięo Ciebie martwiłam bo Ty chyba blisko wody mieszkasz co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.05.2010 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Witaj Monika nasz domek faktycznie z 50 metrów do rzeki, ale cosik wyżej nieco jesteśmy i jakoś się uchowaliśmy Troszkę wody naw ogrodzie mamy, ale jak patrzy się na potop w różnych regionach kraju... to u nas istna susza Mamy nadzieję, że nie pogorszy się. Ostatnie dni z pięknym słońcem. Choć niedawno znowu padało i to dość obficie Podobnie jak wiosną - wodę mamy pod samym płotem - ogród tylko lokalnie ma małe kałuże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 22.05.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Te nowe widoczki domku bardzo cieszaą... A ja dzisiaj tak zasuwałam na budowę, że aparatu zapomniałam, żeby tak całościowo pokazać. A pędziłam, po telefonie sąsiada o otwartym oknie dachowym - a chmury się zbierały że hej. Zdążyłam dosłownie w ostanie chwili...zaraz lunęło, intensywnie ale krótko. Ten ...hydraulik zostawił otwarte okno i roboty nie skończył- czyli wszystkow normie:cool: Z moich 5 rodo dwa niestety wymarzły. Ale nie mam serca ich wycinać...poczekam chyba do jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 22.05.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Uff jestem spokojniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.05.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2010 Amtla, to masz się z hydraulikiem ale szczęście, że zdążyłaś okno zamknąć Rododendrony wielu osobom pomarzły - będą za to zadowoleni ogrodnicy jak ruch w interesie się zacznie i jesienią lub wiosną będziemy wymieniać na nowe rośliny Dlatego zdecydowałam się na clematisy ale tylko te odmiany, które wytrzymują duże mrozy Monika a jak Twoje wody jakoś nie widziałam co u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 23.05.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 ...cześć ... mam nadzieję, że 50 metrów dalej jest 50-cioma metrami ... bo w niektórych rejonach nagle metry stały się milimetrami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.05.2010 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Gosia u mnie sucho w rowach stoi woda ale na podwórku mamy sucho. Tylko w miejscach gdzie teren nie podniesiony trochę mokro. No i gdzie była góra ziemi i gruzu do wywalenia zebrała się woda bo ostatnio pan koparkowy zebrał syfek i jest tam dołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 25.05.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 witam, znów mi się udało wejść do Ciebie dobrze że was nie zalało, ale ogródek pewnie nasiąknięty jak gabka? Ślicznie wygląda domek z nowymi drzwiami i taki jest symetryczny od frontu,nie to co u mnie - lewe okno szersze, prawe węższe; z lewej lukarna jest, z prawej nia ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 25.05.2010 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Gosiczku, usmiech swój głęboki zostawiam i lecę dalej - wróciłam do siebie (psychicznie i chyba fizycznie) kiedy się zobaczymy ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 03.06.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Gosiu byłam zalatana bieganiem po urzedach dlatego nie odbierała fona a póxniej zapomniałam oddzwonić - skleroza albo może takt że trochę dzieję Zadzwonię jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.06.2010 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Zuzku dziś miałaś wpaść na moment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 04.06.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Gosieńko, napisz co z tą woda u Was ? Prąd już macie ? A wanna bardzo ładna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 04.06.2010 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Amtla dzięki za troskę prąd włączyli przed południem, woda opadowa na szczęście dość szybko opadła... od strony rzeki, a to z drugiej strony jeszcze stoi w resztkach sadu i podtopiła kompost. My na szczęście nie mamy ani piwnic, ani garażu - okoliczni mieszkańcy nie byli tak przewidujący (a przecież na naszym terenie jest zawsze bardzo wysoki poziom wód gruntowych) i teraz wylewają wiadrami, wypompowywują wodę z piwnic, garaży . Wybija kanalizacja i część domów zalewa. Nam jak do tej pory się upiekło. Ale poziom wody w rzece podnosi się znowu, znów pod parkanem mamy rwący strumień w miejscu starorzecza. Czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 05.06.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Trzymam kciuki...i chwała przewidującym co piwnic nie zrobili ....koszmar jakiś się robi.. . U nas zupełnie bezpiecznie, ale mnie to bardzo, bardzo przeraża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 06.06.2010 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Kontrolnie przytuptałam sprawdzić czy cię nie "podmywa" ... Straśliwie się wściekła ta wasza rzeczka ...aż się spieniła . Wszystko ok u was ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 06.06.2010 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Hej Jerzyku ta wściekle spieniona to tylko pod tamą - obrzydliwy kożuch się tam tworzy podmyć chce i owszem, ale może tylko troszkę - foty w dzienniku wstawiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts