Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

Gosiu dawno mnie nie było a tu takie cuda się dzieją - balustrada prześliczna :):):) a czy możesz polecić wykonawce tego cuda ?

Witaj Pasie :) dzielna mamo :yes: dzięki za uznanie. Balustrady robił Pan Zbigniew Wielągowski z firmy BERA tel 501 137 244 http://www.bera-slusarstwo.waw.pl/index.php?p=1_7&p2=3 warsztat ma w Baniosze

powiedzieliśmy o czym mniej więcej myślimy a on nas zarzucił katalogami i dopiero wtedy był ból głowy który wzór wybrać. Nasze elementy z Włoch jechały :cool:

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gosiek - oglądam te twoje oszronione skarby ( czyt. roślinki w ogrodzie) ...i uwidziałam ...perukowca !

No to ratuj mnie teraz bo właśnie mnie ktuś uraczył owym stworem i mam toto jeszcze w doniczce :eek:

Nie wiem co teraz.. Zimno sie robi to jak wkopię do ziemi ...moze zmarnieć. Jak zostawię w doniczce na tarasie - też źle.

No co mam z nim zrobić jak juz mróz za pasem ... ?

Aga zadołuj go z doniczką w ziemi, na razie w jakimś osłoniętym od wiatrów miejscu i na wszelki wypadek obsyp korzenie dobrze jakimś igliwiem (chyba masz go sporo?) W pierwszym roku okrywałam go agrowłókniną, teraz już się zadomowił i nawet ubiegła zima jakoś go nie zgryzła. Kupiłam jakąś płachtę w LM , zaszyłam boki i wyszedł mi worek - i to na łeb mu zarzuciłam, kamieniami przycisnęłam... i oby do wiosny:yes:

Wiatry raczej nie służą roślinom ogólnie ;) a szczególnie na przedwiośniu i wczesną wiosną... a igliwie w tym roku sosny gubią bo w ubiegłym roku wszystko trzymały na gałęziach ;) Niedawno doczytałam, że iglaki gubią swoje ,,liście" co drugi rok :)

• 2 weeks później...