zuznka 10.11.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 dzięki dziewczyny, Zuzku a Ty gdzie robiłaś swoje ogrodzenie? - pięknie wymyśliłaś otoczkę koszyczków z za Radomia przyjechało i dlatego cena jest OK pokaż linkiem co chcesz mi pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.11.2010 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 nie mam fotki, to było w katalogu z zastrzeżeniem, że kopiować nie można i tak jak moje jechałoby z Włoch Może jutro znajdę czas i narysuję, ale na pewno skopię proporcje a tym cały urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 10.11.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 nie mam fotki, to było w katalogu z zastrzeżeniem, że kopiować nie można i tak jak moje jechałoby z Włoch Może jutro znajdę czas i narysuję, ale na pewno skopię proporcje a tym cały urok Gosiu dzięki za zaangażowanie !!!!!!!!!!!!!!!!! muszę ich odwiedzić odnośnie balustrady do wewnątrz bo jak zrobią wylewki to chciałabym zrobić ochronę antresoli bo drżę za każdym razem jak dzieci są w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.11.2010 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Nie dziwię Ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 10.11.2010 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Nie dziwię Ci się ale tak się zastanawiam czy mogę to zrobić przed podłogami ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.11.2010 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 są różne szkoły, my robiliśmy po podłogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 10.11.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 są różne szkoły, my robiliśmy po podłogach no właśnie....też tak myślałam ale ten mój strach ma tak wielkie oczy że chciałabym zrobić przed podłogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.11.2010 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 to zastaw tymczasowo drewnianą barierką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 15.11.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Jak już wymodzisz coś z tymi kamlotami to wklej fotki koniecznie. U mnie dwie góry kamieni Uzbieraliśmy z Jeżykiem ...jak te wariaty ...latem Też je kciałam poukładać ...ale nie wiem jak się zabrać Cześć tak wogóle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.11.2010 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 W ogóle cześć rękawiczki na łapy, kamyki na taczki i sruuuuu w błoto (takie trochę osuszone przez zrobienie rowka-odpływu) a potem rozkładanie warstwy kamień przy kamieniu - szybko idzie jeśli nie dokładnie i mniejsze. Większe M ubijał obuchem siekiery ... muszę mu gumowy młot nabyć ale nasza robota bardzo nieprofesjonalna... na razie - wiosną mam nadzieję na poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 15.11.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Rękawiczki mam , taczk4e mam, chłopa ...czasem mam ...ino tego obucha nie mam . Za to wiem gdzie zanabyć gumaty młotek ... na mikołaja mojemu dam ! Żarty się skończyły ! A tak poważniej ... to cholera koślawo mam przed chałupą i to mnie przeraża ! Piosku by trzeba podsypać a to już nie dla mnie ...taczka mnie nie kocha. Ostatnio mi kciała rekę wyrwać ...prawą w dodatku! A ona taka potrzebna ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.11.2010 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 To nie dawaj się jej - po pół tylko A wyrównać trzeba by, bo woda się zbierać będzie... tylko powolutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.11.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Szkoda takich ślicznych kamieni ale utwadzić trzeba. W przyszłym roku będę z tyłu domu robić ścieżki z gotowej formy kupionej kiedyś gdzieś w markecie za naście złotych co nazywa się kocie łby. Podbudowę trzeba zrobić z ubitego piasku a na rekreacyjnych nieobciążanych cięższym sprzętem ścieżkach wystarczy wyciąć darń, wypełnić gęstym betonem ew. zabarwionym , docisnąć formę, zostawić na kilka minut - i gotowy element ok. 70x70cm. W ostatnim programie "Maja w ogrodzie" jest o facecie co robi cuda z czego się da, np. palisady z betonu wlanego do plastikowych butelek po napojach:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 16.11.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 To nie dawaj się jej - po pół tylko A wyrównać trzeba by, bo woda się zbierać będzie... tylko powolutku Woda się już zbiera psiamać ... Rurą ją do rowu odprowadziliśmy. Prowizorycznie na razie ale miałam już dosyć "basenu" przed domem. Amelia - jesteś dla mnie jak pomysłowy Dobromir ... Gosiek mnie do twojego dziennik posłał ...i zostałam tam. Mam nadzieję, że twoje fugowe wojny zaowocuja też u mnie ... bo fugi mam koszszszmarne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.11.2010 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Ciekawe rzeczy piszesz Amelio U mnie małż sam robi wszystkie płytki chodnikowe... w potrzebnych nam kształtach, ale ciekawa jestem Twojej formy Wiosną trzeba będzie wziąć się też za krawężniki, bo podjazdu inaczej nie da się porządnie zrobić Dałam namiary Twojego zonku z fugą - pozwoliłam sobie skopiować Twoją walkę ze zmianą koloru w komentach AgaJeżyk, której budowy się odechciało po skopanej fudze w glazurze kuchennej Teraz dzięki Twoim doświaczeniom do równowago wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.11.2010 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 ;)W jednym z dzienników znalazłam przepis na krawężniki http://forum.muratordom.pl/krawezniki,t81218.htm, sama będę robić sztuczne płaskie kamienie na trawnik tam gdzie nie bedzie typowych ścieżek, a wymyśliłam to tak: folia ułożona na piasku żeby nie było idealnej gładkiej powierzchni, na nią kawałek siatki zbrojeniowej, zaleję betonem z barwnikiem, po zastygnięciu odwrócę i gotowe:cool: forma na kocie łby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.11.2010 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 dzięki za kocie łby, znalazłam i poczytałam sobie u nas proste płytki najpierw w szalunku podobnym jak w linku o krawężnikach a tu po zdjęciu szalunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 22.11.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 No kolor piękny ... ale ta nazwa ! moosgrun ... ki diabeł ? Znaczy taka troszkę "wojskowa zieleń" chyba ... Jakiej firmy ten łosiowy 'grun" ( z jasnego nieba ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 22.11.2010 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 moosgrun to z niemiecka. kiedyś farbę o takiej nazwie kupiłam a tyle to zieleń mchu ale nasza to taka bardziej w jesienny brąz wpadająca. Małż wymyślił i wykonał: najzwyklejszy drewnochron: 1 warstwa zielony, druga dąb. Miały być 3 warstwy, ale trzecia warstwa zieleni była bardzo.... zielona, natomiast czwarta warstwa dębu... zakryła prawie całkowicie słoje Wolimy więc za dwa lata przelecieć pędzlem po deskach, ale lubimy by słoje i sęki widoczne były, w końcu to cała uroda drewna Dlatego tak bolejemy, że nasze sosnowe drzwi są takie gładkie, bez widocznych słojów... i na dodatek zbyt polakierowane... ale to z czasem zlezie nieco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 23.11.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Gosiek, zapisałam sobie kiedyś od Ciebie dwa namiary na POŚ:http://www.ekodren.pl/technologia_indran.htmhttp://www.bioires.pl/index.php?sect...lnie_traidenisCzy Ty miałaś, z którąś z firm do czynienia? Ty masz POŚ?Właśnie muszę rozeznać się w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts