zuznka 26.01.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 Gosiu, gdzie wyszperałaś że pod koniec lutego przyjdzie wiosna ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 26.01.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 ja też wyszperałam - na prognozie długoterminowej ma być odwilż w drugiej połowie lutego :) bardzo mi to odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 26.01.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2011 ja też wyszperałam - na prognozie długoterminowej ma być odwilż w drugiej połowie lutego :) bardzo mi to odpowiada oby póxniej nic się zimnego nie przyplatało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.01.2011 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 proszę bardzo Luty łagodniejszy Luty przyniesie wycofanie się zimy. W pierwszej połowie miesiąca będziemy mieć jeszcze do czynienia ze śniegiem i mrozem, ale w drugiej połowie pojawią się pierwsze głębsze odwilże. Temperatura będzie szybko rosnąć i niewykluczone, że pierwsze powiewy cieplejszego powietrza pojawią się jeszcze przed końcem lutego. Marzec już wiosenny Zima ustąpi wcześnie, więc w marcu będziemy się mogli cieszyć wczesną wiosną z wyższymi temperaturami niż zazwyczaj w tym miesiącu. Suma opadów w porównaniu z poprzednimi miesiącami znacznie się zmniejszy, jest więc szansa na więcej słonecznych dni. Dla rolników problemem może być niedostatek opadów, zwłaszcza na południu Polski. tu dalej http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/106241,prognoza-sezonowa ma być wiosna i to szybko... tego nam potrzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 27.01.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 oj potrzeba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! byle nie kłamali !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 27.01.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Gosiek33 wpadłam się tylko przywitać przez to uzupełnianie dziennika nie mam wiele czasu ale napewno wpadnę do Twojego dzienniczka później,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 27.01.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Dobre wiadomości wiosenne wyczytałam oby się sprawdziły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 28.01.2011 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Gosiek33 wpadłam się tylko przywitać przez to uzupełnianie dziennika nie mam wiele czasu ale napewno wpadnę do Twojego dzienniczka później,pozdrawiam witam w moich progach trzymam za słowo, że kiedyś poczytasz, czy też pooglądasz, a na razie czekam na uzupełnienie Twojej historii budowy:D Dobre wiadomości wiosenne wyczytałam oby się sprawdziły... Pasie, koniecznie, jeśli nawet się pomylą, to niech to będzie... w drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Co tak cicho w ptasim ogródku? Żadnych wiosennych treli, dzięciołowych stuków? Mam nadzieję że łabędzie nie pływają Ci pod domem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 08.02.2011 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witaj Cronin, coraz cieplej to i ptaszków jakoś mniej w tym roku. Wywiesiliśmy dwie budki lęgowe - obie już obejrzane przez lokatorów, ale czy się spodobały jeszcze nie wiadomo Mam nadzieję, że praca jednak na marne nie poszła. Mamy dwa lata, jeśli nie będą zamieszkałe, trzeba będzie je przewiesić gdzieś indziej Słońca jak na lekarstwo, ale wichury wysuszają ogród. Łabędzi nie ma choć poziom wody w rzece znowu się podnosi. Pączków na szczęście (?) na razie nie widać. Zawsze boję się, gdy biedne roślinki zwiedzione chwilową odwilżą pną się do słońca, a potem przychodzi jeszcze mróz i wszystko w locie marznie A co u Ciebie, jakoś też cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 08.02.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Bo u nas burza mózgów tylko zero konkretów na razie, więc nie mam czym się chwalić. Teraz znowu się zastanawiamy czy dom pod miastem i dojazdy i dowożenie dzieci do przedszkola czy może jednak mnieeejszeeee mieszkanie w mieście na przeczekanie i budujemy się na emeryturze Tak mniej więcej raz na 2 miesiące mamy ten dylemat, i będzie on trwał dopóki nie wbijemy pierwszej łopaty. Zresztą wystarczy przejrzeć oferty mieszkań i już nam przechodzi. Ale rozmawialiśmy z naszym budowlańcem i chce wchodzić w marcu i wtedy skończą się nasze dylematy. A na razie mamy na działce bagienko i to też nas trochę zniechęca bo wiadomo że trzeba będzie to zagospodarować przed zamieszkaniem , żeby dzieciaki mogły na dwór wychodzić a nie wypływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muzindaa 12.02.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Witaj Gosiek33 w końcu udało mi się przebrnąć przez cały Twój wątek i muszę przyznać że już wcześniej musiałam tu zaglądać cichaczem bo zdjęcia mi są znajome bardzo ładny domek i ogród śliczny już masz i te okolice piękne ah i oh napewno będę tu częściej zaglądać, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.02.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2011 Miło Cię widzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 13.02.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Wpadłam z rewizytą... trochę poczytałam, zdjęcia wszystkie parę razy obejrzałam:yes:... wnioski dwa, albo niewidzialna jezdeś albo suuuuuuuper aparat masz i niemały talent ... no bo nie powiesz mi, że myszy co przyszły do pączka to takie normalne sfotografować jest... a kolory kwiatów to nawet na moim prastarym monitorze tryskają barwami:rolleyes:... zdradzisz tajemnicę aparatu??? chyba, że jakiś profesional to se odpuszczę... bo zbieram się do kupna:p W ptaszkach się podszkoliłam, dzięcioł duży to do nas na słoninkę przylatywał, kosa znam z poprzedniego domu (latem odwdzięczył się za jabłuszka:D)... o sikorkach kiedyś program oglądałam, ale widuję tylko bogatki... wilga podobno trudna do zobaczenia, a Tobie pozuje:rolleyes:, no i dzięcioł ten zielony... nie wiedziałam, że taki w ogóle jest... Piękny dom, cudna okolica... oby do wiosny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.02.2011 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 W końcu do mnie wpadłaś dzięki za miłe słowa - niewidzialna - niekoniecznie to myszy były tak łapczywe, że wystarczyło cierpliwie poczekać, gwałtownych ruchów nie robić i mogłam je uwiecznić Kiedy gdy pisałam na komputerze mama myszka przenosiła swoje fasolki w pyszczku z jednego miejsca na drugie tuż koło moich nóg Pierwszy mój aparat cyfrowy to był canon PowerShot lecz dziecię do spółki z koleżankami go wykończyły. Zawsze marzyłam o lustrzance ale ceny tych cyfrowych zabijały. Natomiast ostatnio zaczęły powoli tanieć i kilka lat temu w końcu dostałam zielone światło na takie szaleństwo, na dodatek była jeszcze jakaś promocja Nikona i stałam się posiadaczką Nikona D40X . Znalazłam sklep (teraz niestety chyba już nie działa gdzie gdzie w pakiecie miałam obiektyw podstawowy + 200mm+dodatkowa karat pamięci+ładowarka+osłona przeciwsłoneczna. Głupotą było nie skorzystać z tej okazji. Zależy do czego potrzebujesz czy tylko szybko i dużo cykać, czy jakieś ciągoty do artystycznych ujęć masz? Może taki COOLPIX P7000 wszystko zależy od kasy. I kilka marek wiodących masz do wyboru - Nikon, Canon, Sony. Ważny jeszcze serwis, czy gdziekolwiek masz blisko? Choć coraz częściej uszkodzony sprzęt można pocztą wysyłać. Jeśli chodzi o sikorki to z pewnością masz co najmniej dwie odmiany - bogatka to taka kolorowa (żółta) z czarnym łepkiem, z niebieską czapeczką to modraszka, a czarny łepek biało-czarnej malutkiej sikorki - to mniszka, sikorka uboga. Ale gdzie Ty masz czas na obserwację takiego drobiazgu, gdy rogaty zwierzyniec doglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 13.02.2011 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Noooo koooochana... gdzie ja bym tam w bezruchu usiedziała:rolleyes: ADHD i to zaawansowane Blisko mam do Płocka (10km) i chyba większość serwisów bym tam znalazła... ale mam nadzieję nie korzystać z tych przybytków... na razie się przymierzam (stary nie do końca się popsuł ), jakby co to wiem gdzie się konsultować Właśnie modrej tutaj nie widziałam, w poprzednim domku tak... oprócz ubogiej jest jeszcze czarnogłówka i niezwykle rzadka czubatka ... Rogate potwory - fakt... ale w kuchni przed oknem karmniczek stoi i patrze se ... sikorki, kowaliki, sójki i dzięcioły przylatują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 14.02.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ktoś tu wspominał chyba o wiośnie, u mnie rano -8 i biało :bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 14.02.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Ktoś tu wspominał chyba o wiośnie, u mnie rano -8 i biało :bash::bash: no właśnie !!!!!!!!!!!!!! a ja odzwyczaiłam się od takich temp ale Gosia mówiła o wiośnie pod koniec lutego więc poczekajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 14.02.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Eeeeeeetam, u mnie -13:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 14.02.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 No nieeee....:rotfl::rotfl:nowy gatunek ptaszka rozłożył mnie na łopatki!!! Cześć Gosiek. Wiosna idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts