Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Gosiek- wpadłam podziękować za namiar na meble kolonialne....:D

I się przywitać http://emoty.blox.pl/resource/papa.gif, bo chyba pierwszy raz jestem... Komentarzy nie jestem w stanie przebrnąć, ale dziennik obejrzałam- wnioski: domek cudny z klimatem, okolica piękna i strasznie fajnie fotografujesz przyrodę :yes: Będę zaglądać, jeżeli można...

Oj tak, no cóż Gosiek raczej nie zostaniesz naczelną pogodynką FM, no chyba że zatańczysz w TZG :)

Poza tym nie narzekajcie że nie możecie się doczekać wykończenia wykończeniówki, bo co ja mam powiedzieć skoro nawet pierwszej łopaty wbić nie mogę w zmarźnięty grunt :cry:

Oj agawi, co mam gadać jak tylko mnie skręca, że sama nie mogę choć w części mieć już tak wykończonego domu i to w bliskim mi stylu :D

Dzięki Gosiek :hug:- wpadaj chociaż na plotki i na ciacho... ostatnio z dziewczynami wypiekamy jak szalone- szczególnie muffinki :lol2:

A wykończeniówką się nie przejmuj- wszystko w swoim czasie :yes:

Czy to nie tutaj pisali o wiośnie:mad:?????

i od razu po łbie dostaję :sick:

Oj tak, no cóż Gosiek raczej nie zostaniesz naczelną pogodynką FM, no chyba że zatańczysz w TZG :)

Poza tym nie narzekajcie że nie możecie się doczekać wykończenia wykończeniówki, bo co ja mam powiedzieć skoro nawet pierwszej łopaty wbić nie mogę w zmarźnięty grunt :cry:

Marzec już wiosenny

Zima ustąpi wcześnie, więc w marcu będziemy się mogli cieszyć wczesną wiosną z wyższymi temperaturami niż zazwyczaj w tym miesiącu. Suma opadów w porównaniu z poprzednimi miesiącami znacznie się zmniejszy, jest więc szansa na więcej słonecznych dni. Dla rolników problemem może być niedostatek opadów, zwłaszcza na południu Polski.

http://www.twojapogoda.pl/wiadomosci/106241,prognoza-sezonowa

o tak ładnie tu piszą i chcę im wierzyć :lol2:

cronin, jak już łopatę wbijesz, mury postawisz, czapeczką dom nakryjesz i będziesz mieć SSO.... to dopiero zaczniesz się niecierpliwić :lol2:

Dzięki Gosiek :hug:- wpadaj chociaż na plotki i na ciacho... ostatnio z dziewczynami wypiekamy jak szalone- szczególnie muffinki :lol2:

A wykończeniówką się nie przejmuj- wszystko w swoim czasie :yes:

Wpadnę, wpadnę.. mufinki mówisz - najbardziej lubię z żurawiną i nie pogardzę dodatkiem skórki pomarańczowej mniam

W styczniu ub. roku czytałam prognozę długoterminową na pół roku: miał być ciepły luty, marzec prawie letni a potem już upały i susza zwłaszcza w Polsce centralnej:D a co było? najpierw zimno a potem juz tylko mokro, mocno mokro........

Wiesz Amelio mój mąż od ubiegłego roku (kiedy to grzaliśmy gazem z butli) zapisuje codziennie temperaturę w mroźne dni zimowe i........ okazało się właśnie, że w zeszłym roku o tej porze było cieplej niż obecnie http://forum.muratordom.pl/images/smilies/ohmy.gif Potem nie zapisywał temperatury, bo już mrozy ustąpiły i gdyby nie wylewały rzeki byłoby całkiem przyjemnie. A susza była... do czasu gdy nie nastąpiło oberwanie chmury http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif

Znalazłam u BetaGreta od Toli skopiowane

Aby ją przywołać wklejam za Tolą przysłowia ludowe:

Cytat Napisał tola Zobacz post

Z przysłów ludowych jasno wynika, że jeśli luty mroźny, to wiosna szybka i ciepła.

I to by mi pasowało. Luty to nie czas na wiosnę, a kwiecień to nie czas na zimę.

Przysłowia:

Jak Walenty nie poleje, to na wiosnę masz nadzieję.

Gdy na Św. Walenty mróz, chowaj sanie, szykuj wóz.

Gdy mróz w lutym długo trzyma, wtedy już niedługa zima,

lecz gdy w lutym z dachów ciecze, zima długo się przewlecze.

Gdy luty bez mrozów i nieburzliwy, rok bywa słotny i nieurodziwy.

Gdy luty ciepły i o wodzie, wiosna późna i o chłodzie.

I niech się sprawdzi :)