dorbie 13.03.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 U mnie dzis bylo ok 16stopni, poszalałam w ogrodzie:-) jak na 13 marca przystało. Ziemia rozmarzła dopiero na 10cm. Ale trzeba było ciąć krzewinki i krzaczki. Dużo tego mi się zebrało - lawenda, wrzosy, tawuły. Pozdejmowałam agrowłóknine z roslin, zostawilam cienka warstwę stroiszu. Podobno ma padać ale ma byc dość ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.03.2011 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Jestem ostrożna z odkrywaniem i cięciem. Na razie jeszcze duże różnice temperatur między nocą a słońcem w południe. Zresztą starsze roślinki aż tak się jeszcze nie spieszą. Czekam aż pokażą nabrzmiałe pąki Ale ręce świerzbią... i choć trawę grabić trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 14.03.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 u mnie jeszcze lód na stawie, a co dopiero roślinki cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.03.2011 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witaj, witaj lód lodem, ale ziemia powoli rozmarza to i zazieleni się wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 14.03.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 i tego się trzymajmy dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.03.2011 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Witaj Nitu dziś pierwszego motyla widziałam - latał taki kopany cytrynek i przymierzał się do zapłodnienia mojej kapusty - bergenii znaczy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.03.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 ja dziś też na grabiach polatałam;)doberek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 14.03.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Berek Pasiu fajna pogoda była, może i jutro się utrzyma o: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 14.03.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Berek Pasiu fajna pogoda była, może i jutro się utrzyma o: przydałaby się bo jeszcze jutro w domu siedzę, to dalej na grabiach polatam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.03.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Coś tu cicho..... za cicho........ Gosiu masz już wiosnę u siebie? W moim ogrodzie na razie tylko jakaś stokrotka ma chęć się rozwinąć ale u mojej mamy kwitną już żółto-brązowe krokusy, podobno one najwcześniejsze, muszę latem cebulki takich sobie kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Wiesz Amelio, starość nie radość. Jakoś tak się nazbierało i nie mamy sił do prac domowych. Ogrodowe prace czekają wiosny, ale takiej prawdziwej. Noce na razie na minusie a bezśnieżne mrozy dały się we znaki wielu roślinkom i dopiero za miesiąc będzie wiadomo co przeżyło. Na razie zgodnie z Twoją sugestią poszłam do ogrodu i znalazłam... o takie właśnie jak mówisz żółto-brązowe. To jakieś stare wysadzone nowe cebulki z ubiegłej jesieni wyglądają właśnie tak tylko niezawodny kiścień ma piękne barwy Reszta szaro i buro. Dobrze, że choć ptaszki śpiewają i w końcu słońce świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 21.03.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 ...no patrz pan jakie ładne z ziemi wychodzi .... ... bo u mnie tylko brzydkie ..... czyli kret-menda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 21.03.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ładne to zółto-brązowe...czyli mamy wiosnę i za chwilę będą też siły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2011 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Gwoździku u mnie te mendy... potopiły się chyba w ubiegłym roku za płotem bez liku w naszym ogrodzie nieśmiałe dwa kopczyki. Ale latem nasypaliśmy masę gruzu na całej długości płotu jako podsypkę pod podmurówkę i widocznie nie mogą się nowe przekopać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 21.03.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 ... jak znam życie na Gwoździkowej to mój Menda ma strój płetwonurka i chowa się czasami w stawie ... Menda-Marines qrwa się znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ale co on będzie w tym stawie wcinał A bardziej na serio to i tak z nim nie wygrasz, za duży teren masz, ale przecie wystarczy by nie rył w kwiatach i w szczypiorku tam wkop na płasko resztki siatki ogrodzeniowej, najlepiej o małych oczkach to nie wywali kopca w sam środek rabatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 21.03.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 ... żadnej siatki kładł nie będę na razie przynajmniej ... mój Kot codziennie produkuje amunicję .... i TO wykorzystam ... PS. a na końcu zabiorę Mendzie aparat tlenowy i będzie ... MMM .... ....Martwy Menda Marines Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ciekawa jestem czy kocia amunicja zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 21.03.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 na bank .... Nasz Kot ma 17 lat ... i bogate doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2011 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 z kretami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts