Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

U mnie dzis bylo ok 16stopni, poszalałam w ogrodzie:-) jak na 13 marca przystało. Ziemia rozmarzła dopiero na 10cm. Ale trzeba było ciąć krzewinki i krzaczki. Dużo tego mi się zebrało - lawenda, wrzosy, tawuły. Pozdejmowałam agrowłóknine z roslin, zostawilam cienka warstwę stroiszu. Podobno ma padać ale ma byc dość ciepło.

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jestem ostrożna z odkrywaniem i cięciem. Na razie jeszcze duże różnice temperatur między nocą a słońcem w południe. Zresztą starsze roślinki aż tak się jeszcze nie spieszą. Czekam aż pokażą nabrzmiałe pąki :) Ale ręce świerzbią... i choć trawę grabić trzeba :)

Wiesz Amelio, starość nie radość. Jakoś tak się nazbierało i nie mamy sił do prac domowych. Ogrodowe prace czekają wiosny, ale takiej prawdziwej. Noce na razie na minusie a bezśnieżne mrozy dały się we znaki wielu roślinkom i dopiero za miesiąc będzie wiadomo co przeżyło. Na razie zgodnie z Twoją sugestią poszłam do ogrodu i znalazłam... o takie właśnie jak mówisz żółto-brązowe. To jakieś stare

DSC_0001 [640x480].jpg

wysadzone nowe cebulki z ubiegłej jesieni wyglądają właśnie tak

DSC_0006 [640x480].jpg

DSC_0010 [640x480].jpg

tylko niezawodny kiścień ma piękne barwy

DSC_0004 [640x480].jpg

Reszta szaro i buro. Dobrze, że choć ptaszki śpiewają i w końcu słońce świeci :)

Gwoździku u mnie te mendy... potopiły się chyba :o w ubiegłym roku za płotem bez liku w naszym ogrodzie nieśmiałe dwa kopczyki. Ale latem nasypaliśmy masę gruzu na całej długości płotu jako podsypkę pod podmurówkę i widocznie nie mogą się nowe przekopać ;)

Ale co on będzie w tym stawie wcinał ;) A bardziej na serio to i tak z nim nie wygrasz, za duży teren masz, ale przecie wystarczy by nie rył w kwiatach i w szczypiorku ;) tam wkop na płasko resztki siatki ogrodzeniowej, najlepiej o małych oczkach to nie wywali kopca w sam środek rabatki :)