Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do efektu motyla czyli Batuta

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amelio dąbrówkę mam taką ciemną od kilkunastu lat, rośnie w korzeniach sosny, koszona, bez dostępu do wody, i ciągle żyje... Wykopałam maleństwo i dosadziłam do tej pstrej, mam nadzieję, że zarosną pasek wokół domu na południowej ścianie - fatalny do koszenia :cool:

Krasawica Moskwy... tak mi się właśnie wydawało, choć sama nie mam tej odmiany (a miałam ją już w ręku :( ) czytałam same ochy i achy. Powiedz, czy rzeczywiście tak cudownie pachnie... inaczej niż inne bzy?

U mni teraz rozlane perfumy pachną... czyli bez pilbin :yes:

Gosiek ale masz piękne kwiaty i ten konar drzewa bardzo mnie urzekł, super to wygląda:).

Ja obok skalniaka posadziłam miętę , bo tylko tam mam na razie miejsce i jestem ciepłolubna więc kawkę piję na słoneczku.

Moja psinka też się nudzi i czasem żartuję ,że mogliśmy kupić dwa szczeniaczki. Dwa to dwa nigdy się nie nudzą, a bardzo rozrabiają ?

Krasawica Moskwy... tak mi się właśnie wydawało, choć sama nie mam tej odmiany (a miałam ją już w ręku :( ) czytałam same ochy i achy. Powiedz, czy rzeczywiście tak cudownie pachnie... inaczej niż inne bzy?

tego nie da się opisać! moja jest młodziutka, ma dopiero kilka kiści kwiatowych a zapach rozchodzi się 2 działki dalej:) rośnie blisko drogi lecz nie bezpośrednio przy niej i przechodzący ludzie zatrzymują się i rozglądają co to tak pachnie:) kupiłam ją jako drzewko ale teraz puściła kilka pędów od ziemi -zostawię je, niech się rozkrzewia, miejsca ma dużo:cool:

Moja psinka też się nudzi i czasem żartuję ,że mogliśmy kupić dwa szczeniaczki. Dwa to dwa nigdy się nie nudzą, a bardzo rozrabiają ?

a moja nie ma czasu się nudzić chociaż jest sama:Dobudził się w niej instynkt łowcy i stróża - każdego przechodnia a zwłaszcza rowerzystę musi pogonić przy siatce dzięki czemu robi kilkanaście rundek po 30m w każdą stronę;) ryje pod stosem pobudowlanych desek i stempli w poszukiwaniu myszy i żab:D, gania się wzdłuż płota z mixem jamniczki z sąsiedztwa:D a wczoraj spotkały się przy otwartej furtce - na chwilę zamarły obie ( moja jest odważna za ogrodzeniem), jamniczka zrobiła odwrót więc moja za nią, ale tamta młodziutka, chciała się bawić, zaczęła robić w galopie koła dookoła mojej struszki i w końcu zaczęły się bawić:D wróciła padnięta! ale nareszcie schudła, w bloku prawie nie miała ruchu bo bała się wszystkich psów na podwórku osiedlowym i była po prostu gruba aż zaczęły się problemy sercowe..... wieś bardzo jej służy, mnie też:cool:

tego nie da się opisać! moja jest młodziutka, ma dopiero kilka kiści kwiatowych a zapach rozchodzi się 2 działki dalej:) rośnie blisko drogi lecz nie bezpośrednio przy niej i przechodzący ludzie zatrzymują się i rozglądają co to tak pachnie:) kupiłam ją jako drzewko ale teraz puściła kilka pędów od ziemi -zostawię je, niech się rozkrzewia, miejsca ma dużo:cool:

W taki razie przy najbliższej okazji muszę taki okaz upolować :yes:

A moja Krasawica jest biała:(... właściwie to nabieram podejrzeń co do właściwości owej Krasawicy, pachnie nie wiem jak bo od tygodnia mam katar i ani smaku ani zapachu niet... same nieszczęścia normalnie...

nawet jak pachnie tak obłędnie to i tak jak będzie biała to ją wykopię... miała być różowawa:rolleyes:

Ślicznie u Ciebie... szczególnie ten konar przypadł mi do gustu:)... jak dokończymy elewację to pod dom planuję jakieś korzenie przyciągnąć... zwykłe rabatki stratują psice, no bo gdzie najlepszy cień??? no gdzie??? pod domkiem:yes:... a że pańcia tam kfiotków nasadziła to nie nasza sprawa, nieeee???:wiggle:

od ziemi to może podkładka wypuszczać jak szczepione było:)

http://img541.imageshack.us/img541/1873/obraz210m.jpg

Uploaded with ImageShack.us

moja też jest biała po rozwinięciu, tylko pączki są różowe i kupując ją też myślałam że cała będzie różowa.......

nie pomyślałam, że odrosty mogą być z podkładki:sick: muszę dziś obejrzeć.....

Edytowane przez Amelia 2

brama dopieszczona.....

Robi na mnie wrażenie.

Szczególnie te dopracowane detale przy zamku i słupy - wymieszany kamień z granitem.

Bardzo mi się podoba - a ja się znam, tak że wiesz........... -:)

Chciałam napisać dokładnie to samo, tylko ja chyba nie znam się tak dobrze jak Bobiczek...;):D

I jeszcze ogrodowo-lampowo bardzo, bardzo mi się podoba! :lol:

jest taki konkurs - na zdjęcia naszych domów - polecam - wklejajcie foty - niektóre są tam naprawdę niezłe.

Ja powklejałem -:)

"Aby wziąć udział w konkursie należy zarejestrować się na stronie http://galeria.digitalcamerapolska.pl/home-sweet-home.html i umieścić zgodne z tematem zdjęcie w dedykowanej galerii konkursowej. Prace można zgłaszać do 7 czerwca 2011 r.

By wziąć udział w konkursie, wystarczy zarejestrować się w galerii na stronie http://galeria.digitalcamerapolska.pl/home-sweet-home.html i umieścić zgodne z tematem zdjęcie w dedykowanej galerii konkursowej.

W pierwszym etapie konkursu, jury wyłoni 30 najlepszych zdjęć."

W cudzysłowiu - zerżnąłem z regulaminu -:)