Amelia 2 11.03.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 http://www.aqua.celmax.pl/zbiornikiozdobne.htm Problem deszczówki też chodzi mi po głowie, od frontu chciałabym 2 "głazy" ale cena ponad 1000zł! Z jednej rynny też mam zamiar podłączyć się do oczka, a pod 4 wkopać częściowo pojemniki 1000l z plastiku w koszu metalowym i na palecie - najlepiej metalowej lub plastikowej, można takie kupić po ok.150zł używane lub 220zł czyste. U nas w prasie ogłaszaja się gdzieś z okolic Garwolina, na allegro pod hasłem "zbiorniki 1000l" jest tego od metra.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 11.03.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Ładne mi z rańca, tu się już pracuje matko, tak rano??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2009 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witajcie od rana dziś w zasadzie nieco później sobie poszłam http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify02/006.gif potem popracowałam a teraz sukcesywnie sprawdzam pocztę i gdzie nie gdzie się odzywam ale oczywiście na nadążam a bardzo miło z Wami rozmawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2009 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 http://www.aqua.celmax.pl/zbiornikiozdobne.htm Problem deszczówki też chodzi mi po głowie, od frontu chciałabym 2 "głazy" ale cena ponad 1000zł! Z jednej rynny też mam zamiar podłączyć się do oczka, a pod 4 wkopać częściowo pojemniki 1000l z plastiku w koszu metalowym i na palecie - najlepiej metalowej lub plastikowej, można takie kupić po ok.150zł używane lub 220zł czyste. U nas w prasie ogłaszaja się gdzieś z okolic Garwolina, na allegro pod hasłem "zbiorniki 1000l" jest tego od metra.... dzięki za namiary, może skorzystam podobają mi sie te pojemniki i to z kranikami na dole, choć wcale nie wiem czy do podlewania ogródka taki kranik potrzebny, tu raczej pompa się przyda Ale w ramach oszczędności (czy aby na pewno?) nie planuję włączenia tego systemu do domowego obiegu. Mając wodociągową wodę jest to zupełnie nieopłacalne. System taki kosztuje parę tysiaków Stąd mój pomysł na otwarte oczko. Jednak gdy susza będzie chyba trzeba tam będzie wody dolewać Znowu same dylematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2009 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 jestem dziś w kiepskim humorze bo wieczorem przeczytałam tu (str. 99) http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=3175956#3175956 i odechciewa mi się prowadzenia dziennika, a jednocześnie to właśnie dziennik i wymiana doświadczeń utrzymuje na w pionie, pomaga nam przebrnąć przez trudy budowy, ba mnie osobiście to właśnie czytanie muratora a potem Forum, najpierw bez zabierania głosu nakręciło pozytywnie by pokusić się o budowę (i to na stare lata) i teraz mam to schować do szuflady Płakać mi się chce http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify33/034.gif http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify34/039.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.03.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Gosiu, niepotrzebnie sie nakręcasz. Nie miałam na celu zmusić Ciebie do zamknięcia dziennika. Nie rezygnuj z dziennika - tak jak powiedziałaś, forum jest bardzo cennym źródłem informacji. To nie wina forum, ale nas samych, bo za bardzo się uzewnętrzniamy na forum mając do czynienia z sypatycznymi osobami, które gotowe są pomóc i wesprzeć w każdej sytuacji. Zapominamy wtedy o tym, że dzienniki i komentarze są ogólnodostępne. Ja piszę na właśnym przykładzie, na podstawie przemyśleń, choć nie mam się czego wstydzić po tym co pisałam - po prostu stwierdziłam, że nie byłam do końca świadoma (chyba nie przemyślałam w porę), że w zasadzie kazdy może czytać, każdy może oglądać i ... później plotkować. Nie chcę tego w swoim przypadku i w związku ze sobą, co nie znaczy, że w jakiś spoóśb sugeruję Wam zamykanie dzienników!!! Absolutnie nie!!! Po prostu - apeluję o rozwagę w opisach, zdjęciach itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2009 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Moniu, wiem, dzięki, ja tylko czytając ten tekst uświadomiłam sobie dopiero to niebezpieczeństwo i dopiero się z tym oswajam Myślę jednak - dobrze że napisałaś to i dobrze o tym informować innych znajomych, którzy mogą za wiele podać na publicznym forum. Można też jak niektórzy dawać coś czasowo i kasować, albo na priva - choć przecież to właśnie forum publiczne i zależy nam by przynajmniej kilka osób się wypowiedziało w nurtującym nas temacie ... Ale się zaplątałam http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify30/027.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 11.03.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Gosieńko myślę, że większość ludzi ma podobne dylematy ... trzeba to wypośrodkować i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2009 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Dzieki, już wiem, doszłam już do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2009 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Chyba wiosna idzie, wczoraj byliśmy na chwilkę na działce, a tam chmara malutkich ptaszków przelatywała z jednego drzewa na drugie głośno świergocząc. Niestety nie znam się i nie mam pojęcia co to za rodzaj Pod światło nie udało mi się an jednego rozpoznać, w każdym razie było ich dużooooo i głośne były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 11.03.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Ja też chce już wiosny nawet w dzienniku sobie na poprawę humoru zdjęcia z zeszłego roku wiosenne wkleiłam Chcę aby było zielono i ciepło i słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.03.2009 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 lecę zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 11.03.2009 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 lecę zobaczyć ja też lecę, żeby się trochę pocieszyć, bo chyba mnie smutki zbyt długiej zimy dopadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 12.03.2009 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Gosiek, też miałam podobne wątpliwości. Wiosną 2007 roku okradziono jedną osobe na naszej grupy. Stało się to na dzień przed podpisaniem umowy z firmą ochroniarską. Sprawców oczywiście nie złapano. Niewiadomo czy ktoś dał cynk, czy złodzieje wyczytali z forum, czy był to zwykły zbieg okoliczności. Dlatego mój dziennik jest lekko skażony ostrożnością. Zdjęć niewiele. Jeśli pojawi się coś nowego - staram się opisać po fakcie, kiedy wszystko jest zamontowane, przycięte, przyklejone. Małe szanse, że ktoś zechce ukraść rozprowadzone rury co i cwu. Ale jak napiszesz, że kupiłać kocioł taki a taki, leży np. w garażu i pojutrze montaż - to już staje się niebezpieczne. Nawet jak będziesz miała zamontowany - też nie musisz pokazywac co i jak. Osobiście lubię czasem przejrzeć swój dziennik - mam chronologiczny zapis każdego etapu. Śmieszą mnie też sprawy, które w tamtym czasie były strasznym problemem, a teraz są jedynie wspomnieniem. Przepraszam, strasznie się rozpisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.03.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witaj Nie przepraszaj to właśnie jest wspaniałe na FM, że ludziom przychodzą do głowy jakieś problemy i sprawy którymi warto dzielić się z innymi Czasem dopiero pod wpływem jakiegoś postu do głowy wpada nam właściwe rozwiązanie A ostrzeżeń nigdy za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 12.03.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Dzień dobry Gosieńko ... dzięki za pomoc czarodziejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 12.03.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Wpadłam się przywitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 12.03.2009 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 witajcieeeeeeee http://img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Diamenty_1624672.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 12.03.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 dzień dobry.... wpadłam i ja do wiosny coraz dalej dziś padał śnieg pozwoliłam sobie zakosić zbiorniki na deszczówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 12.03.2009 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 a teraz z kolei świeci słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts